Hotel Borovi Sjenica

Hotel Borovi Sjenica

Poznato izletište stanovnika i posetilaca Sjenice i jedinstveno mesto za organizaciju raznovrsnih događaja i poslovnih skupova je Hotel Borovi, udoban objekat 4 zvezdice, udaljen oko 1,5 km od grada, na putu izmedu Novog Pazara i Sjenice, na nadmorskoj visini od 1100 metara.

Peštersku visoravan i predivne planine jugozapadne Srbije odlikuje prekrasno i dobro očuvano prirodno okruženje Specijalnog Rezervata prirode Uvac, beskrajni  šumsko-travni pejzaži, specifični kraški oblici reljefa, brojni izvori hladne vode i bistra jezera, svež vazduh i bogatstvo divljači.

Na Pešterskoj visoravni je izuzetno razvijeno stočarstvo, koje, zahvaljujući prostranim pašnjacima daje vrhunske domaće proizvode poznate širom Srbije i okruženja, sa zaštićenim geografskim poreklom – izvanredno ukusni sjenički sir, mleko, kajmak, pršutu, telad i jagnjad.

Hotel Borovi Sjenica je moderan turističko-ugostiteljski objekat 4 zvezdice, okružen mirisima guste četinarske šume i blagorodnim pašnjacima, smešten na obali malenog veštačkog jezera i otvorenih sportskih terena, u veličanstvno lepom prirodnom ambijentu.

Hotel Borovi Sjenica raspolaže sa 120 ležaja u 40 udobnih soba – jednokrevetnih, dvokrevetnih, trokrevetnih soba i apartmana, opremljenih modernim nameštajem i sadržajima, LCD TV sa satelitskim programima, komfornim kupatilima sa masažer-tuševima, fenom za kosu, bežičnim Internetom, mini-barom.

Hotel Borovi Sjenica je opremljen luksuznim i zanimljivim sadržajima koji omogućavaju prijatan boravak ili uspešan poslovni skup – nacionalnim restoranom sa kaminom, u kome se služe vrhunski lokalni tradicionalni specijaliteti i Halal hrana, tehnički potpuno opremljenom kongresnom salom za skupove i kongrese do 250 učesnika, banket salonom, prostranim izložbenim prostorom – što zajedno predstavlja odličnu kongresnu lokaciju u ovom delu jugozapadne Srbije.

Prostrani restoran Hotela Borovi Sjenica sa baštom je izuzetno pogodan za uspešu organizaciju raznovrsnih skupova, događaja, privatnih i korporativnih proslava, a posebno nezaboravnih venčanja.

Gostima koji borave u Hotelu Borovi Sjenica su takođe na raspolaganju zatvoreni i otvoreni bazen i wellness-spa sadržaji, prostor za igranje dece i letnja terasa, kao i sportski tereni-igrališta.

Na Pešteru živi veliki broj ugroženih biljnih i životinjskih vrsta u posebno ugroženim eko sistemima. Stoga je Pešter uvršten na Ramsar listu vodom bogatih područja od međunarodnog značaja.

Pešterska visoravan i okolina, koja je gotovo sasvim neistražena, magično lepa i divlja, omogućava bogatstvo nesvakidašnjih avanturističkih sadržaja i upoznavanje tradicionalnog načina života lokalnog stanovništva – pešačenje /jedna planinarska staza čak ide preko planine do manastira Kumanice/, planinarenje planinom Jadovnik i do vidikovaca ili manastira Mileševe, vožnja čamcem, foto safari, jahanje konja, jeep vožnje – vožnje terenskim vozilima, poseta seoskim domaćinstvima i poljoprivrednim gazdinstvima i proba originalnih proizvoda sa zaštićenim poreklom i turističkim domaćinstvima koje pružaju turističke usluge, poseta rudnika Štavna, lov, ribolov, tkanje ćilima, kosidba, plastenje sena, skijanje, trke na snegu, zimski sportovi, uzbudljive team building aktivnosti u prirodi….

Zimi su gostima Hotela Borovi Sjenica na raspolaganju ski staza Žari, sa ski liftom dužine 300 metara, kao i tereni za trčanje na snegu, u kome su profesionalci iz Sjenice prvaci u Srbiji, kao i drugi blagotvorni adrenalinski i zimski sportovi.

Gosti Hotela Borovi Sjenica mogu posetiti sopstvenu farmu rasnih konja u obližnjem selu Caričina i uživati u jahanju konja ili doživeti blagodeti Specijalnog Rezervata prirode Uvac – najvećeg prirodnog staništva beloglavih supova na Balkanu, sa vožnjom camčem i posmatranjem ovih ptica-čistača prirode.

U svakom slučaju, besprekorno prirodno i čisto okruženje Sjenice i Peštera, prijatni sadržaji, pogodni uslovi za sportske aktivnosti i brojni uzbudljivi izleti u čarobnu okolinu Sjenice, Peštera i jugozapadne Srbije, čine Hotel Borovi u Sjenici, tokom čitave godine idealno odredište za okrepljujući odmor, događaj, skup, proslavu ili letnje-zimske pripreme sportista.

SHARE IT: