Ivanjički konaci Ivanjica Raščići

Ivanjički konaci Ivanjica Raščići

Ivanjički konaci su jedinstvena moderno-rustična luksuzno uređena turistička celina, kategorije 4 zvezdice u Ivanjici. Udoban turistički kompleks Ivanjičkih konaka se nalazi u centralnoj Srbiji, u majušnom selu Raščići, u na nadmorskoj visini od 700 metara, 5 kilometara od centra Ivanjice, okružen plodnim malinjacima, raskošnim voćnjacima, i prekrasnim pašnjacima, beskrajnim livadama i listopadnim šumama, tišinom i besprekorno čistim planinskim vazduhom. Do Ivanjičkih konaka u Ivanjici se stiže vijugavim, odličnim asfaltnim putem, skretanjem sa magistralnog puta od Ivanjice prema Guči – metropoli trube. Ovo prekrasno područje Srbije obično ima mnogo snega tokom zime, što odmor i boravak u kompleksu Ivanjički konaci čini potpuno bezbrižnim i okrepljujućim iskustvom.

Kompleks Ivanjički konaci obuhvataju udoban smeštajni kapacitet od 12 luksuzno uređenih apartmana i dve sobe u susednoj kući, opremljenih najsavremenijom opremom, udobnim drvenim nameštajem i zanimljivim skladom tradicionalnih i modernih sadržaja, sa prekrasnim pogledom na okolne planine. Struktura apartmana kompleksa Ivanjički konaci pruža udoban odmor i prijatan boravak tokom čitave godine za oko 40 gostiju : 4 dvokrevetna apartmana, 4 trokrevetna apartmana, 2 četvorokrevetna apartmana i 2 petokrevetna apartmana. Kompleks apartmana Ivanjičkih konaka u Ivanjici takođe obuhvata i posebnu, lepo uređenu kuću, sa prostranim dnevnim boravkom i kaminom, kuhinjom, kupatilom i dve spavaće sobe – dvokrevetna i trokrevetna soba, i prostranom terasom sa nadstrešnicom, odakle se pruža prekrasan pogled na okolne planinske vrhove. Udobni apartmani kompleksa Ivanički konaci imaju jednu ili dve sobe i sadržaje i opremu za prijatan odmor ili boravak – besplatan bežični internet, klima uređaj, parket podove, centralno grejanje, udoban drveni nameštaj sa posebnim ili king size ležajevima, garderober, radni sto i stolicu, LCD TV sa preko 60 kablovskih kanala, kupatila sa tušem, fenom za kosu i toaletnim priborom,  prostrane terase odakle se pruža nezaboravan pogled na zeleno planinsko okruženje.

Uz restoran je letnjikovac površine 120 m2, klimatizovan i zatvoren sa tri strane, koji predstavlja izuzetno pogodan prostor za uspešnu organizaciju raznovrsnih događaja, seminara, prezentacija, zabava i proslava. Ivanjički konaci u ponudi imaju i odvojenu kuću sa prostanom dnevnom sobom sa kaminom, udobnim kupatilom i kuhinjom, dve spavaće sobe – dvokrevetnu i trokrevetnu sobu – i veliku natkrivenu terasu sa koje se pruža prekrasan i nezaboravan pogled na Javor, Mučanj i Jankov kamen – najviši vrh veličanstvene planine Golije. Ovaj jedinstveno prijatan, luksuzno opremljen seoski turistički kompleks u Ivanjici je deo naše specijalne ponude vikend aranžmana u selima Srbije, kao i posebnih aranžmana za okrepljujući i opuštajući odmor.

U središtu Ivanjickih konaka nalazi se Krčma kapaciteta 40 mesta, izgrađena u etno stilu, čime jedinstveno objedinjava tradicionalni i moderni stil. U kompleksu Ivaničkih konaka u Ivanjici preovlađuju prirodni materijali – drvo i cigla, što gostima pruža posebnu toplinu i prijatan ambijent.

Kompleks Ivanjički konaci poseduje udoban etno-restoran – krčmu sa 80 mesta sa kaminom, gde se poslužuju vrhunski ukusni tradicionalni specijaliteti starovlaškog i ivanjičkog kraja Zapadne Srbije i uspešno organizuju proslave i događaji. Jedna od prednosti Ivanjickih konaka je izuzetno kvalitetna, ukusna, sveža i raznovrsna hrana, pripremljena od svežih namirnica iz domaće i lokalne proizvodnje – ekološki i organski gajenog povrća i voća i sastojaka isključivo iz lokalne proizvodnje. Kvalitetna hrana kompleksa Ivanjički konaci najbolje opisuje zdrav način života i običaje Starog Vlaha, Ivanjice i Zapadne Srbije – gibanitza, zeljanica, domaća peciva, raznovrsne palačinke, kajmak, mladi sir, dimljeni specijaliteti, teletina i jagnjetina ispod sača, raznovrsne supe, veliki izbor salata, zimske salate, ajvar, raznovrsni kolači – najčešće sa malinama, ali i drugim voćem, veliki izbor prirodnih domaćih sokova, vrhunski kvalitetnih domaćih rakija i najboljih vina Srbije.  

Gostima su tokom boravka u komplesku Ivanjičkih konaka na raspolaganju veliki otvoreni bazen, sa ležaljkama i suncobranima i mestom za osvežavajuća pića. Porodicama sa decom posebno prija boravak i odmor u Ivanjičkim konacima, zahvaljujući dečijem igralištu, kao i zip line sitemu sa dve linije, koji su omiljena dečija zabava. Jedna linija zip linea polazi sa brda iznad kompleksa i vodi do lovačke čeke, a druga linija se vraća od lovačke čeke ka voćnjaku gde se nalazi dečije igralište.

Prilaz do Ivanjičkih konaka je asfaltiran i postavljena je javna rasveta, pa gosti mogu i u noćnim satima da uživaju u romantičnoj i prijatnoj šetnji prekrasnim ivanjičkim krajem. Domaćini kompleksa Ivanjički konaci veoma vode računa o prirodnom okruženju, te menjaju peškire na zahtev gostiju, obezbeđujući posebne peškire za bazen.
Ivanjički konaci obezbeđuju svojim gostima tokom boravka dodatne sadržaje : čuvanje vozila, mogućnost pristupa turističkim vozilima i autobusima do glavnog ulaza objekta, usluga pića, kišobran na recepciji, fotokopiranje ili skeneranje, usluga buđenja, pribor za pisanje, šivenje i čišćenje obuće, minibar, pristup brzom internetu, radio, DVD plejer, televizor, adapter za struju 220/110 V, prostorija za igru dece, dečije igralište sa profesionalnim osobljem za čuvanje dece, uređeni prostor sa travnjakom oko bazena, bežični internet (wireless), zip line.

U Ivanjićkim konacima je tokom boravka gostima na raspolaganju mnoštvo izazova i sadržaja aktivnog odmora u okrepljujucoj prirodi Ivanjice i okoline – šetnje dobro obeleženim pešačkim stazama do romantičnog vidikovca /1500 metara/ i mirisnim livadama i gustim šumama Golije, uzbudljiva vožnja brdskog bicikla i kvadricikla ili motornih sanki na snegu tokom zime /uz iskusne profesionalne instruktore/, izleti do manastira Studenice, Kovilja i Pridvorice /kroz netaknutu divljinu Rezervata biosfere Golija-Studenica, izleti do Mučnja, kanjona Uvca i Hidroelektrane na reci Moravici sa prekrasnim vodopadom, izvora lekovite Savine vode, razgledanje Male pećine u selu Rti i obližnje Hadži-Prodanove pećine, branje lekovitog bilja i blagotvornih šumskih plodova, vrhunski zanimljive kulinarske radionice pod nadzorom ljubaznog i iskusnog osoblja, stari zanati i uživanje u poljoprivrednim poslovima ili uređenju bašte, ili živopisne manifestacije Ivanjice i okoline, kao što je tradicionalni festival smeha Nušićijada.

Početkom ovog milenijuma je Ivanjica proglašena vazdušnom banjom, zahvaljujući okrepljujućim odlikama dobro očuvanog prirodnog i zdravog ambijenta, koga čine guste šume terapeutskih svojstava, a čitav region je poznat kao čuveni proizvođač krompira izvanrednog kvaliteta. Stoga, boravak u prekrasnom i zdravom prirodnom ambijentu Ivanjice, susret sa lokalnim stanovništvom i preduzimanje zajedničkih dobrih dela, malih i jednostavnih poslova, veoma doprinosti oslobađanju od napetosti, omogućavajući blagost i unutrašnju i spoljnu lepotu.

SHARE IT: