Kopaonik seoski turizam 120 Brus

Selo Ribari se nalazi 4km od Brusa, gradića smeštenog na masivu planine Kopaonik i u blizini Nacionalnog Parka Kopaonik koji se prostire na preko 12000 hektara. Nalazi se na obalama reka Rasine i Graveške, na nadmorskoj visini od 429 m. Udaljeno je oko 300 km od Beograda.
Vila u svojoj ponudi raspolaže sa dve prijatno opremljene jednokrevetne sobe, četiri dvokrevetne sobe i četiri kupatila. Gostima nudi izvorna jela kopaoničkog kraja od domacih namirnica i autohtonih plodova, koji su isključivo dobijeni prirodnim putem bez primene hemijskih preparata. Gosti mogu sami da beru ove proizvode i/ ili pripremaju hranu uz pomoć vredne domaćice. Hrana se služi po želji gostiju u dnevnom boravku, na terasi uz žubor vode sa fontane ili u trpezariji uz vatru iz kamina tokom zimskih dana.
Uz odmor se gosti upoznaju sa narodnim stvaralaštvom i kulturnom baštinom kopaonickog kraja. Čari i čudesa obronaka Kopaonika nude bogate zimske i letnje sadržaje : skijanje, planinarenje, šetnje, istrazivanje prirode, pecanje, lov, branje lekovitog bilja i šumskih plodova. Za ljubitelje ribolova specijalni izazovi su jezero Ćelije i reka Rasina koja protiče neposredno pored vile. Brus poseduje bazen, teniske, fudbalske i košarkaške terene, kao i banju sa izvornom mineralnom vodom. Bogatu kulturno-istorijsku ponudu čine mnogobrojni manastiri i crkve, medju kojima su najznačajniji Manastir Lepenac /15. vek/, Manastir Milentija /14. vek/, Svetiliste Metodje /3. vek/, srednjovekovni grad Koznik, Pančicev Vrh na Kopaoniku.

SHARE IT: