Hotel Zlatarski biseri Zlatar Nova Varoš

Hotel Zlatarski biseri planina Zlatar Nova Varoš

Novootvoreni, moderan hotel “Zlatarski biseri” 4 zvezdice se nalazi na 1200 metara nadmorske visine, u najlepšem delu planine Zlatar, u turističkoj zoni Babića brdo, odakle se pruža jedinstveno lep pogled ka Javoru i Čemernici. Hotel Zlatarski biseri na Zlataru odiše elegancijom i udobnošću i svojim prijatnim ambijentom, sadržajima i udobnostima čini izvanredno odredište svima koji žele potpuni odmor, tišinu, mir, okrepljenje, podmlađivanje, duhovnu obnovu i zanimljive aktivnosti u prirodi.

Šumska idila u neposrednom okruženju blagotvorne prirode Zlatara omogućava da HotelZlatarski biseritokom čitave godine ispuni očekivanja, želje, maštanja, potrebe i zahteve posetilaca, koji poštuju prirodu, njene odlike i pravila.

Na malom prostoru od oko 600 km2 priroda je bila izdašna te je stanovnicima zlatarskog kraja podarila sve – bogatstvo vode, čist vazduh, raskošne četinarske šume i nepregledne pašnjake. Nenarušena ravnoteža čoveka i prirode primamila je ovom kraju i beloglavog supa, koji se ponovo ugnezdio na liticama Uvca.

Namenjen zaštiti “nebeskog kralja”, Specijalni rezervat prirode Uvac okuplja ono najdragocenije – istoimenu reku sa brzim planinskim pritokama, tri jezera nastala presecanjem njenog toka i još uvek skriveno blago jednog od najvećih pećinskih sistema u Srbiji. Na njemu se nalazi vidikovac “Molitva” sa kog je pogled na kanjon Uvca najlepši i nezaboravan.

Planina Zlatar ima najviše sunčanih sati godišnje i prava je fabrika crvenih krvnih zrnaca, te izuzetno pogodna za razvoj sportskog, rekreativnog, zdravstvenog, lovnog i seoskog turizma.

U ponudi hotela Zlatarski biseri na Zlataru je smeštaj od 65 ležaja u udobnim i lepo uređenim jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama i apartmani, koje stilom potpuno odgovaraju veličanstvenom okruženju i očuvanom prirodnom ambijentu planine Zlatar.

Sobe i apartmani hotela Zlatarski biseri su opremljene prostranim udobnim ležajevima, drvenim nameštajem, parketom sa udobnim tepih stazama, LCD TV-om sa kablovskim i satelitskim programima, minibarom, telefonom, radnim stolom i stolicom, prijatnim osvetljenjem i modernim kupatilima sa tušem, fenom za kosu i SOS uređajem. Udobne i prostrane sobe i apartmani praćeni kvalitetnim enterijerom i tehnološkom opremom čine hotel Zlatarski biseri jednim od kvalitetnijih smeštajnih objekata na Zlataru.

Ono što hotel čini jedinstvenim je predivan pogled na prirodu koja ga okružuje i okrepljujući planinski vazduh, obogaćen terpentinom i ozonom, po kome je Zlatar poznat kao vazdušna banja, blagotvorna za izlečenje nekih oboljenja.

Sadržaji Hotela Zlatarski biseri posetiocima pružaju mogućnost opuštanja, rasterećenja i oslobađanja napetosti u wellness centru, koji obuhvata saunu, tursko kupatilo, jacuzzi, teretanu. Spa i Wellness klub Hotela Zlatarski biseri je savršen ambijent u kome gosti mogu da se opuste i ostvare trenutke mira, daleko od stresa i napetosti, prepuštajući se potpunoj udobnosti.

Posetiocima koji organizuju skupove su na raspolaganju sala za sastanke kapaciteta do 50 mesta, kao i oprema koja omogućava uspešan rad, ili je odlično mesto za raznovrsne proslave, zabave, folkorne nastupe, događaje i venčanja.

U restoranu Hotela “Zlatarski Biseri” se gostima služi bogat doručak i raznovrstan izbor tradicionalnih jela i specijaliteta zdrave hrane vrhunskog kvaliteta po kojima je poznata jugozapadna Srbija – jela na bazi mesa, belog mrsa, žitarica, sira, kajmaka, dimljenih proizvoda…

Deo Hotela Zlatarski biseri je tradicionalni restoran Ognjište, na skijalištu Zlatar, koji oduševljava posetioce bogatim ukusima Zlatara i tradicijom koju domaćini i lokalno stanovništvo ponosno poštuju i čuvaju.

Tokom boravka u Hotelu Zlatarski biseri na Zlataru se gostima toplo preporučuju izleti u okolinu, koji omogućavaju jedinstvene doživljaje uz upoznavanje dobro očuvanih običaja i kulturno istorijskih znamenitosti, kao i autentičnost gorštačkog stanovništva i njegovu dragocenu gostoprimljivost i toplinu.

To su manastir Mileševa iz 13. veka, u kome su počivale mošti velikog srpskog svetitelja Svetog Save, mesto krunisanja srpskih kraljeva, u kome su se školovali čuveni turski vezir srpskog porekla Mehmed paša Sokolović i njegov brat Makarije Sokolović, prvi srpski patrijarh u 16.veku obnovljene Pećke patrijaršije, svetinja sa čuvenom freskom ’’Belog anđela’’ i mesto gde je još u 16. veku radila ugledna crkvena štamparija.

Takođe se preporučuje poseta manastira Dubnica, manastira Svetog Nikole – Banja u Pribojskoj Banji sa lekovitim vodama, Specijalnog rezervata Uvac koji je najveće prirodno stanište beloglavog supa na Balkanu sa vožnjom čamcem po zaštićenom području, etno sela Štitkova, proizvođača čuvenog zlatarskog sira zaštićenog porekla i potpuno prepoznatljivog ukusa i kvaliteta, živopisnih seoskih turističkih domaćinstava koja pružaju turističke usluge, kanjona Mileševke, skijanje u zimskom periodu, blagotvorne šetnje i planinarenje Zlatarom, zanimljive lokalne manifestacije….

Gostima koji borave u Hotelu Zlatarski biseri su na raspolaganju besplatan ski-pas za jednu osobu u sobi, restoran, bar, sadržaji wellness centra, parking i garažna mesta, besplatan bežični Internet u svim javnim prostorima, informacije i rezervacije izleta i turističkih usluga.

SHARE IT: