Klub Hotel Zijin Bor Brestovačka Banja

Klub Hotel Zijin Bor Brestovačka Banja

Brestovačka Banja se nalazi u istočnoj Srbiji, 7 km od Bora, 4 km od sela Brestovac, 280 km jugoistočno od Beograda, na nadmorskoj visini od 385 metara. Brestovačka banja je prirodno lečilište sa 10 lekovitih izvora, okruženo šumovitim područjem koje se prostiru na 90 hektara.

Nedavno potpuno obnovljeni turisticko-ugostiteljski objekat Zijin Bor /nekadašnji RTB Bor/ u Brestovačkoj Banji ima udoban smeštajni kapacitet od oko 50 ležaja u udobnim jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama i apartmanima, raspoređenim u dva dela. Klub Zijin 12 luksuznih i 18 standardnih soba (tri su apartmani), četiri banket sale, izdvojeni deo za sastanke kapaciteta 30 mesta (sa internet konekcijom, TV salom sa satelitskim programom i kucnim bioskopom, projektorom i platnom). Zato je Klub Zijin idealan i za organizovanje seminara i stručnih skupova.

Sa sopstvenim parking prostorom, restoranom kapaciteta 250 mesta i letnjom terasom sa 100 mesta, ovaj prostor predstavlja omiljeno mesto za raznovrsne svečanosti. Gastronomska ponuda Kluba Zijin je na najvišem nivou i obuhvata ukusna jela tradicionalne do internacionalne kuhinje kojima su gosti oduševljeni.

U jednom delu klub-hotela Zijin Bor je svojevremeno borio Tito, iznad prostranog restorana i bašte sa prekrasnom terasom, okružene šumom i zelenilom. Tu su gostima na raspolaganju sobe sa terasama koje gledaju na bujnu šumu Brestovačke Banje, opremljene stilskim nameštajem, salonima i sadržajima tipa “dobrih prošlih vremena”, dok se na dograđenom spratu Klub hotela nalaze luksuzne sobe i apartmani sa i bez terasa, moderno opremeljeni po najsavremenijim svetskim turističko-ugostiteljskim standardima. Neke od soba Klub Hotela Zijin Bor se mogu povezivati u slučaju potrebe i želje gostiju.

U restoranu kapaciteta do 300 mesta se poslužuju vrhunski tradicionalni i internacionalni specijaliteti, kao i veliki izbor pića i odličnih vina iz Timočkog kraja. Ovde se sa ponosom gostima služi autentični ajvar, raznovrsni sirevi i kačkavalji proizvedeni po tradicionalnoj tehnologiji, kajmak, sveže salate, pite od kopriva i zelja, originalni specijaliteti istočne Srbije….

Terasa Klub Hotela Ziijin Bor je odlično mesto za prijatne trenutke ili razne vrste osveženja, koktela, prijema i zabava. U sklopu klub-hotela Zijin Bor u Brestovačkoj Banji su dve sale za sastanke, opremljene potrebnom tehničkom opremom za uspešno održavanje sastanaka i skupova veličine do 100 ucesnika. Klub-hotel RTB-a Bor u Brestovačkoj Banji je izuzetno pogodna lokacija za turiste, porodice i poslovne goste.

U blizini Brestovačke Banje nalaze se Zlotske pećine, Borsko jezero udaljeno 10 km, arheološko nalazište Carska palata Feliks Romulijana – UNESCO kulturno nasleđe i Gamzigradska banja. Gosti Brestovačke Banje mogu da posete konak Kneza Miloša, izgrađen 1837. godine u centru lečilišta, koji predstavlja reprezentativnu građevinu srpske građanske arhitekture prve polovine 19. veka, dvorac kneza Aleksandra Karađorđevica iz 1856. godine, u kome je život bio organizovan po ugledu na evropske dvorove i ceremonijale, turski hamam i obnovljeno staro kupatilo. U Miloševom konaku u Brestovačkoj banji je smeštena istorijsko-etnološka postavka Muzeja rudarstva i metalurgije iz Bora.

Kralj Petar I Karađorđević je 1905. godine podigao u Brestovačkoj Banji letnjikovac i prva kupatila, a 1906. godine je otvoren i prvi hotel „ Izletnik”, koji je najstariji hotel u Srbiji. Brestovačka banja je jedna od tri dvorske banje u kojoj su boravili članovi obe srpske dinastije – Obrenovići i Karađorđevići.

Na obalama reke Pujice nalazi se nekoliko izvora lekovite vode koji sadrže mikroelemente hlora, kalcijuma, bakra, broma, litijuma, magnezijuma i dr. Trovanja teškim metalima, polineurite, zglobni i vanzglobni reumatizam, išijas, neurovegetativne bolesti kao i neuralgije i mnoga druga oboljenja leče se u Brestovačkoj Banji. Gostima se nude razni sadržaji koji čine boravak zanimljivijim: pešačenje, trčanje, kupanje u banjskim izvorima i Borskom jezeru, ronjenje, ribolov, lov, planinarenje, branje lekovitog bilja, sakupljanje šumskih plodova, vožnja bicikla, upoznavanje sa načinom života na bačijama, gde se obavlja muža i šišanje ovaca, priprema sira i kačkavalja…..

SHARE IT: