Hotel Zelengora Kragujevac

Hotel Zelengora Kragujevac

Hotel Zelengora je jedan od najstarijih hotela u Srbiji, smešten u istorijskom jezgru centra Kragujevca. Hotel Zelengoru, nekadašnji Hotel Grand je osnovao pešadijski kapetan prve klase Milovan Glušić (1822-1891), veliki dobrotvor i zadužbinar, koji je ostavio neizbrisiv trag u istoriji Kragujevca. Kapetan Glušić je svom gradu ostavio nekoliko objekata u kojima su danas smeštene obrazovne i institucije kulture.

Arhitektura hotela Zelengora Kragujevac datira sa kraja 19. veka i zadržala je osnovne odlike tog vremena, ali je takođe i modernizovana u duhu ovovremenog stila i sadržaja, koji pružaju svojevrsno zadovoljstvo i posebnu draž gostima, spajajući uživanje u prohujalom romantičnom vremenu i uslugama modernog doba.

Hotel Zelengora e udoban hotel 4 zvezdice u Kragujevcu koji poseduje 11 jednokrevetnih, 19 dvokrevetnih, 2 apartmana, 1 lux apartman. Hotel Zelengora Kragujevac nudi udoban smeštaj u lepo uređenim, prostranim sobama, sa funkcionalnim sadržajima koji zadovoljavaju želje i potrebe svakog profila gostiju.

Hotel raspolaže sa sobama i apartmanima koji su opremljeni klima uređajima, LCD televizorom, telefonom, bežičnim internetom, mini barom i luksuznim kupatilom sa tušem ili kadom. Posebna čar hotelu Zelengora daje prekrasan pogled koji se pruža iz svake sobe na pešačku zonu grada.

Hotel Zelengora Kragujevac raspolaže velikom letnjom baštom, aperitiv barom i restoranom domaće i italijanske kuhinje, čiji specijaliteti posebno privlače ugledne goste Kragujevca + trgovce, profesore, bankare, advokate… Unutrašnjost hotelskog restorana je uređena u italijanskom stilu, tako da gosti mogu da osete duh italije u Kragujevcu. Zidovi restorana su uređeni pastelnim bojama, ukrašeni mozaicima i slikama sa starovremenim detaljima iz italijanskih gradova i domova. Specijaliteti restorana Zelengora su raznovrsni specijaliteti od mesa i ribe, ukusne salate, paste i sosovi koji će zadovoljiti i najprefinjenije ukuse posetilaca.

Hotel Zelengora Kragujevac gostima pruža i odgovarajući meni posluženja u sobi, a gostima koji idu na lokalne izlete obezbeđuje lanč pakete.

Pored visoko kvalitetne smeštajno-ugostiteljske ponude, hotel Zelengora Kragujevac ima još jednu važnu odliku, potrebnu za udoban i funkcionalan boravak modernom turisti – odličan centralni položaj u odnosu na važne turističke znamenitosti i institucije.

Hotel Zelengora Kragujevac se nalazi na samo 20 minuta hoda od važnih institucija i znamenitosti Kragujevca, uključujući i knjaževsko – srpski teatar, Narodni muzej i Amidžin konak, kao i Muzej Šumarice, koji obeležava jezivi nacistički zločin ubistva hiljada kragujevačkih učenika i studenata, oktobra 1941. godine.

SHARE IT: