Kuća za odmor Casa Poarta Vaii Jiului Petrosani

Kuća za odmor Casa Poarta Vaii Jiului Petrosani

Kuća za odmor Casa Poarta Vaii Jiului se nalazi u okrugu Hunedoara, grada Petroşani, na putu Transilvania 10 i omogućava odlične uslove za opušteni odmor tokom čitave godine. Ova udobna kuća za odmor pruža gostima poseban ulaz, prilaz terasi i bašti sa mogućnošću obedovanja napolju, besplatan bežični internet i besplatan privatan parking.

Kuća za odmor Casa Poarta Văii Jiului je lepo uređena, originalna jednospratna kuća planinskog stila izgrađena od prirodnih materijala – kamena i drveta kojim obiluje okolina. Kuća za odmor Casa Poarta Vaii Jiului Petrosani ima 2 udobne, zvučno izolovane nepušačke sobe sa pogledom na reku i pogledom na planinu. Ukupan smeštajni kapacitet je pogodan za boravak 6 gostiju – Soba 1 ima dva posebna ležaja i 1 king size ležaj, a soba 2 ima 1 veliki king size ležaj. Kuća za odmor Casa Poarta Vaii Jiului Holiday Home Petrosani je opremljena sadržajima za prijatan odmor u prekrasnim južnim Karpatima – drveni-laminat ili parket podovi  sa tepisima-podnim oblogama, grejanje, garderober, kuhinja sa frižiderom, mašinom za suđe, aparatom za pripremu kafe-čaja i tosteroom, trpezarija, prostrani dnevni boravak sa LCD TV-om, 1 kupatilo sa tušem, papučama, toaletnim priborom i fenom za kosu, peškirima i posteljinom. Vredni mladi vlasnik ove lepo uređene Kuće za odmor u Transilvaniji – gospodin Isfan Marius je poznat po svojim jedinstvenim umetničkim kvalifikacijama koje su prepoznate i nagrađene na brojnim nacionalnim i internacionalnim takmičenjima.

Petrosani je grad u zapadno-centralnoj Rumuniji, /oko 31000 stanovnika/, smešten u istorijskom području Transilvanije, u okrugu Hunedoara, čiji je glavni grad Deva, udaljen 18 km. Grad Petroșani se nalazi u Dolini Jiu koja je oko 12 km udaljena od Nacionalnog Parka Defileul Jiului – značajnog prirodnog rezervata koji obuhvata 11127 hektara raznolikih pejsaža pošumljenih šumama breze i hrasta, planinskih terena sa brojnim vidikovcima i raznovrsnim bogatstvom biljnih i životinjskih vrsta. Neke zaštićene vrste Nacionalnog Parka Defileul Jiului uključuju medveda, risa, vidru, zeca, divlju svinju, srnu, lisicu i pet ugroženih vrsta slepog miša. U blizini – oko 60 km prema zapadu je ulaz u Nacionalni Park Retezat koga krase istaknuti vrhovi sa vetrovitim stazama za pešačenje u okviru nekih od najviših planinskih venaca Rumunije i Južnih Karpata, čiji je najviši vrh Parângu Mare, 2,519 metara. Živopisna reka Jiu zapravo teče kroz područje Nacionalnog Parka Retezat. Posetioci su oduševljeni upoznavanjem prirodnih lepota regiona, ali takođe uživaju u raznovrsnim aktivnostima u prirodi – pešačenje, planinarenje, jahanje konja, ribolov, splavarenje i vožnja bicikla. Ski lift Parang je udaljen 9 km, doke su vrhunske turističke znamenitosti Dačkih utvrđenja i lokaliteta Sarmizegetusa Regia udaljene oko 20 km. Najbliži aerodrom od Kuće za odmor Casa Poarta Văii Jiului je u Međunarodni aerodrom Krajova, udaljen 172 km putem Transilvania 10.

SHARE IT: