Hoteli Sveti Stefan

Paštrovići obuhvataju poznati deo crnogorske obale od Maina do Spica, u dužini od 20 km prekrasne i živopisne jadranske obale, sa većim naseljima Petrovac i Sveti Stefan.

Retko se može naći tako malo područje, kao što su Paštrovići koje je imalo tako bogatu i upečatljivu prošlost, a toliko prirodnih lepota. Poznato je da su Paštrovići bili naseljeni u antičko doba, dok srpska-slavonska plemena osnivaju svoja naselja počev od 7. veka. Paštrovići postaju deo srpske srednjovekovne države Duklje i kasnije Raške. Postoji legenda koja kaže da je car Dušan na putu od Dubrovnika posetio Kotor, Grbalj i Paštroviće, a posle careve smrti, 1355. godine, ovo područje podpada srpskoj Zeti, pod upravom Balšića, a kasnije porodice Crnojević, do 1423. godine. Tada stanovništvo Paštrovića dobrovoljno prilazi Mletačkoj republici, u čijem sastavu ostaju do njene propasti, 1797. godine……

Danas je Sveti Stefan mešu najpoznatijim i najluksuznijim turističkim centrima Jadrana….. Crkva Svetog Save kod Svetog Stefana se diže na vrhu uzvišenja Đenaši iznad Svetog Stefana, odakle se pruža prekrasan pogled. Platformu oko crkve odlikuje vidikovac sa panoramom Svetog Stefana i okolnom obalom. Crkva Svetog Save i okolni vidikovac takođe predstavljaju veoma popularno mesto za nezaboravna venčanja….

 

SHARE IT: