Konačište sa restoranom Miris dunja Zlatibor

Konačište sa restoranom Miris dunja Zlatibor

Konačište, nacionalna kuća i picerija „Miris dunja” na Zlatiboru se nalazi u naselju Obudovica 32, nedaleko (oko 600 metara) od centra Zlatibora i jezera, u najsunčanijem i jednom od najlepših delova najpoznatijeg planinskog turističkog centra Srbije. Miris dunja je rustični turistički kompleks kvaliteta smeštaja 3+ zvezdice, kapaciteta oko 16 ležajeva i odličnim restoranom na Zlatiboru, smešten u drvenoj planinskoj kući, okruženoj raskošnim vrtom punom zelenila, trave, cveća i borova, uokvirenim originalnom drvenom ogradom – od ‘prošća’. Turistički objekat Miris dunja Zlatibor se nalazi se na 1000 metara nadmorske visine i svakog posetioca pleni svojim prijatnim uređenjem, svežinom okolnog zelenila, kvalitetnom uslugom, urednošću i toplinom.

Smeštajne jedinice turističkog objekta Miris dunja na Zlatiboru, specifičnog ambijenta i prijatnog tradicionalnog uređenja od prirodnih materijala – drvo i kamen koji podseća na domaćinstva starih seoskih porodica, klimatizovane su i uređene u rustičnom stilu. Smeštajne jedinice – sobe i apartmani objekta Mirisa dunja su opremljene drvenim parket podovima i lamperijama na zidovima, udobnim velikim ili posebnim ležajevima i drvenim nameštajem, potpuno opremljenim kuhinjama sa frižiderom i šporetom, neke jedinice sa trpezarijom, živopisnim zavesama, udobnom posteljinom, peškirima, slikama i brojnim etnografskim detaljima zlatiborskog kraja. Strukturu smeštaja turističkog objekta Miris dunja Zlatibor čine trokrevetni i četvorokrevetni apartmani i sobe sa posebnim ulazima, veličine od 20 do 45 m2. Apartmani i sobe turističkog objekta Miris dunja Zlatibor sadrže besplatan bežični internet, LCD TV sa kablovskim kanalima, telefon, opremljenu kuhinju ili čajnu kuhinju sa trpezarijom i sopstveno kupatilo sa tušem ili kadom. Apartmani i studio apartmani turističkog objekta Miris dunja Zlatibor imaju centralno grejanje norveškim radijatorima sa sopstvenom kotlarnicom, kao i lepo nameštenu terasu ili balkon sa lepim pogledom na okolno planinsko zelenilo i svež planinski vazduh Zlatibora.

Konoba turističkog objekta Miris dunja Zlatibor ima oko 35 mesta i uređena je u rustičnom stilu, sa velikim ognjištem u sredini u kome pucketa vatra, drvenim stolovima i klupama, uz miris sveže pečenog hleba iz furune, brojne etnografske i religiozne detalje, živopisne vezene ili heklane zavese, prekrivače od jagnjeće kože, pirotske ručno tkane ćilime…. Konoba objekta Mirisa dunja Zlatibor pruža mogućnost posluženja vrhunski kvalitetne i ukusne hrane i pića za individualne i grupne posete – organizacije poslovnih ručkova, svečanih večera, zanimljivih venčanja, rekreativnih nastava u prirodi, korporativnih druženja sindikalnih i drugih organizacija, prolaznog obroka tokom planinarenja ili izleta i slično. Kapacitet restorana Mirisa dunja je do 70 mesta, a u letnjem periodu se koristi i prekrasna otvorena terasa koja ima oko 80 mesta. Pored najboljih piza koje se tradicionalno od 1989. godine pripremaju od ukusnog testa iz sopstvene pekare na drva, u restoranu objekta Miris dunja se gostima poslužuje veliki izbor domaćih tradicionalnih jela i specijaliteta – zlatiborski kajmak, sjenički punomasni sir, dimljena goveđa i svinjska pršuta – od rumsteka, zlatiborska kobasica, čvarci, pihtije, slanina, projarice, lagano teletina i jagnjetina pod sačem sa krompirom, specijalitet „mirisa dunja”, svadbarski kupus, raznovrsna pečenja, roštilj, ajvar, pinđur, belolučana paprika, paprika punjena pavlakom, sezonske salate – paradajz, krastavac, kupus, ljuta papričica, originalne poslastice – domaća pita sa jabukama, grozđicama, cimetom ili pita sa višnjama …. U ponudi Mirisa dunja Zlatibor je širok izbor pića, a najpopularnija su domaća vina i prirodnih rakija kojima nema ravnih u krugu od 500 km – dunja, kruškovaca, kajsijevača, kleka, šljivovica, medinja….. Gosti se u restoranu Miris dunja osećaju izuzetno opušteno, uz zvuke prijatne akustične muzike u večernjim satima, ponekad u društvu poznatih ličnosti iz javnog života.

Konoba objekta Mirisa dunja Zlatibor je često domaćin neke od najpoznatijih likovnih kolonija na Zlatiboru, gde se gosti u potpunosti prepuštaju lepotama, ukusima i mirisima zlatiborskog kraja, fantastičnoj i zdravoj hrani i odmoru u okrilju netaknute planinske prirode.

Gostima turističkog objekta Miris dunja Zlatibor su na raspolaganju izvanredna toplina i gostoprimstvo vrednih domaćina i osoblja, besplatan bežični internet brzog protoka, besplatan privatan parking u okviru objekta, zajednički vrt sa priborom za pripremu roštilja, dečije igralište i košarkaški obruč, najam biciklova – uz doplatu.

SHARE IT: