Kapetan Mišin Breg Donji Milanovac seosko domacinstvo 112

Kapetan Mišin Breg Donji Milanovac seosko domacinstvo 112

Sobe za izdavanje na prostranom gazdinstvu zanimljivog naziva Kapetan Mišin breg, udaljenom oko 6 km od Donjeg Milanovca, nalaze se na putu za Majdanpek preko prelepe planine Oman. Gostima su u ovom zanimljivom seoskom domaćinstvu – poljoprivrednom gazdinstu na raspolaganju 6 ležaja u tri dvokrevetne sobe, jednostavne opreme i tradicionalnog sadržaja. Nedavno izgrađena tradicionalna brvnara kapaciteta 2 apartmana, sa ukupno 4 ležaja i posebnim kupatilima je pravi izazov za ljubitelje odmora u autentičnim prirodnim uslovima. Gostima se, uz uslugu smeštaja, nudi i ishrana bogata nesvakidašnjim tradicionalnim specijalitetima ovog kraja i Istočne Srbije, koju sa posebnim zadovoljstvom pripremaju domaćini od namirnica iz sopstvene ekološke proizvodnje. Ovde se posetiocima poslužuju pileća supa, pohovane koprive, proja, sir, marinirani crveni krompir, zelena salata i kupus, pečena piletina i junetina, pečurke, vanilice, domaće vino i medovina….

U okviru ovog zanimljivog domaćinstva, odakle se pruža izuzetan pogled na donjemilanovačku kotlinu i Dunav, nalazi se i galerija «Čovek, drvo i voda», te posetioci mogu da uživaju u prirodi i razgledanju eksponata ili se okušaju u samostalnim umetničkim tehnikama, uz nazdor ljubaznih domaćina – samoukih umetnika. Galerija se prostire na 7 ari i obuhva oko 400 skulptura u drvetu, koje su stalna postavka na otvorenom prostoru.

Zanimljiva mesta : Rajkova pećina, arheološko nalazište Lepenski Vir, Nacionalni park “Đerdap”, Veliki i Mali Kazan, « Gvozdena vrata » Evrope, Hajdučka vodenica prirodna oaza, Golubačka tvrđava, Vratna kanjon, manastir Vratna.

Aktivnosti : piknik u prirodi, voznja čamcem, veslanje, pecanje, plivanje, šetnje u zaštićenim zonama Nacionalnog Parka “Djerdap”, posmatranje ptica, branje gljiva i šumskih plodova, pripremanje domaćih specijaliteta, sportovi na vodi, ispiranje zlata, letnji sportovi, zimski sportovi, planinarenje, biciklizam Dunavom, kulturne rute, posete pećina, jama i vrtača, alpinizam, lov…

SHARE IT: