Krstarenje Dunavom kroz istoriju

Krstarenje Dunavom kroz istoriju

NACIONALNI PARK I ĐERDAPSKA KLISURA, BEOGRADSKA, SMEDEREVSKA, RAMSKA I GOLUBAČKA TVRĐAVA,  LEPENSKI VIR,  HE ĐERDAP, TRAJANOVA TABLA

tri dana / dve noći – brodom i autobusom, sa opcijom izleta do Vratnjanskih kapija i Rajackih pimnica

POLASCI 2020 : 05 i 26. JUN; 3, 10, 17, 24, 31 JUL; 7, 14, 21, 28 AVGUST; 4, 11, 18, 25 SEPTEMBAR; 2, 9 OKTOBAR

1. dan. Beograd – Smederevo – Ram – Veliko Gradište – Golubac – Đerdapska Klisura – Donji Milanovac – Tekija – Kladovo (240km):

Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07:30h. Ukrcavanje na brod do 7:40h, polazak broda Aquastar Maxim u 7:50h. Krstarenje započinjemo od Beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored Smederevske tvrđave, zatim pored ušća reke Morave u Dunav, srednjevekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija.

Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim kroz Veliki i Mali Kazan, pored statue poslednjeg dačanskog kralja Decebala, a zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag u steni, poznato kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9,5h sati plovidbe. Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.

2. dan. Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna…) ili odlazak na fakultativni izlet:  Kladovo – Vratna – Rajačke pimnice – Kladovo (8h). Odlazak u selo Vratna i obilazak tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, koji se nalaze nad istoimenom rekom. U blizini ovog prirodnog fenomena nalazi se i Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV veka. Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rajac i poseta Rajačkim pimnicama. Prema zvaničnim podacima kompleks čini više od 160 grupisanih objekata ukopanih u zemlju i koji služe za proizvodnju i skladištenje vina. Ovaj vinogradarski kraj je poznat po izuzetno kvalitetnom vinu. Nakon obilaska, sledi degustacija vina i ručak. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. Cena izleta: odrasli – 30€, deca do 7 godina – 15€. Plaćanje u hotelu, minimum za realizaciju 15 osoba.

3. dan. Kladovo – Arheološki muzej Đerdapa – HE Đerdap – Lepenski Vir – Golubačka Tvrđava –  Beograd  (240 Km) Doručak. Polazak autobusa u 09:00h. Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjevekovnog perioda na Dunavu. Sledi obilazak Hidroelektrane Đerdap, sagrađene 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Vožnja autobusom pored Dunava, ka Lepenskom Viru, pauza za ručak. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nastavak puta i pauza za razgledanje Golubačke tvrđave, sagrađene sredinom XIV veka, više puta rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugarske i Turske. Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

Cena aranžmana izražena u evrima, plaćanje u dinarskoj protivvrednosti srednjeg kursa NBS

Cena po osobi u dvokrevetnoj  sobi 175 EUR; Doplata za jednokrevetnu sobu 40 EUR; Deca od 0 -7 godina besplatno; Deca od 7 do 11,99 godina 50% popust

Uključeno : krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije, smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi dva noćenja sa polupansionom (doručak i večera, bife- švedski sto), upotreba sadržaja Spa centra u hotelu (bazeni, sauna, hidromasažna kada…), transfer autobusom prvog dana od Tekije do Kladova i poslednjeg dana Kladovo – Muzej – He Đerdap – Lepenski Vir – Golubačka tvrđava – Beograd (Pristanište Beograd),  doručak i ručak na brodu tokom plovidbe, ručak u povratku trećeg  dana, ulaznice za lokalitete Arheološki muzej, He Đerdap, Lepenski Vir i Golubačku tvrđavu, usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča, putarine i takse, boravišna taksa i osiguranje u hotelu i na brodu, kao i troškovi organizacije putovanja.

Luksuzni Brod Aquastar Maxim je napravljen 2014. godine. Dužina broda Aquastar Maxim je 28 metara i širina 7 metara, kapacitet 70 sedećih mesta u moderno opremljenom salonskom prostoru, sa barskim delom i dva velika LCD monitora visoke rezolucije, savremenog zvučnog sistema. Brod Aquastar Maxim je na gornjoj sunčanoj palubi opremljen odgovarajućim brojem ležaljki, što doprinosi potpunom uživanju gostiju u krstarenju.

U cenu putovanja nije uračunato: piće tokom plovidbe, individualni troškovi putnika, fakultativni izlet drugog dana boravka.

Napomena: Treća odrasla osoba plaća punu cenu u trokrevetnoj sobi (na upit).

Minimum za realizaciju putovanja je 45 osoba.   *Program se može neznatno promeniti do početka sezone

SHARE IT: