Hotel Vizualiza Residence Plovdiv

Smešten u centru Plovdiva – najstarijem živom grad Evrope, 200 metara od rimskog amfiteatra Plovdiv and 1,5 km od Međunarodnog Sajma Plovdiv, Hotel Vizualiza Rezidence je luksuni boutique hotel oživljene veličanstvene istorije, istaknute arhitekture 19. veka i vizionarske budućnosti. Oplemenjen umetnošću i kulturom, modernim novinama i udobnošću, luksuzni Hotel Vizualiza Residence u Plovdivu predstavlja pionira savremenog hotelijerstva i ugostiteljstva i pogoduje modernom putniku koji mudro planira svoja putovanja.

Zgradu u kojoj se danas nalazi Hotel Vizualiza Residence su 1890. godine izgradili trgovci duvanom Dimitri Stavridis i Dimitri (Marinov) Mardas po projektu italijanskog arhitekte. Plovdiv je posebno postao poznat kao centar duvana – duvanska metropola Bugarske u periodu posle Balkanskih ratova (1912-13) i tokom decenije posle Prvog svetskog rata (1914-18). Tokom svojih prvih godina je Orel Fabrika duvana i cigara u Plovdivu bila jedna od najvećih i najmodernijih u Bugarskoj. U ovoj zgradi su proizvedene prve bugarske cigare koje su predstavljene na Prvoj Industrijskoj izložbi u Plovdivu 1892 godine. Početkom 20. veka je Fabriku Orel kupio italijanski industrijalac Carlo Vacaro koji je doneo najsavremenije mašine za najveću i najmoderniju fabriku duvana u državi. Industrijalac Vacaro je osnovao Ujedinjenu duvansku kompaniju, poznatiju kao Cartella. Ova kompanija je proizvodila dve trećine ukupne industrijske proizvodnje duvana u državi i snabdevala oko 35% tržišta duvanom. Obnova čuvene istorijske fabrike duvana Orel je očigledan primer kako se istorija pretvara u budućnost. Tokom Prvog svetskog rata je industrijalac Carlo Vakaro bio primoran da proda svoju kompaniju i napusti Bugarsku. Tada se poznati trgovac iz područja Haskova – Petar Diakov preseliou industrijski razvijen grad Plovdiv i kupio kompaniju za proizvodnju duvana sa najmodernijom tehnologiju. Sprijateljio se sa sinom Carlovim Edmondom koga je imenovao za partnera u zajedničkoj kompaniji koja je poslovala na Egejskom moru. Međutim, nesrećnim slučajem je cela zgrad potpuno izgorela u požaru. Legenda kaže da su građani Plovdiva dobrovoljno sakupljali prilog za obnovu zgrade. Posle 9. Septembra 1944. godine je zgrada nacionalizovana i do 1988. godine se u njoj nalazio pogon za šivenje. Od tada je ona bila osuđena na propadanje i posle 1988. godine napuštena narednih trideset godina, poznata pod nazivom Kuća duhova. Danas je ova zgrada jedna od najlepše obnovljenih građevina Bugarske, vanvremenskog izgleda i vrhunskih zahteva udobnosti, očuvanja nasleđa, poštovanja umetnosti i svaki put pruža gostima Hotela Vizualiza legendarnu dobrodošlicu!

Hotel Vizualiza Residence Plovdiv je luksuzni hotel 5 zvezdica koji pruža udoban smeštaj poslovnim gostima i turistima u 40 udobnih nepušačkih soba sa terasama ili balkonima. Sobe Hotel Vizualiza Residence Plovdiv su organizovane u nekoliko tipova /Superior Studio, jednokrevetni apartman i Deluxe dvokrevetne sobe/ i opremljene su sadržajima za funkcionalan i prijatan boravak u Plovdivu. Pogled iz hotela je jedinstven, jer položaj iznad grada na centar u podnožju brda Plovdiva predstavlja vrhunski spoj centralog položaja i mira u središtu grada Plovdiva.

Dvokrevetna soba Hotela Vizualiza Residence Plovdiv obuhvata 15m2 i opremljena je klima uređajem, tepisima od zida do zida, udobnim ležajem, foteljama – stolicama, radnim stolom,  LCD TV-om, besplatnim internetom, telefonom, električnim čajnikom za pripremu kafe-čaja, pogledom na grad, kadom, toaletnim priborom, fenom za kosu, papučama. Superior Studio sobe su veličine 33m2 i obuhvataju udobne sadržaje i opremu – klima uređaj, tepihe od zida do zida, veliki dvodelni ležaj, sofa ležaje, električni čajnik za pripremu kafe-čaja, mini bar, sigurnosni sef, pogled na grad, kupatilo sa tušem, besplatan toaletni pribor, LCD TV, mini bar, besplatan bežični internet. Jednosobni apartman Hotela Vizualiza Residence Plovdiv je veličine 33m2 i opremljen je sadržajima – klima uređaj, veliki ležaj, sofa ležaj, električni čajnik za pripremu kafe-čaja, pogled na grad, kupatilo sa kadom – tušem, besplatni toaletni pribor, fen za kosu. Deluxe dvokrevetna soba Hotela Vizualiza Residence Plovdiv je veličine 15 m2 i ima sledeću opremu i sadržaje – klima uređaj, izuzetno veliki ležaj ili dva posebna ležaja, LCD TV, minibar, besplatan bežični internet, električni čajnik za pripremu kafe-čaja, mini bar, kupatilo sa tušem, fen za kosu, papuče.

Gostima koji borave u Hotelu Vizualiza Residence Plovdiv se u elegantnom retoranu Valera poslužuje bogat i raznovrstan buffet doručak koji zadovoljava sve ukuse i potrebe. Vlasnici hotela Vizualiza Residence – Melissa i Todor su poznati i iskusni kuvari na kulinarskoj sceni Plovdiva i stoga su pripremili potpuni gurmanski spektakl sa originalnim i ukusnim jelima koja udovoljavaju čulima gostiju Hotela Vizualiza Residence. Jela koja se poslužuju u hotelu Vizualiza Plovdiv su višeslojna i svaki sastojak ima posebnu narudžbu i mesto, ne samo tokom pripreme, već takođe i tokom posluženja i konzumacije. Sve ovo se radi radi stvaranja i održanja kvaliteta uvek vrhunske hrane. Meni je brižljivo planiran po uzorima francuske i evropske kuhinje i odlično uparen sa odgovarajućim vinom po izboru i preporuci – među 300 etiketa. Svaki recept jela je pravi užitak ne samo za čulo ukusa, već i za čulo vida. Vrhunsko predstavljanje jedinstvenog sklada slatkog, slanog i gorkog ukusa omogućava gostima restorana Valera da zatvorenih očiju prenesu sebe do nekih od najpoznatijih svestkih kuhinja.

Hotel Vizualiza Residence Plovdiv ima potpuno opremljenu salu za sastanke u kojoj se uspešno organizuju raznovrsni skupovi. Spa centar – Sauna i parna kupka, uz teretau imaju cilj da odmore i osveže goste koji borave u Hotelu  Vizualiza Residence Plovdiv.

Dodatni sadržaji i usluge Hotela Vizualiza Residence Plovdiv: nepušačke sobe, porodične i povezane sobe, sadržaji – usluge za goste sa posebnim potrebama, besplatan bežični internet, parking, sigurnosni sef, recepcija tokom 24 sata, bezbednosni nadzor tokom 24 sata, zaključan prostor za odlaganje prtljaga, detektori požara, stanica za električno napajanje vozila, aparati za gašenje požara, kartice za ulaz u sobe, posluženje u sobi – room service, sauna, parno kupatilo, teretana, usluge pranja, besplatan transfer, informacije i rezervacije lokalnih izleta i događaja, ….

SHARE IT: