Hotel Zlatarski zlatnik – Zlatar – Nova Varoš

Hotel Zlatarski zlatnik –  Zlatar –  Nova Varoš

Hotel Zlatarski zlatnik je novi, porodično vođen hotel 4 zvezdice na Zlataru, izgrađen u duhu danas u svetu veoma traženih “boutique hotela”, pogodan za boravak tokom čitave godine. Hotel Zlatarski zlatnik je vlasništvo čuvenog košarkaša Željka Topalovića, nekadašnjeg igrača Crvene zvezde i zlatne ekipe Podgoričke Budućnosti, koji je uspehe svoje bogate sportske karijere pretvorio u novu vrednost od izuzetnog značaja za privredni razvoj područja jugozapadne Srbije iz koga potiče, po principima koje je primenjivao u sportu, a sada u poslovnom životu – rad, red i disciplina.

Hotel Zlatarski zlatnik je najkvalitetniji hotelski objekat na Zlataru, smešten na nadmorskoj visini od 1200 metara, na Babića brdu – jednoj od najlepših lokacija planine Zlatar. Hotel Zlatarski zlatnik na Zlataru je udaljen samo 600 metara od ski staze dužine 800 metara sa ski liftom dužine 420 metara, kao i ski staze “Briježđa” od 1000 metara sa žičarom četvorosedežnicom i dečijom stazom kod hotela “Centar”, i pruža mogućnost iznajmljivanja ski opreme i škole skijanja, a tokom leta korišćenje trim staze, sportskih terena i dečijeg igrališta.

Hotel Zlatarski zlatnik je smešten u srcu raskošno mirisne guste borove i brezove šume i blagotvornog planinskog vazduha Zlatara, obogaćenog terpentinom i ozonom. Hotel Zlatarski zlatnik je turističko-ugostiteljski objekat visokih standarda i prefinjenih odlika /kvaliteta 4 zvezdice/, kapaciteta oko 70 ležajeva u 33 lepo uređenih soba, koji u jugozapadnoj Srbiji /od Zlatibora do Sjenice i Ivanjice/ predstavlja najkvalitetniji hotel i izvanredno turističko odredište posetiocima raznovrsnog profila i interesovanja, ali svakako onima koji traže prirodnu oazu za okrepljujući odmor ili rehabilitaciju.

Hotel Zlatarski zlatnik Zlatar, na površini od 1.900 m2 obuhvata raznovrsne sadržaje namenjene udobnom odmoru i uživanju u blagodetima neotkrivenog područja Zlatara i okoline. Smeštajni kapacitet hotela Zlatarski zlatnik čini oko 70 ležajeva u udobnim dvokrevetnim sobama i apartmanima sa velikim ili posebnim ležajevima, porodičnim sobama, opremljenim masivnim nameštajem od drveta i prirodnih materijala visokog kvaliteta.

Sobe hotela Zlatnik na Zlataru su opremljene udobnim ležajevima, direktnim telefonom, LCD SAT TV, centralnim grejanjem, tepisima od zida do zida, prijatno uređenim i prostranim kupatilima sa tušem, fenom za kosu i toaletnim priborom. Većina soba Hotela Zlatarski zlatnik ima terasu sa prekrasnim pogledom na raskošnu prirodnu okolinu. Apartmani i porodične sobe su posebno prostrane i imaju spavaću sobu sa king-size ležajevima ili posebnim ležajevima i posebnu spavaću sobu, kao i dvevni boravak.

Svaki komad nameštaja u hotelu Zlatarski zlatnik, od kreveta do stolica je delo Željkovih ruku. Dok se bavio košarkom, košarkaš Željko Topalović nije znao nijedan zanat, ali je prihvativši izazov gradnje svoga hotela savladao mnoga znanja i veštine – stolarski, keramičarski zanat, ugostiteljsko i turističko poslovanje…

Dodatni sadržaji hotela Zlatarski zlatnik su udoban restoran i aperitiv bar sa 130 mesta, zatvorena i otvorena terasa, koji su veoma pogodno mesto za uspešnu organizaciju raznovrsnih skupova i događaja. U restoranu hotela Zlatarski zlatnik na Zlataru se gostima poslužuju čuveni specijaliteti srpske i tradicionalne zlatarske kuhinje, pripremljeni od svežih i posebno odabranih namirnica iz lokalne proizvodnje, kao i poseban izbor jela i pića inostrane kuhinje, što u potpunosti zadovoljava ukuse i želje posetilaca i gostiju.

Zlatar je udaljen od Beograda oko 260 km, od Užica 60 km, Novog Sada oko 310 km, od Podgorice oko 190 km i Sarajeva oko 200 km…. Gostima su u zimskom periodu na raspolaganju tri ski staze, jer su padine Zlatara veoma pogodne za zimske sportove – ski staza kod hotela Panorama, dužine 800 metara, sa ski liftom dužine 420 metara, staza “Briježđa” od 1000 metara, sa žičarom četvorosedešnicom i dečija staza kod hotela “Centar”.

Postoji mogućnost iznajmljivanja ski opreme i škola skijanja, a tokom leta posetioci Zlatara koriste trim staze, sportske terene i dečije igralište, kao i brojne pogodnosti blagotvorne prirode i očuvanog kulturnog nasleđa.

Posebnu prednost i užitak gostiju predstavljaju poseta Specijalnog rezervata prirode Uvac, najvećeg prirodnog staništa beloglavog supa na Balkanu – zaštićene ptičije vrste, kao i vožnja brodom, uz posmatranje prirodnih staništa ovih ptica čistača prirode. Prirodni rezervat Uvca, kao ekološko područje Srbije, zbog interesantnosti i lepote pejzaža, bistre vode jezera i reka bogate ribom i mogućnosti splavarenja i foto-turizma, privlači pažnju mnogih posetilaca iz Srbije i čitavog sveta.

Osim toga, posetiocima Zlatara se toplo preporučuje poseta obližnjih turističkih znamenitosti, festivala i manifestacija – manastir Dubnica, manastir Mileševa, crkve brvnare u Kućanima i Radijevićima, crkva Svete Trojice u Bistrici, sirijada, Hajka na vuka, Dani organske proizvodnje heljde, radionice starih zanata i rukotvorina tipa Stari zanati za novo doba, VELIČANSTVENI trubački orkestar Ivana Đenadića iz obližnjeg sela Vilovi, Društvo za negovanje tradicionalnog pevanja i starih zanata Staro doba za novo vreme….

Veoma su zanimljiva seoska domaćinstava u okolini kao svojevrsni čuvari običaja i nasleđa, koji ponosno neguju blagodeti i tajne gorštačke kulture i vitalnosti – staro vlaško selo Štitkovo, tradicionalna domaćinstva koja se uspešnobave seoskim turizmom, proizvođači autohtonih proizvoda sa geografskim poreklom Zlatara – zlatarskog sira, heljdopite, prirodnog meda, organskih sokova, lekovitih čajeva i melema….

Zlatar je s pravom vazdušna banja koju nazivaju ‘stecištem zdrave energije’. U imenu planine Zlatara sažeta su sva njena besprekorno ekološka svojstva : mirisne livade i bistra smaragdno zelena jezera okružena omorikama i brezama, spoj mediteranske i planinske klime, maksimalan broj sunčanih dana /preko 2000 sunčanih sati godišnje/, blagotvorni vazduh obogaćen terpentinom i ozonom, beskrajni veličanstveni vidici….

Pored bolesnika sa dijagnozom kardio-vaskularnih oboljenja i bolestima arterijskog krvnog pritiska, na Zlataru se uspešno leče i oboleli od anemije, hipertezije, hipertireoze i bronhitisa. Pored srčanih i oboljenja disajnih puteva, utvrđeno je da planina Zlatar leči i bolesti modernog doba izazvane stresom i padom imuniteta, kao što su: menadžerska bolest i kokosaki virus.

Zlatar je destinacija zdrave prirode, vode i hrane, koji lokalno stanovništvo čine među najzdravijim na planeti, posetiocima unapređuje zdravlje i bolesnicima omogućava blagodet ozdravljenja. Zaštićene prirodne vrste – beloglavi sup, retke vrste leptira i endemske biljke opstaju upravo zahvaljujući očuvanom i zdravom prirodnom ambijentu planine Zlatar.

Nedavno je ispred hotela Panorama, pored hotela Zlatarski zlatnik otvoren Avantura Park u kome posetioci istinski uživaju, trudeći se da pređu sa drveta na drvo, prevaziđu prepone i sigurnosnim sajlama “prelete” razdaljine… Posetiocima Zlatara toplo preporučujemo ove zanimljive aktivnosti !

SHARE IT: