Kuća Todorića Bogutovac

Kuća Todorića Bogutovac

Kuća Todorić je udoban najam turističkog smeštaja – odlicne vikendice u dolini reke Lopatnice, u selu Bogutovac, 24 km južno od centra Kraljeva, u centralnoj Srbiji. Dvorište kuće Todorić izlazi na glavni putni pravac tzv. Ibarsku magistralu koji spaja Bogutovac i selo Lopatnicu, na severnoj strani planine Troglav. Kuća Todorić u selu Bogutovcu je građena osamdesetih godina 20. veka za potrebe vikend odmora vlasnika, a 2018. godine je kompletno obnovljena i potpuno pripremljena za prijem gostiju. Kuća Todorić u Bogutovcu je ušuškana u hladu borova i krasi je lepo uređeno cvetno i travnato dvorište. Iako je okružena drvećem, Kuća Todorić ima dosta prirodnog svetla u unutrašnjosti, a pogled iz spavaćih soba se pruža prema planini Stolovi. Nadmorska visina placa na kome se nalazi Kuća Todorić je oko 400 metara. Objekat Kuće Todorić je površine 35 m2 u osnovi i ima 2 sprata. Na prvom spratu se nalazi dvokrevetna soba sa 2 posebna ležaja, kuhinja i kupatilo sa tuš kabinom, a na drugom spratu je mali dnevni boravak, soba sa francuskim ležajem, drugo kupatilo, takođe sa tuš kabinom i dve male terase. Oprema i sadržaji Kuće Todorić u Bogutovcu omogućavaju gostima opušten odmor – parket-laminatni podovi, podne obloge-krpare, udobni leževi i nameštaj od drveta…

Gostima Kuće Todorić u Bogutovcu je tokom kraćeg boravka ili odmora na raspolaganju bežični internet i TV sa satelitskim kanalima. Kuhinja Kuće Todorić u Bogutovcu je potpuno opremljena kuhinjskim priborom za pripremu hrane, sudoperom, frižiderom, šporetom, mašinom za veš i trpezarijskim stolom sa četiri stolice i roštiljem u dvorištu. Pored posteljine, toaletnog pribora i peškira, obezbeđeni su i veš mašina i žica za sušenje veša. Kupatila su opremljena tuš kabinama, a objekat je priključen na izvorsku vodu izuzetnog kvaliteta.

Gosti koji borave u Kući Todorić mogu parkirati svoj automobil odmah ispred ulazne kapije ili u dvorištu vlasnika kuće koja je udaljena 100 metara. Do kuće Todorića se dolazi stepenicama. Kuća Todorić u Bogutovcu se ne iznajmljuje u zimskom periodu. Put do dvorišta kuće Todorića se redovno čisti od snega, a sobe se greju pomoću norveških radijatora. Ovde postoje svi uslovi za miran i okrepljujuci odmor, daleko od urbanih centara, gostima ostaje samo da dođu i uživaju u prijatnoj seoskoj atmosferi.

Dvesta metara od Kuće Todorić nalazi se uređena plaža na čistoj planinskoj reci Lopatnici, bogatoj ribom i rakovima, što potvrđuje besprekornu čistoću vode i okruženja. Kada idete da spavanje, tonete u san uz opuštajući žubor reke. Osim malog broja automobila, ne postoji nikakav izvor aero zagađenja u širem okruženju. 4 kilometra od kuće Todorić je prva prodavnica, benzinska pumpa, čuveni restoran nacionalne kuhinje ”Kafana kod Mira”, uređen bazen ”Matovića vodenica”, reka Ibar… Postoji mogućnost korišćenja usluga domaće pansionske ishrane, pripremljene od namirnica iz lokalne proizvodnje u etno selu u neposrednoj blizini.

Ukoliko su gosti Kuće Todorić zainteresovani za avanturističke aktivnosti i sadržaje ponuda je veoma bogata: rafting na Ibru, džip tura do vrha planina Stolova, tandem paraglajding letovi, pešačenje i planinarenje stazama kroz šume i livade, vožnja brdskog bicikla, sakupljanje trava i lekovitog bilja, gljiva i divljih plodova prirode… Od kulturno istorijskih spomenika u okruženju gostima toplo preporučujemo posetu tvrđave-zamka Maglič, manastira Žiče, manastira Studenice i Gornje Savine isposnice, uz mogućnost prisustva liturgiji, manastira Nova Pavlica i crkve Stara Pavlica, manastira Gradac, manastira Ljubostinja, manastira Ovčarsko-kablarske klisure, Petrove crkve, manastira Đurđevi Stupovi i Sopoćani u Novom Pazaru… Ako gosti imaju volje i vremena, takođe preporučujemo posetu Narodnog muzeja u Kraljevu, Gospodar Vasinog konaka i najslađeg muzeja u Srbiji /muzeja slatka/ tj Kuću Cvetića. Banje u okruženju: Bogutovačka Banja (2,5 km), Mataruška Banja (16 km), Vrnjačka Banja (48 km), Gornja Trepča (54 km), Jošanička Banja (64 km), Ovčar Banja (66 km), Novopazarska Banja (84 km).

SHARE IT: