Hotel Varoša Blagoevgrad

Hotel Varoša Blagoevgrad

Hotel Varoša u Blagoevgradu je udoban, autentičan boutique hotel, otvoren 2004. godine u istorijskom kvartu Varoša u Blagoevgradu, u jugozapadnoj Bugarskoj. Blagoevgrad se nalazi u dolini reke Strume, u podnožju prekrasnih planina – Nacionalnih Parkova Rile i Pirina, 101 km južno od Sofije, u blizini granice sa Makedonijom. Reka Struma je dobila ime po drevnom tračkom kralju i reci Strymon. Stymon je bio Rezusov otac, tračko polu-božanstvo i vladar koji se pominje u Homerovoj Ilijadi. Blagoevgrad odlikuje pešačka etnografska celina Varoš sa dobro očuvanom i lepo obnovljenom arhitekturom iz 19. veka, brojni restorani, kafei, kafane, suvenirnice i prodavnice.

Varoša Club Hotel Blagoevgrad je autentični udoban hotel 4 zvezdice, smešten u mirnom okruženju etnografskog istorijskog kompleksa Varoša iz 17. i 18. veka, sa centralnim položajem i lakom dostupnošću. Gosti koji borave u Hotelu Varoša Blagoevgrad užuvaju u udobnosti i luksuzu, dok posmatraju uzane kaldrmisane ulice, belo okrečene fasade kuća i masivne drvene grede originalne bugarske arhitekture, bogato zelenilo i mnoštvo originalnih detalja, uz moderne sadržaje koji su im na raspolaganju. Hotel Varoša Blagoevgrad ima 2 dvokrevetne sobe, 3 deluxe dvokrevetne sobe, 6 deluxe apartmana i 1 VIP apartman. Svaka soba i apartman Hotela Varoša Blagoevgrad nosi ime neke ličnosti bugarske istorije i nasleđa : Pagana, Rada, Bojana, Divna, Dimana, Elitza, Bilyana, Sevda, Neda, Kalina, Nona i Kosara. Sobe i apartmani Hotela Varoša su veoma prostrani, besprekorno uredni i toplo uređeni, sa ukusom i stilom. Sobe Hotela Varoša Blagoevgrad imaju udobni spavaći deo, tepihe od zida do zida, plasma digital TV, audio sistem, sigurnosni sef, mini-bar, telefon, klima uređaj sa samostalnim podešavanjem temperature, kablovski i bežični internet, kupatilo sa tuš kabinom, fen za kosu, toaletni pribor, posluženje u sobi. Dva apartmana Club Hotela Varoša imaju kamin. Kupatila su moderna, udobna i lepo uređena. Boravak u Hotelu Varoša omogućuje gostima uživanje u originalnim detaljima bugarskog nasleđa i sadržajima koji doprinose toplini i originalnom doživljaju.

Gosti koji borave u  Club Hotelu Varoša Blagoevgrad mogu u prijatnom ambijentu unutrašnjeg i spoljašnjeg restorana da probaju jedinstveno ukusnu hranu Bugarske i odlična bugarska vina ili da dožive posebne vinske zabave u origijanom vinskom podrumu ili uspešno organizuju raznovrsne privatne proslave ili venčanja. Ovde se organizuju posebni događaji posvećeni vinu i probi i predstavljanju bugarskih spedijaliteta. Vina u podrumu Hotela Varoša se čuvaju po odgovarajućim uslovima. Vinski stručnjaci Hotela Varoša Blagoevgrad su na raspolaganju gostima da preporuče vina koja najbolje prijaju uz odgovarajuće ukuse hrane. Restorani Hotela Varoša pružaju jedinstvenu atmosferu gostiju, spajajući moderne sadržaje sa toplinom bugarskog doma.

Hotel Varoša Blagoevgrad ima dve glavne sale, smeštene na različitim nivoima, kao i posebnu VIP salu. Dve sale za ručavanje su uređene u različitim stilovima, koji podsećaju na tradiciju Bugarske, uz moderne detalje. Jedna restoranska sala ima 25 mesta, a druga 40 mesta, ali za veće događaje se sale mogu spojiti i urediti za udobno posluženje 55 gostiju. U restoranu Hotela Varoša Blagoevgrad se poslužuju ukusna jela tradicionalne i evropske kuhinje, koje pripremaju vrsni kuvari regiona. Jela se mogu posluživati sa bugarskim, francuskim i italijanskim vinima. VIP sala za ručavanje ima 8 mesta, sa udobnim foteljama i prostranim stolom, pored kamina i TV-a sa plasma ekranom i odličnom uslugom. Ova sala je vrlo pogodna za manje poslovne ili privatne skupove. Restoran takođe ima spoljni dvorišni deo sa letnjom terasom i baštom, kao i mestom za roštilj, kapaciteta 60 mesta. Gosti Hotela Varoša se ovde mogu opustiti i uživati u hladovini tokom letnjih vrućina, uz omiljeno osveženje.

Gostima Hotela Varoša su na raspolaganju besplatan bežični internet i parking, recepcija tokom 24 sata, usluge pranja i peglanja. Hotel Varoša je samo dva minuta šetnje udaljen od Crkve Vavedenja presvete Bogorodice i centra Blagoevgrada.

U blizini Hotela Varoša Blagoevgrad su dodatni sadržaji koji pripadaju istoj kompaniji – SPA centar Harmony sa velikim izborom SPA tretmana i usluga, Akva park, koji ispunjava očekivanja i želje svih profila gostiju. Club Hotel Varoša Blagoevgrad je odlična destinacija za odmor tokom čitave godine, ili mesto za uspešno održavanje skupova i događaja, druženje sa prijatljima u nezaboravno prijatnoj atmosferi, koju odlikuje prijatni sadržaji, stručnost osoblja, vrhunska kuhinja i izbor pića iz čitavog sveta, što sve doprinosi osećaju lepote, ukusa i topline.

SHARE IT: