Hotel Zelengora Kragujevac

Hotel Zelengora Kragujevac

Hotel Zelengora je jedan od najstarijih hotela u Srbiji, smešten u istorijskom jezgru centra Kragujevca. Hotel Zelengoru, nekadašnji Hotel Grand je osnovao pešadijski kapetan prve klase Milovan Glušić (1822-1891), veliki dobrotvor i zadužbinar, koji je ostavio neizbrisiv trag u istoriji Kragujevca. Kapetan Glušić je svom gradu ostavio nekoliko objekata u kojima su danas smeštene obrazovne i institucije kulture. Arhitektura hotela Zelengora Kragujevac datira sa kraja 19. veka i zadržala je osnovne odlike tog vremena, ali je takođe i modernizovana u duhu ovovremenog stila i sadržaja, koji pružaju svojevrsno zadovoljstvo i posebnu draž gostima, spajajući uživanje u prohujalom romantičnom vremenu i uslugama modernog doba.

Hotel Zelengora e udoban hotel 4 zvezdice u Kragujevcu koji poseduje 11 jednokrevetnih, 19 dvokrevetnih, 2 apartmana, 1 lux apartman. Hotel Zelengora Kragujevac nudi udoban smeštaj u lepo uređenim, prostranim sobama, sa funkcionalnim sadržajima koji zadovoljavaju želje i potrebe svakog profila gostiju. Hotel Zelengora Kragujevac raspolaže sa sobama i apartmanima koji su opremljeni klima uređajima, LCD televizorom, telefonom, bežičnim internetom, mini barom i luksuznim kupatilom sa tušem ili kadom. Posebna čar hotelu Zelengora daje prekrasan pogled koji se pruža iz svake sobe na pešačku zonu grada.

Hotel Zelengora Kragujevac raspolaže i velikom letnjom baštom i aperitiv barom. U hotelu Zelengora je i restoran domaće i italijanske kuhinje, čiji specijaliteti posebno privlače ugledne goste Kragujevca + trgovce, profesore, bankare, advokate… Unutrašnjost hotelskog restorana je uređena u italijanskom stilu, tako da gosti mogu da osete duh italije u Kragujevcu. Zidovi restorana su uređeni pastelnim bojama, ukrašeni mozaicima i slikama sa starovremenim detaljima iz italijanskih gradova i domova. Specijaliteti restorana Zelengora su raznovrsni specijaliteti od mesa i ribe, ukusne salate, paste i sosovi koji će zadovoljiti i najprefinjenije ukuse posetilaca. Hotel Zelengora Kragujevac gostima pruža i odgovarajući meni posluženja u sobi, a gostima koji idu na lokalne izlete obezbeđuje lanč pakete.

Pored visoko kvalitetne smeštajno-ugostiteljske ponude, hotel Zelengora Kragujevac ima još jednu važnu odliku, potrebnu za udoban i funkcionalan boravak modernom turisti – odličan centralni položaj u odnosu na važne turističke znamenitosti i institucije. Hotel Zelengora Kragujevac se nalazi na samo 20 minuta hoda od važnih institucija i znamenitosti Kragujevca, uključujući i knjaževsko – srpski teatar, Narodni muzej i Amidžin konak, kao i Muzej Šumarice, koji obeležava jezivi nacistički zločin ubistva hiljada kragujevačkih učenika i studenata, oktobra 1941. godine.

 

SHARE IT: