Hotel Borovi Sjenica

Hotel Borovi Sjenica

Poznato izletište stanovnika i posetilaca Sjenice i jedinstveno mesto za organizaciju raznovrsnih događaja i poslovnih skupova je Hotel Borovi u Sjenici. To je moderan, udoban SPA-kongresni-turisticki objekat 4 zvezdice, na nadmorskoj visini od 1100 metara, udaljen oko 1,5 km od centra grada, na putu izmedu Novog Pazara i Sjenice. Peštersku visoravan i predivne planine jugozapadne Srbije odlikuje jedinstveno i dobro očuvano prirodno okruženje Specijalnog Rezervata prirode Uvac, beskrajni  šumsko-travni pejzaži, specifični kraški oblici reljefa, brojni izvori hladne vode i bistra jezera, svež vazduh i bogatstvo divljači. Na Pešterskoj visoravni je izuzetno razvijeno stočarstvo koje, zahvaljujući prostranim pašnjacima bogatim lekovitim biljem, daje vrhunske domaće proizvode poznate širom Srbije i okruženja, sa zaštićenim geografskim poreklom – izvanredno ukusni sjenički sir, mleko, kajmak, pršutu, telad i jagnjad.

Hotel Borovi Sjenica je moderan turističko-ugostiteljski-SPA hotel 4 zvezdice, okružen mirisima guste četinarske šume i blagorodnim pašnjacima, smešten na obali malog veštačkog jezera i otvorenih sportskih terena, u veličanstvno lepom prirodnom ambijentu. Hotel Borovi Sjenica raspolaže sa 120 ležaja u 40 udobnih nepusackih soba – jednokrevetnih, dvokrevetnih, trokrevetnih soba i apartmana, opremljenih modernim nameštajem i sadržajima za udoban i prijatan odmor ili kongresni rad. Sobe i apartmani Hotela Borovi Sjenica imaju udobnu opremu – laminatni parketi, posebni ili king size ležajevi, radni sto i stolica ili fotelja, garderober, LCD TV sa satelitskim programima, mini bar, sigurnosni sef, besplatan bežični internet, telefon, udobna kupatila sa masažer-tuševima, fenom za kosu, bade mantilima i papučama, terase, zavese za zatamnjivanje.

Hotel Borovi Sjenica je opremljen luksuznim i zanimljivim sadržajima koji omogućavaju prijatan boravak ili uspešan poslovni skup – nacionalnim restoranom sa kaminom, u kome se služe vrhunski ukusni lokalni tradicionalni specijaliteti i Halal hrana koja zadovoljava sve ukuse i potrebe gostiju. Prostrani restoran Hotela Borovi Sjenica sa baštom je izuzetno pogodan za uspešu organizaciju raznovrsnih skupova, događaja, privatnih i korporativnih proslava, a posebno nezaboravnih venčanja.

Hotel Borovi Sjenica ima tehnički potpuno opremljenu kongresnu salu za skupove, događaje i kongrese do 250 učesnika, banket salon, prostrani izložbeni prostor, što predstavlja odličnu kongresnu lokaciju u ovom delu jugozapadne Srbije.

U Hotelu Borovi je otvoren moderan Wellness i Spa Centar u kome se gosti osvežavaju i odmaraju, zahvaljujući udobnim sadržajima i uslugama – zatvoreni i otvoreni bazeni sa ležaljkama, sauna, parno kupatilo – hamam, jacuzzi kupke, sala za masažu i opuštanje i moderna teretana. Gostima koji borave u Hotelu Borovi Sjenica su takođe na raspolaganju dodatni sadržaji koji pružaju odlične uslove za prijatan odmor ili kongresni rad tokom čitave godine – dečije igralište i prostor za igranje dece, letnja terasa, sportski tereni-igrališta, jezero….

Na Pešteru živi veliki broj ugroženih biljnih i životinjskih vrsta u posebno ugroženim eko sistemima. Stoga je Pešter uvršten na Ramsar listu vodom bogatih područja od međunarodnog značaja. Pešterska visoravan i okolina, koja je gotovo sasvim neistražena, magično lepa i divlja, omogućava bogatstvo nesvakidašnjih avanturističkih sadržaja i upoznavanje tradicionalnog načina života lokalnog stanovništva – pešačenje /jedna planinarska staza čak ide preko planine do manastira Kumanice/, planinarenje planinom Jadovnik i do vidikovaca ili manastira Mileševe, vožnja čamcem, foto safari, jahanje konja, jeep vožnje – vožnje terenskim vozilima, poseta seoskim domaćinstvima i poljoprivrednim gazdinstvima i proba originalnih proizvoda sa zaštićenim poreklom i turističkim domaćinstvima koje pružaju turističke usluge, poseta rudnika Štavna, lov, ribolov, tkanje ćilima, kosidba, plastenje sena, skijanje, trke na snegu, zimski sportovi, uzbudljive team building aktivnosti u prirodi….

Zimi su gostima Hotela Borovi Sjenica na raspolaganju ski staza Žari, sa ski liftom dužine 300 metara, kao i tereni za trčanje na snegu, u kome su profesionalci iz Sjenice prvaci u Srbiji, kao i drugi blagotvorni adrenalinski i zimski sportovi.

Gosti Hotela Borovi Sjenica mogu posetiti sopstvenu farmu rasnih konja, ovaca i krava u obližnjem selu Caričina i uživati u jahanju konja ili posmatrati životinje. Gosti Hotela Borovi takođe imaju priliku da dožive blagodeti Specijalnog Rezervata prirode Uvac – najvećeg prirodnog staništva beloglavih supova na Balkanu, sa vožnjom camčem i posmatranjem ptica-čistača prirode. U svakom slučaju, besprekorno prirodno i čisto okruženje Sjenice i Peštera, prijatni sadržaji i gostoljubivi domaćini, pogodni uslovi za sportske aktivnosti i brojni uzbudljivi izleti u čarobnu okolinu Sjenice, Peštera i jugozapadne Srbije, čine Hotel Borovi u Sjenici tokom čitave godine idealno odredište za okrepljujući odmor, događaj, skup, proslavu ili letnje-zimske pripreme sportista.

SHARE IT: