Interaktivne radionice Fruška Gora i Dunav

Interaktivne radionice Fruška Gora i Dunav

Rezervišite

 

 

Turistička agencija Panacomp zemlja čuda je pripremila jedinstvene interaktivne ½/1/2/3/7/10-dnevne paket aranžmane, koji posetiocima pružaju mogućnost da na moderan način upoznaju i aktivno učestvuju u doživljaju kreativnog i autentičnog sticanja novih znanja i veština. Mreža povezanih turističkih partnera je razvila raznovrsne sadržaje radionica i obuka, koji posetiocima tokom poludnevnih, celodnevnih ili višednevnih paket aranžmana omogućavaju zanimljive saznajne doživljaje i izgrađivanje odnosa sa gostoljubivim lokalnim stanovništvom, u izuzetno nadahnjujućem ambijentu znamenitosti i lepota Nacionalnog parka Fruška Gora i reke Dunav. Raznovrstan izbor mesta i domaćina, idiličnih srednjovekovnih manastira, netaknute prirode Nacionalnog Parka Fruške Gore i istorijskih mesta, dunavski pejzaži prošarani voćnjacima i vinogradima, organska proizvodnja i seoska turistička domaćinstva, živopisne pijace i festivali, karakteristični proizvođači hrane, male vinarije i vinski podrumi, sušare, destilerije rakije, pekare, zanatske radionice i elegantne balske sale… čekaju posetioce u paket aranžmanima interaktivnih radionica. Sve paket aranžmane Interaktivnih radionica odlikuju specifičan šarm i dobro očuvani običaji, predstavljanje načina života ili nesvakidašnji raskošne istorije Fruške Gore i Dunava, i posetiocima obezbeđuju autentična iskustva, kojima je nemoguće odoleti, zbog fizičkog i psihičkog zadovoljstva učešća u aktivnostima, sa odgovarajućim uzbudljivim sadržajima : istraživanje prirodnih lepota, obuke ikonopisanja i kaligrafije, muzičke, folklorne i kulinarske radionice, stari zanati i kursevi ručnih radova, svečani Bal Porodice Stratimirović, ….

Položaj, specifična geološka istorija i različiti mikroklimatski uslovi čine planinu i Nacionalni Park Frušku Goru i Dunav veoma interesantnim i važnim područjima za istraživače i posetioce koji upoznaju brojne zaštićene, retke i ugrožene vrste flore i faune, bogatstvo i tajne malih zajednica, izvore, vodopade i jezera. Doline Fruške Gore su prekrivene pašnjacima i poljima kukuruza i suncokreta, koje „grli” Dunav, kao i brojnim vinogradima i voćnjacima koji ukrašavaju njihove blage padine, dok su područja preko 300 metara prekrivene gustim listopadnim šumama, većinom lipe. Bogatstvo nasleđa Fruške Gore i Dunava ih čine idealnom destinacijom za turistička iskustva koja obuhvataju pešačenje, jahanje konja, u kombinaciji sa istraživanjem prirodnih lepota na planinskim biciklovima ili kajacima, ili tokom posebno zahtevnih avanturističkih aranžmana.

Interaktivne radionice paket aranžmana turističke agencije Panacomp Zemlje čuda u dunavskom regionu Fruške Gore spajaju posetioce tokom pola, jednog ili nekoliko dana sa ikonopiscima, istoričarima umetnosti i monaštvom koji koriste tradicionalni vizantijski način slikanja ikona i pisanja kaligrafije na ćirilici i obuhvata umetničku i duhovnu stranu ikonografije i lepog pisanja, omogućavajući posetiocima jedistvena iskustva. Drugi oblik aktivnosti posetilaca je učenje osnovnih koraka tradicionalnog srpskog kola i drugih drevnih igara, kao i priliku da stečene veštine predstave na posebno zanimljivim oživljavanjima običaja srpske svadbe – venčanja u Srbiji, ili da sviraju tradicionalne instrumente – harmoniku, trubu, frulu, dvojnice i dr. tokom specijalno organizovanih nastupa, pod vođstvom i nadzorom iskusnih muzičara, muzikologa i folklornih umetnika.

Aktivnosti i sadržaji koje je moguće odabrati i- ili kombinovati tokom paket aranžmana interaktivnih radionica u dunavskom regionu Fruške Gore:
Istorijska ruta „Potpisivanja Karlovačkog mira” – Sremski Karlovci
Pešačka tura sa stručnim turističkim vodičem uređenim baroknim centrom Sremskih Karlovaca i razgledanje najznačajnijih znamenitosti – Patrijaršijski dvor, Saborna crkva Svetog Nikole, Fontana kod četiri lava, Gimnazija Branko Radičević i Kapela mira, uz nezaboravno predstavljanje istorijskih događaja oko okruglog stola, sila koje su krajem 17. veka “skrojile” sudbinu centralne i jugoistočne Evrope….

Obuke ikonopisanja u manastirima Fruške Gore /trajanje obuke minimum 5 dana tokom cele godine/
Umetnost ikonografije u Pravoslavnoj crkvi je sveta, liturgijska umetnost, poput svih religioznih umetnosti duhovnog smisla. Svrha ovih umetnosti nije samo puko ukrašavanje svetinje slikama, kako bi bile ugodnije vernicima ili njihovo oduševljenje pojanjem, već je to smisao uzdizanja na duhovnoj lestvici do mističnog sveta vere, prosvetljenjem, sastavljanjem crkvene muzike, arhitekturom crkava, verskim obredima i drugim umetnostima koje su izraz unutrašnjeg saglasja. Misli kojima se ikonopisac obično prepušta pre samog slikanja nekog svetitelja, Bogorodice ili spasitelja, je usrdna molitva za duhovnu pomoć u ovom poslu, posle čega sledi isčitavanje žitija lika koji će biti naslikan. Ponekad je početak slikanja ikone skoro zastrašujući, stoga što ikonopisac zna da će ljudi, gledajući ikonu, pokušati da se svojim mislima uzdignu ka Bogu…. Sve pripreme i oprema za izvođenje obuke slikanja ikona su u paket aranžmanu obezbeđene, potrebno je samo da posetilac otkrije u sebi potrebu za sticanjem veštine ikonopisa i iznutra doživi srpsku kulturu i duhovnost.

Kurs Kaligrafije je celodnevni paket aranžman koji se realizuje tokom cele godine u manastirima Fruške Gore i obuhvata obuku pisanja ćiriličnim pismom, obnovljenom snagom i radošću. Celodnevne radionice kaligrafije proširuju vidike i maštu posetilaca, uz pomoć drevnih tehnika pisanja, pokreta i vežbi koje se oslanjaju na duh, pamćenje i osećaj izazova. Posle kursa ikonopisanja su posetioci srećniji i zadovoljniji svojim rukopisom, ispunjeni susretima sa posebnim i nepoznatim mestima i prepuštanju brižnosti kaligrafa sa kojima su uživali u duhovnosti.

Lagane avanture u prirodi /pešačenje, vožnja planinskih biciklova, vožnja kajaka/ stazama Fruške Gore i dunavskim obalama u selima Neštiun, Banoštoru i Čereviću. Fruškogorska biciklistička ruta je jednodnevna tura od ukupno 35 km, koja uključuje vožnju biciklovima do najlepših i najbolje očuvanih područja Nacionalnog parka Fruška gora i Crvenog Čota – najviše tačke Fruške gore, 539 metara. Biciklistička ruta započinje kod manastira Rakovac i završava se u Koruški, na nadmorskoj visini od 96 metara. Biciklistička ruta Fruškom Gorom zahteva 5/10 nivoa fizičke spremnosti posetilaca, zbog 5/10 nivoa tehničke zahtevnosti.

Jahanje konja i pešačka tura Fruškom Gorom je poludnevna ruta koja počinje u 09,00 u selu Stari Ledinci i obuhvata nadzor i pomoć profesionalnih instruktora jahanja za jahanje zdravih konja, koji su tokom godina odabrani za planinske terene, ali takođe prilagodljivi različitim jahačima. Etapa rute sa jahanjem konja je duga oko 6 km i traje oko 1,5 h, omogućavajući posetiocima prijatan osećaj u sedlu, čak i ako je to njihovo prvo jahanje. Ovo je veoma uzbudljiva tura koja povezuje jahanje i laganu šetnju, zahvaljujući mnoštvu iskustava koje pruža posetiocima ! Jedinstvena pešačka ruta u dužini od 10 km obuhvata posetu isposnice manastira Rakovca, pećine i srednjovekovnog manastira, sa odmorom između napornijih delova, koji svo vreme posetiocima pruža odlično raspoloženje. Po završetku kombinovane tura jahanja i pešačenja Fruškom Gorom, posetioci uživaju u osveženju tipa “ljubitelja prirode”. Obavezno je obući pantalone sa dugim nogavicama, obuću sa kramponima i poneti dovoljno vode i nešto što dopunjava energiju – užinu ili voće. U cilju prijatnih iskustava ove rute, obavezno je poštovanje ograničenja težine jahača od 85 – 90 kg i najvećeg broja /20/ jahača i učesnika.

Obuke folklora – seoska turistička domaćinstva na Fruškoj Gori
Naučite osnovne korake čuvenog srpskog kola i uživajte igrajući ga sa prijateljima ili drugim posetiocima koji takođe žele da budu prepoznati po ovom izuzetnom umeću. Ovu veselu obuku vode stručni učitelji folklora i koreografi koji posetioce uče veštinama izvođenja izvornih srpskih igara, uz muziku lokalnih muzičara koji sviraju tradicionalne instrumente – frulu, harmoniku, kaval, flautu, uz opšte veselje i zabavu !

Muzičke radionice – seoska turistička domaćinstva na Fruškoj Gori
Učenje pevanja ili izvođenja tradicionalne muzike ne zavisi samo od urođenih sposobnosti i talenta, već i od odgovarajuće podrške i učestalosti prilike da se sluša muzika. Otkrijte nepoznate tonove i zvuke i naučite melodije koje možete svirati na tradicionalnim srpskim instrumentima – harmonici, fruli, dairama, trubi…. , pod nadzorom profesionalnih muzičara i učitelja muzike, koji ovo iskustvo čine nezaboravnim, dajući podršku nastupa pred prijateljima i drugim posetiocima ….

Kulinarske radionice /priprema kuglofa, ajvara, gibanice, štrudle, domaćih rezanaca, slatkog ili kompota, marmelada, prirodnih sokova, gulaša i ribljeg paprikaša, konzerviranje i pripremanje mesa…/. Svakog velikog srpskog kuvara podstiče okolina : eko – bašta sa svežim sezonskim proizvodima, pekara, tri generacije proizvođača mleka i mlečnih proizvoda, pijaca sa svežim sezonskim namirnicama, mesar koji vodi svoju proizvodnju i radnju već godinama. Vaš kulinarski odmor u Srbiji sa nama čini autentičnost doživljaja, hrana vrhunskog kvaliteta i jedinstvena zabava. Naučite da kuvate po lokalnim receptima i da pripremate tradicionalna jela nenadmašne srpske kuhinje, kao što su ajvar, gibanica, kuglof, svadbarski kupus, sarma, riblji paprikaš, knedle, štrudla…..Otkrijte sveže namirnice i plodove bašti vaših domaćina i probajte odlično vino od grožđa iz lokalnih vinograda, dok uživate u rustičnim salašima. Vojvođanska kulinarska tura obuhvata sve namirnice i sastojke za njeno izvođenje, uputstva za pripremu, pa čak i odec?u, kao i gastronomske posete odgovarajućim lokalitetima. Kada je ručak gotov, otvaramo flašu nekog od tradicionalnih pic?a Balkana i uživamo u zajednički pripremljenoj hrani. Za slatko finale, prepuštamo se poslastici od bundeve ili jabuke, posute orasima i poslužene uz okrepljuću kafu. Da biste saznali više o našoj nesvakidašnjoj ponudi interaktivnih radionica u dunavskom regionu Fruške gore, izaberite jednu od pomenutih lokacija, ili tražite listu mesta u kojima realizujemo pomenute radionice. Ako imate nedoumicu oko odabira sadržaja i termina radionice, od mnogobrojnih koje vas u dunavskom regionu Fruške gore očekuju, molimo da nam se obratite e-mailom ili pozovete telefonom – sa radošću ćemo dati naše preporuke i potvrditi cenu, zavisno od polaska, broja učesnika i uključenih usluga. Molimo podatak ukoliko neko u grupi primenjuje poseban režim ishrane, da bismo se prilagoditi potrebama, kada god je moguće.

Pečenje rakije – male destilerije na Fruškoj Gori
Celodnevni paket aranžman pečenja rakije pruža izuzetno zanimljivo i prijatno iskustvo. Pečenje rakije se organizuje tokom čitave jeseni do početka zime, preporučljivo od avgusta do decembra. Uživajte u bogatstvu ukusa grožđa i voća kojim obiluje Fruška Gora, sa srdačnim domac?inima, koji sa oduševljenjem pokazuju brojne tajne pripremanja raznovrsnih rakija i načina života.

Berba grožđa – male vinarije na Fruškoj Gori
Berba grožđa se organizuje u periodu od druge polovine avgusta, tokom septembra do oktobra. Trodnevna tura berba grožđa omogućava praktično iskustvo branja grožđa, muljanje, ceđenje, pripremanje vina na prelepim obroncima Fruške Gore. Posetioci borave na privatnim salašima u okviru Nacionalnog parka Fruška Gora, ili u hotelu Koruška, kako bi mogli brati grožđe, cediti ga i prisustvovati fermentaciji, jer potpuno učestvuju u životu domaćinstva u kome borave.

Degustacija vina – male vinarije i vinski podrumi u vinogradima Fruške Gore – ovaj zanimljiv vinski i gastronomski doživljaj se organizuje tokom cele godine.

Svečanost sremačke svadbe na seoskim domaćinstvima i salašima Fruške Gore
Celodnevni paket aranžman Sremačke svadbe se organizuje tokom cele godine, uz mnogobrojne dobro očuvane običaje, živopisnu narodnu nošnju, mnoštvo originalnih svadbarskih specijaliteta i obilje zabave.

Proslava Srpske Slave u seoskim domaćinstvima Fruške Gore
Celodnevni paket aranžman Srpske slave se organizuje tokom cele godine i najbolje predstavlja Srbe i njihove iskonske odlike, svetitelje i običaje….

Svečani „Bal porodice Stratimirović” – Hotel Prezident Sremski Karlovci
Paket aranžman Galla večere uz muziku gudačkog orkestra, izuzetnog repertoara živih plesnih ritmova, koji posetioce oduševljaja mogućnošću da učestvuju u brojnim svečanim iskustvima, organizuje se tokom čitave godine.

……i mnoge druge aktivnosti i sadržaji koje ne bi verovali da postoje ……

Panacomp zemlja čuda poziva posetioce da tokom paket aranžmana interaktivnih radionica lično upoznaju maštovito lokalno stanovništvo toplog srca, vođe kreativnih radionica zaboravljenih veština i znalce starih recepata i originalnih gastronomskih pravila, koji domaćim namirnicama vrhunskog kvaliteta dodaju suptilne ukuse i zabavnim načinom predstavljanja, uzdižu pripremu hrane ili izradu rukotvorine do umetnosti, vešto unapređujući svako jelo ili kreativno ostvarenje. Tokom paket aranžmana Interaktivnih radionica u dunavskom regionu Fruške Gore su posetioci preplavljeni jednostavnošću i autentičnošću vedrih domaćina i izvrsnim domaćim jelima, čije pripremanje sigurno mami osmeh na licu, kada god ga se sete. Namirnice su organskog porekla iz bašti lokalnih poljoprivrednih gazdinstava, a meso se lagano krčka u autentičnim keramičkim posudama. Vrhunska vojvođanska hrana je spoj specifičnih ukusa i sastojaka i obuhvata raznovrsne gastronomske stilove, brojne sveže začine i starinske tajne. Zavisno od sezone, pripremaće se i jesti jagnjetina, pripremljena na tradicionalni način, sveže izlovljena dunavska riba, domaći kozji ili ovčji sir, suhomesnati dimljeni proizvodi od mangulice, ajvar, poslastice i slatko… Svi sastojci, pribor, kostimi i oprema za radionice su obezbeđeni i uključeni u cenu paket aranžmana, tako da posetioci samo treba da “ponesu” svoju radoznalost, pozitivno raspoloženje, maštu i želju da steknu nova znanja i upoznaju nove ljude. Posetioci Fruške tvrde da vino bermet i domaća rakija istinski predstavljaju najbolje tajne koje su do sada otkrili, te obično ponesu nekoliko flaša, koje podele sa prijateljima i skupa potvrđuju kvalitet ! Tajna je, dakle otkrivena… i treba je ponekad ponoviti !
Smeštaj tokom paket aranžmana Interaktivnih radionica je ranovrstan, zavisno od mesta i položaja u kome se odvijaju radionice, veličine grupe-strukture smeštaja, sezonske dostupnosti i željenog kvaliteta usluga. Posetioci biraju između boravka u udobnim, porodičnim, rustičnim i čistim seoskim turističkim domaćinstavima, tipičnim za fruškogorski region, ili udobnog i novog Eco hostela u Sremskim Karlovcima, ili Eko kampa na izletištu Stražilovu ili u luksuznim hotelima i vilama u Sremskim Karlovcima i dunavskom regionu Fruške Gore, od kojih svaki omogućava jednostavnu dostupnost radionicama i-ili blizinu prekrasne prirode. Prevoz je organizovan vozilima visoke turističke klase /automobilom/kombijem/autobusom/, u zavisnosti od veličine grupe i odabranih aktivnosti – sadržaja radionica.

Smeštaj tokom paket aranžmana u dunavskom regionu Fruške Gore

Šomin Lagum – Sremski Karlovci
Porodica Šominih, što je nadimak stare i ugledne karlovačke porodice Janković, obnovila je 200 godina staru porodičnu kuću u slikovitom baroknom centru Sremskih Karlovaca i otvorila prenoćište „Šomin Lagum”, kako bi posetiocima Sremskih Karlovaca omogućila udoban i prijatan boravak. Ovde će posetioci naći miran i romantičan kutak između Dunava i Fruške Gore, koji odiše posebnom energijom. Prenoćište „Šomin Lagum” je smešteno u raskošnoj kući staroj oko 200 godina, koja se nalazi u istorijskom centru Sremskih Karlovaca, u neposrednoj blizini Trga Branka Radicevica i njegovih znamenitosti. Vlasnici kuće – Šomini preuredili su svoju kuću u objekat za izdavanje smeštaja sa visokim kvalitetom usluga. Romantični enterijer i lepo uređena bašta pruža posetiocima povratak u prošla vremena, ničim ometan odmor i uživanje u vojvođanskoj kulturi i tradiciji. „Šomin lagum” u Sremskim Karlovcima raspolaže sa tri dvokrevetne sobe kategorije 4 zvezdice, luksuzno opremljene u romantičnom stilu, sa kupatilima, kuhinjom i trpezarijom. Kupatila su opremljena tuš kabinama, peškirima, fenovima za kosu i toaletnim priborom. Šomin lagum ima centralno grejanje, uz zagrevanje prostora u raskošno lepim, keramickim starinskim pećima na drva, što omogućava prijatan boravak tokom čitave godine, jer svako doba ima svoje prednosti i pruza posetiocima Sremskih Karlovaca jedinstvene dozivljaje. U dvorištu se nalazi autentični vinski podrum – lagum, gde se nekad proizvodilo vino po tradicionalnom receptu. Danas je u ovom prostoru uređen Muzej vinarstva, koji gosti sa posebnim zadovoljstvom posećuju, uz degustaciju kvalitetnih fruškogorskih vina i drugih autentičnih proizvoda Vojvodine i Fruške Gore. Pročitajte vise o Šominom lagumu

Banstolka – Seosko turističko domaćinsvo Banstol

Poljoprivredno gazdinstvo i seosko turističko domaćinstvo „Kuća za odmor Banstolka” se nalazi na blagim padinama Fruške Gore, u prostranom i plodnom voćnjaku okruženom zelenilom i cvećem, između Beograda i Novog Sada, tačnije 70 km od centra Beograda i 20 km od Novog Sada. Kuća za odmor Banstolka je smeštena na nadmorskoj visini 375 metera, na međunarodnom putu M-22, između Inđije i Sremskih Karlovaca, Iriškog Venca i Čortanovaca. Kuća za odmor i seosko turističko domaćinstvo Banstolka se sastoji od kuće za odmor sa tri velike sobe, kupatilom, potpuno opremljenom kuhinjom i prostranim dnevnim boravkom, apartmana /koji je zasebni objekat/ i tradicionalnog restorana koji prima pedeset gostiju. Posetioci tokom boravka u Kući za odmor Banstolka imaju odličnu mogućnost da upoznaju brojne kulturne znamenitosti, prirodne vrednosti i čuvene vinarije Nacionalnog Parka Fruška Gora. Banstolka je u blizini /6 km od Sremskih Karlovaca/ – mesta bogate kulturne baštine i predivnog izletišta Stražilovo u Nacionalnom Parku Fruška Gora, gde počiva čuveni pesnik Branko Radičević. Na udaljenosti od 8 – 25 km su srpski srednjovekovni manastiri Fruške Gore, dok na 7 km od Banstola protiče Dunav, koji pruža velike mogućnosti ljubiteljima nautike i ribolova. Tokom boravka u Kući za odmor Banstolka posetioci uživaju u izuzetno prijatnom i ljupkom fruškogorskom ambijentu i originalnim sadržajima, kao i mogućnosti kupovine autentičnih sremačkih specijaliteta, pripremljenih po starim receptima, bez veštačkih dodataka. Kuća za odmor Banstolka je jedno od vodećih seoskih turističkih domaćinstava u Inđiji u kome sa ponosom i radošću organizujemo sveojevrsne kulinarske radionice i pečenje rakije, jer u vojvođanskoj kuhinji značajno mesto zauzima priprema zimnice, što je jedna od prednosti ovog domaćinstva. Pročitajte više o seoskom turističkom domaćinstvu Banstolka

Kuća za odmor Atos Koruška
Kuća za odmor Atos Koruška se nalazi u zapadnom delu blago zatalasane Fruške gore, na samoj obali Dunava, u Opštini Beocin, 30 km od Novog Sada i oko 15 km od Iloka u Hrvatskoj, međunarodnim putem 107, preko Suseka i Neština. Kuća za odmor Atos je objekat 2 zvezdice koji čini prijatno uređena celina raskošnog zelenila lipa, cveća i Pančićeve omorike, mlad zasad vinograda, izuzetno prijatne otvorene i zatvorene terase restorana sa do 150 mesta, salu za sastanke kapaciteta 50 mesta i udoban smeštaj. Sobe odmarališta Atos su većinom dvokrevetne, svetlih tonova, opremljene nameštajem od drveta i prirodnih materijala, sa velikim ili razdvojenim ležajevima i udobnim kupatilima. Odmaralište Atos je izgrađeno u kaskadama, sa velikim balkonima i bazenom za 20 kupača. Posetioci zanimljivog ugostiteljskog objekta Atos u Koruškoj uživaju u brojnim prirodnim vrednostima Dunava i Fruške gore, od aktivnog odmora, ribolova, kupanja na prekrasnim divljim plažama obližnjeg Šišićevog ostrva, plovidbe Dunavom, blagotvornim šetnjama kroz očuvana i zaštićena područja Nacionalnog Parka Fruška Gora, posetama najbližih fruškogorskih manastira Šišatovca, Petkovice ili Đipše, degustacijama vina i rakije u obližnjim vinskim podrumima i malim vinarijama na obali Dunava ili u živopisnim vinogradima i tradicionalnim specijalitetima koje po oprobanim domaćim receptima pripremaju iskusni domaćini Atosa. Pročitaje više o Kući za odmor Atos

Ekološki Centar Radulovački Sremski Karlovci

Ekološki centar “Radulovački” u Sremskim Karlovcima je centar za okupljanje omladine i obuku svih uzrasta iz različitih oblasti, sa posebnim akcentom na teme zaštite životne sredine. Ekološki centar “Radulovački” je smešten u starom centru Sremskih Karlovaca, na udaljenosti od 15 km od Novog Sada. Ekološki centar je sačinjen od dva objekta – stare zgrade iz 18. veka, obnovljene 2008. godine i nove Održive zgrade Ekološkog centra “Radulovački”, izgrađene 2012. Ekološki centar “Radulovački” u Sremskim Karlovcima je potpuno opremljen i prilagođen za smeštaj i boravak različitih profila posetilaca iz zemlje i sveta tokom jednodnevnih i višednevnih konferencija, seminara, radionica i kampova. Ekološki centar “Radulovački” obuhvata 45 ležajeva raspoređenih u 10 klimatizovanih i prijatno uređenih soba, peškire, posteljinu, fen za kosu, non-stop toplu vodu, uslugu pranja veša, sefove za čuvanje stvari od vrednosti, prostorija za kofere, dve multifunkcionalne sale, besplatan WiFi, audio i video opremu, video i fizički nadzor, iznajmljivanje biciklova, prostrano dvorište koje je pogodno za organizaciju raznovrsnih događaja i skupova. Pročitajte više o Ekološkom Centru Radulovački

Vila Prezident Sremski Karlovci

Sremski Karlovci su živopisan gradić izuzetno bogatog kulturno-istorijskog i duhovnog nasleđa na severoistoku Srema, u Vojvodini, na blagim obroncima Fruške Gore i desnoj obali Dunava. Samo 1 km od centra Sremskih Karlovaca, na putu prema čuvenom izletištu Stražilovo, oko 1,5 km od zaštićenog područja Nacionalnog parka Fruška Gora je Vila Prezident koja, zahvaljujući jedinstvenom ambijentu i sadržajima posetiocima omogućava doživljaj prave Vojvođanske atmosfere. Vila Prezident u Sremskim Karlovcima je objekat za odmor 4 zvezdice koji raspolaže sa devet smeštajnih jedinica – 1 VIP apartman, 2 klasična apartmana, 4 sobe sa francuskim ležajem i 2 dvokrevetne sobe. Sve sobe i apartmani Vile Prezident u Sremskim Karlovcima su opremljene udobnim nameštajem i opremom koja omogućava prijatan boravak poslovnih gositju ili turista i sadrže kupatilo, centralnu klimatizaciju, direktnu telefonsku liniju, satelitsku televiziju, internet, elektronski sef, fen, izbor pušačkih ili nepušačkih soba i apartmana, LCD televizor, mini bar. U svakom kupatilu su bademantili, papuče i toaletni pribor. Vila Prezident Sremski Karlovci ima jedinstveno prijatan etno restoran sa otvorenim i zatvorenim i tehnički potpuno opremljenim prostorom sa oko 80 mesta, koji posetiocima omogućavaju uživanje u prekrasnom ambijentu Fruške Gore. U središnjem delu restorana je rustični kamin, koji tokom zime pruža osećaj toplog doma i prijatne doživljaje. Kao potvrda istorijskog značaja vina za Sremske Karlovce, vila Prezident poseduje jedinstveno autentični vinski podrum u kome posetioci mogu da probaju više od 100 različitih vrsta vina, uz uživanje u tamburaškoj muzici i jedinstvenim tradicionalnim specijalitetima! Vila Prezident ima prijatan bazen koji posetioci sa zadovoljstvom koriste za trenutke opuštanja i osveženja. Zahvaljujući položaju, Vila Prezident predstavlja odlično polazno mesto za brojne aktivnosti u prirodi i zanimljive sadržaje – razgledanje fruškogoskih manastira, koji su riznica jedinstvenog kulturno-istorijskog nasleđa Srbije, vožnju bicikla i pešačenje kroz očuvanu prirodu Nacionalnog parka Fruška Gora, posetu čuvenih karlovačkih vinarija, živopisnih salaša, kreativnih radionica sarih zanata i rukotvorina i proizvođača autentičnih fruškogorskih proizvoda. Pročitaje više o Vili Prezident

Hotel Premier Prezident Sremski Karlovci
Premier Prezident Hotel je luksuzni objekat 5 zvezdica u strogom centru Sremskih Karlovaca, neposredno pored Bogoslovije Svetog Arsenija iz 18. veka, arhitektonski i ambijentalno usklađen sa bajkovitim gradićem i okolinom izuzetnog kulturnog i duhovnog nasleđa, koji svojim izgledom i sadržajima pleni posebnu pažnju posetilaca. Šetnjom kroz Premier Prezident Hotel u Sremskim Karlovcima, uz uživanje u jedinstvenim odlikama Dunava, Fruške Gore, brojnih prednosti poseta znamenitosti Sremskih Karlovaca, srednjovekovnih manastira i vinarija, kao i vrhunski zanimljivih interaktivnih radionica ikonopisanja, kaligrafije, izrade kuglofa, muzičkih i kulinarskih radionica, posetioci imaju osećaj da postaju prinčevi i princeze koji koračaju barokim dvorcem iz 18. veka. Hotel Premier Sremski Karlovci ima 18 raskošno uređenih soba i apartmana, koji su potpuno prilagođeni prijatnom i udobnom boravku poslovnih gostiju i turista. Sve smeštajne jedinice Hotela Premier Prezident – 9 soba sa francuskim ležajem, 3 dvokrevetne sobe, 3 Exclusive sobe, VIP apartman, Premier Prezident Apartman i Prezident Apartman su opremljene masovnim drvenim nameštajem unikatnog baroknog dizajna i detaljima i pogodnostima koji pružaju mir, udobnost i odmor – LCD TV, mini bar, fen, telefon, besplatni Internet, sef, mogućnost izbor pušačkih ili nepušačkih soba i apartmana, centralna klimatizaciju i odvojena kupatila sa toaletnim priborom. Pročitajte više o Hotelu Premier Prezident

Hotel CEPTOR  Andrevlje

Hotel CEPTOR je potpuno renovirani objekat sa konferencijskim i zanimljivim sadržajima, smešten u Nacionalnom Parku Fruška Gora, oko 110 km od Beograda i 30 km od Novog Sada, na teritoriji Opštine Beočin. Hotel Ceptor Andrevlje s pravom potvrđuje svoju dugogodišnju reputaciju čuvenog izletišta i primamljivog mesta za odmor, kongresni događaj, poslovni sastanak i rekreaciju. U blizini hotela Ceptor je staza zdravlja dužine 6 km, koja povezuje Andrevlje sa Letenkom, prolazeći kroz očuvanu prirodu Nacionalnog Parka Fruška Gora, kao i šesnaest pravoslavnih manastira, koji su riznice bogatog kulturnog i duhovnog nasleđa. Objekat Ceptor Andrevlje se nalazi na nadmorskoj visini od oko 300 metara i u potpunosti je okružen gustom, blagotvornom i mirisnom borovom šumom. Hotel Ceptor Andrevlje u srcu Fruške Gore ima 30 prijatno opremljenih apartmana, poluapartmana, dvokrevetnih i jednokrevetnih soba, uređenih po najvišim standardima, kako bi zadovoljili očekivanja poslovnih gostiju i turista. Strukturu soba Hotela Ceptor Andrevlje čini 11 jednokrevetnih soba, 10 dvokrevetnih soba, 3 sobe sa francuskim ležajevima, 4 trokrevetne sobe i 3 apartmana. Brojni skupovi i seminari se uspešno organizuju u objektu CEPTOR na Andrevlju, zahvaljujući prostorima kongresne sale od 120 mesta i 3 manje sale sa po 25 mesta, opremljenim najsavremenijom tehnikom, audio-vizuelnim sredstvima i internet salom, kao i vrhunski kvalitetnoj usluzi. Pročitaje više of Hotelu Ceptor

Turistički paket aranžmani interaktivnih radionica na Fruškoj Gori i Dunavu su namenjeni odgovarajućem broju učesnika /najviše 16/, kako bi u potpunosti pružili doživljaje ličnog iskustva. Za grupe korporativnih putovanja, učesnika skupova i događaja /do 300 učesnika/, na upit dostavljamo posebne itinerere. Deca su uvek dobrodošla, te molimo da povedete celu porodicu – nećete zažaliti ! Svaki posetilac ima mogućnost izbora bogatog doživljaja druženja sa lokalnim stanovništvom, stručnim planinarskim i turističkim vodičima, seoskim domaćinima i proizvođačima autentičnih proizvoda, učiteljima ikonopisanja i kaligrafije, vožnje brdskog bicikla, kajaka ili jahanja konja, lokalnim umetnicima, zanatlijama, muzičkim i folklornim stručnjacima i drugim zanimljivim ljudima koje će upoznati. Turistička agencija Panacomp Zemlja čuda ima bogato iskustvo i odlične dobavljače u cilju preporuke, planiranja i organizacije odgovarajućih sadržaja aranžmana Interaktivnih radionica, usklađenih sa njihovim trajanjem, ali i željama i očekivanjima posetilaca, radi kulturnog obogaćivanja, gurmanskog iskustva i odmora – ili bilo kojim odnosom aktivnosti i sadržaja koje posetioci žele.

Steknite nova znanja i veštine u jedinstvenim paket aranžmanima Interaktivnih radionica Turističke agencije Panacomp Zemlja čuda, koje nadahnjuju novim iskustvima, energijom, unapređenjem zdravlja, okrepljenjem, olakšanjem napetosti i raznovrsnim osećanjima vedrine i podstreka dobre energije, zahvaljujući uživanju u slatkim trenucima tokom i posle radionica-obuka, svesni da unapređujete sebe.

Itinerer 7- dnevne interaktivne radionice

1. dan Dolazak – transfer sa beogradskog aerodroma do izabranog smeštaja u Nacionalnom parku Fruška gora / živopisnim Sremskim Karlovcima. Piće dobrodošlice i predstavljanje aktivnosti. 19,00 večera dobrodošlice sa glavnim jelom, desertom i pićem (voda, vino, bezalkoholna pića).

2. dan  9,00 doručak. 11,00 – 13,00 kulinarska obuka na rustičnom salašu – priprema čuvene sarme u vinovom ili kupusovom lišću i pilećeg paprikaša /živina od obližnjeg proizvođača, organski sastojci i domaći rezanci iz sopstvene proizvodnje/, uz uputstva iskusnog kuvara. 13,15 ručak na bazi učinka, piće uključeno. 15,30 poseta obližnjem manastiru Grgeteg i osveženje prirodnim sokom od zove ili nane. 19,00 Večera – dva jela, desert, piće

3. dan  9,00 doručak. 11,00 – 14,00 kulinarska obuka na drugom salašu na kome se uzgaja ukusno organsko povrc?e i voc?e. Pripremanje tradicionalnih jela – punjene paprike, knedle sa šljivama, štrudla i slatko, posle čega sledi ručak. Obuka vezenja ili slikanja na staklu ili učenja sviranja tamburice – u tradicionalnim nošnjama. Povratak u Sremske Karlovce, večera, noćenje.

4. dan 9,00 doručak. Istorijska pešačka tura po Sremskim Karlovcima sa predstavljanjem čina potpisivanja Karlovačkog mira. Degustacija vina i tradicionalno posluženje  u autentičnom vinskom podrumu. Popodnevni kurs pripreme kuglofa na tradicionalni način, pod nadzorom i uputstvima stručne i iskusne kuvarice, koji uključuje nabavku sastojaka od lokalnih proizvođača i sa pijace – začini, med, smokve, suve kajsije, višnje, orasi, suvo grožđe … pečenje kuglofa i degustacija. 19,30 večera – dva jela, voće, piće.

5. dan  9,00 doručak. Transfer do obližnje alaske plaže na Dunavu i ribolov, uz pomoć i pod nadzorom lokalnih alasa. U autentičnom ribljem restoranu na Dunavu, pod nadzorom majstora pripreme ribljih specijateta od 11,30 do 14,00 kuvanje ribljeg paprikaša, sa pripremom domaćih rezanaca ili pečenje-prženje sveže ulovljene ribe na roštilju. 14,00 ručak – pića uključena. 17,00 poseta obližnjoj radionici starih zanata, čuvenoj po umetnicima koji su do danas sačuvali drevnu veštinu filigranstva. 20,00  Večera – tri jela, piće.

6. dan 9,00 doručak. 10,00 – 13,30 Završna obuka kuvanja, tokom koje se priprema veliki tradicionalni srpski ručak – proja, gibanica, teleća čorba,  jagnjetina ili govedina pod sačem, štrudla sa makom. Ovo je prilika da posetioci iskažu veštine stečene prethodnih dana i svojim instruktorima- domaćinima pripreme obilan obrok. Ta zanimljiva gastro radionica obuhvata nabavku svih sastojaka i namirnica. Popodne poseta obližnjeg seoskog domaćinstva i učešće u muzičkoj radionici koju vode profesionalni muzičari. Radionica se završava zajedničkim nastupom, uručenje originalnog kulinarskog suvenira i bogatim izborom domaćih jela i vina.

7. dan Poslednji dan – kasni doručak /do 11,00/. Transfer do aerodroma, kraj programa i usluga.

Itinerer 3-dnevne interaktivne radionice

1. dan: Dolazak i transfer od Aerodroma Beograd do odabranog smeštaja u Nacionalnom Parku Fruška Gora ili živopisnim Sremskim Karlovcima. Piće dobrodošlice i predstavljanje programa aktivnosti. Radionica pripreme kuglofa koju vodi iskusna kuvarica, uz nabavku namirnica i sastojaka od lokalnih proizvođača – začini, med, suve kajsije, orasi, suvo grožđe… Pečenje kuglofa i degustacija. 19,00 večera dobrodošlice – glavno jelo, desert, pića (voda, vino, bezalkoholna pića).

2. dan Doručak u 9,00. Od 11,00 do 13,00 kulinarska radionica na organskom salašu – priprema čuvene balkanske sarme u vinovom ili kupusovom lišću, pilećeg paprikaša sa domaćim rezancima, uz nadzor, pomoć i uputstva iskusne kuvarice – nabavka živine od obližnjeg proizvođača, ostali sastojci iz sopstvene proizvodnje. Ručak – prema učinku, piće uključeno. 15,30 poseta obližnjeg manastira Grgeteg, sa manastirskim osveženjem – prirodan sok od zove ili nane. 19,00 večera – dva jela, desert, piće.

3. dan Doručak i uručenje originalnog suvenira. Transfer na aerodrom i kraj programa i usluga

Paket aranžmane interaktivnih radionica u dunavskom regionu Fruške Gore organizujemo u terminima i po cenama na upit, zavisno od uključenih usluga i sadržaja

SHARE IT: