Makedonsko Selo turisticki kompleks Skopje Gorno Nerezi

Makedonsko Selo turisticki kompleks Skopje Gorno Nerezi

TRENUTNO NIJE DOSTUPAN OBJEKAT

Hotel Makedonsko selo – Macedonian Village je nov i udoban turistički centar istorijskog tipa u selu Gorno Nerezi, neposredno iznad manastira Svetog Pantelejmona, poznatom po svojim jedinstveno lepim freskama, samo par kilometara od centra Skopja. Makedonsko selo –  Macedonian Village turistički centar uživa prekrasnu panoramu Skopja – glavnog grada Makedonije i obuhvata traditionaln uređene sobe i udobne sadržaje /etno postavke i radionice starih zanata i ručnih radova, amfiteatar, prodavnica vina – vinoteka, suvenirnica…./, sa ciljem da se posetiocima pruži osećaj kao kod kuće. Makedonsko selo Skopje – Macedonian village u selu Gorno Nerezi pored Skopja je izgrađeno u tradicionalnom duhu makedonske arhitekture, sa detaljima kao što su istureni prozori i crvene paprike ili duvan koji se suše na toplom makedonskom suncu – što predstavlja mesto koje traže svi koji žele pravi doživljaj divnih i gostoprimljivih Makedonaca i njihov originalni način života.

Makedonsko selo – Macedonian village Skopje je celina hotelskog smeštaja i restorana, sagrađena u tradicionalnom makedonskom stilu iz 19. i 20. veka. Zauzimajući površinu od 12000 m2, Makedonsko selo Skopje obuhvata 16 autentičnih kuća sa ukupnim smeštajnim kapacitetom od 100 gostiju. Smešteno u prekrasnoj prirodi planine Vodno, bogate šumom i čistim planinskim vazduhom, što ga oduvek čini odličnim mestom za nezaboravni izlet, Makedonsko selo – Macedonian village turistički centar je poznato po svom jedinstvenom šarmu i omogućava posetiocima da uživaju u tradicionalnom ambijentu, vrhunski ukusnoj hrani i brojnim sadržajima i aktivnostima. Makedonsko selo Skopje – Macedonian Village turistički centar Skopje obuhvata ukupno 49 soba u 12 kuća, izgrađenih u stilu makedonske traditionalne arhitekture 19. i 20. veka, uz prefinjen sklad isključivo prirodnih materijala, koji pruža posebnu toplinu i gostoprimstvo – mnogo prirodnog kamena, vrhunski rezbarene drvene tavanice, cveća i zelene trave, masivne drvene grede, originalni tremovi i doksati, istureni prozori, kapije i stepenice od masivnog drveta…. Uređenje kuća turističkog centra Makedonsko selo su nadahnuli izražajni stilovi gradnje kuća različitih geografskih delova Makedonije: Bitola, Prilep, Veles, Struga, Galičnik, Reka, Skopska Crna Gora, Kratovo, Berovo, Delčevo, Kumanovo i Tetovo. Sobe turističkog centra Makedonsko selo Skopje – Macedonian village tourist resort Skopje su uređene posebno odabranim tradicionalnim detaljima od prirodnih materijala – drveni pod, garderober, radni sto i stolica, živopisni ćilimi i tepisi, meka pamučna posteljina, udobno kupatilo sa tušem, fenom za kosu i papučama, ali i moderni sadržaji – LCD TV, telefon, centralno grejanje, klima uređaj i besplatan bežični internet u sobama i svim javnim prostorima.

Antigona je restoran sa odličnom hranom i uslugom u turističkom centru Makedonsko selo, koji posetiocima omogućava izuzetno uživanje u ukusima, uz prekrasan pogled na grad ili prijatnu muziku i raskošno ili intimno osvetljenje. Najkvalitetnija makedonska hrana najbolje prija uz izuzetnu atmosferu koju daje restoran Antigona, u kome se potpuno prožimaju visok kvalitet usluge i gostoprimstvo…. Tokom poznatog festivala vina koji se održava u turističkom centru Makedonsko selo – Macedonian village Skopje, gosti imaju jedinstvenu priliku da uživaju u posebnim ukusima i aromama najboljih domaćih i internacionalnih vina, ukusnim zalogajima i bogatom muzičkom programu koji je pripremljen radi potpunog doživljaja Makedonije. Etno Bar pruća toplu i prijatnu atmosferu u kojoj posetioci mogu da se opuste uz raznovrsna mini posluženja i pića. Ovo je odlično mesto za ispijanje prve jutarnje kafe ili uživanje u ukusnoj pljeskavici, kažu najboljoj u Skopju. Prekrasna terasa sa panoramom Skopja je najveći razlog koji opredeljuje goste da se ovde vrate, odlazeći odavde uvek sa osmehom.

Poseta Makedonskog sela Skopje je obavezna – topla preporuka, a završava se u malom etnografskom muzeju koji predstavlja tradicionalne narodne nošnje Makedonije i nakit, dok se u suvenirnici prodaju ručni radovi, čajevi i lekovito bilje. Ova prodavnica takođe ima makedonske specijalitete, kao što je ajvar, kao i filigransku radionicu i radionicu tkanja, sa originalnim razbojem za tkanje. Posetiocima turističkog centra Makedonsko selo su na raspolaganju biciklovi, za upoznavanje ekološke okoline i planine Vodno, ali i za obaveznu posetu manastira Sveti Pantelejmon.

SHARE IT: