Hotel Theater Beograd

Hotel Theater Beograd

Hotel Theater Belgrade je novi elegantan hotel sa 4 zvezdice u Zemunu, smešten na svega 4,9 km od centra Beograda. Svojim centralnim položajem u istorijskom centru Zemuna, Hotel Theater Belgrade uživa prijatno okruženje, u neposrednoj blizini glavne poslovne zone Beograda. Reka Dunav i prijatno šetalište je na samo par minuta udaljenosti laganom šetnjom, dok su Beogradska Arena, Kongresni centar Sava i šoping centar Ušće udaljeni samo 3 km od hotela Theater u Zemunu. Trg Republike, glavna autobuska i železnicka stanica Beograd su udaljeno samo 5 km, a Aerodrom Nikola Tesla je udaljen 10 km. Automobilom se od hotela Theater do ovih znamenitosti Beograda stiže u vremenu od 5 do 20 minuta.

Hotel Theater se nalazi u blizini živopisnih kaldrmisanih ulica Zemuna, Milenijum kule i brojnih istorijskih legendi i priča, koje ovom delu Beograda daju poseban šarm i privlačnost. Gardoš je najviša tačka i najstarije istorijski jezgro Zemuna. Zemunska tvrđava predstavlja najstariji objekat u Zemunu i prvi put se pominje u 9. veku, na ostacima rimskog utvrđenja Taurunum. Današnji ostaci i izgled zemunske tvrđave potiču iz 15. veka, a ime Zemuna potiče od slovenske reči “zemlin”, po pretpostavci da se vezuje za “zemljani grad”.

U sredini zemunskog utvrđenja nalazi se Kula Sibinjanin Janka, poznata kao Milenijumska kula na Gradošu, podignute 1896. godine povodom 1000. godina od doseljavanja Mađara u Panonsku niziju, koja predstavlja nekada moćno Ugarsko kraljevstvo na tlu današnje Srbije. Najzanimljiviji deo kule Sibinjanin Janka i obavezna tačka posete Zemunu je terasa sa vidikovcem, odakle se teleskopom može posmatrati okolna panorama grada.

Ovaj kraj Zemuna je sačuvao nekadašnji izgled, koji krase uske, kaldrmisane ulice i kuće različitih stilova – baroka, klasicizma, neoromantizma, neovizantijskog stila. Na ovu raznolikost se nadovezuje obala Dunava na kojoj se Zemun nalazi, sa Zemunskim kejom, kilometrima dugim romantičnim šetalištem sa nizom splavova i zabavnim parkom. Zemunski Kej je prekrasno mesto za romantičnu večernju šetnju ili uživanje ispod drveta raskošnih drvoreda ili čitanju knjige, ili vožnji bicikla duž staze koja se pruža dokle pogled doseže.

Posle šetnje Zemunskim kejom je posetiocima na raspolaganju veliki izbor vrhunskih ribljih i specijalizovanih restorana i kafića, a noćni život u ovom delu grada je za svaku preporuku. Zemunske kafane, klubovi i splavovi rade tokom cele godine i nude vrlo bogat i raznovrstan program, za svačiji ukus. Noću splavovi Zemuna postaju epicentar noćnog života Beograda, otvoreni do ranih jutarnjih časova.

Unutrašnjost Hotela Theater Belgrade posetiocima pruža udobnost i spokoj – elegantne sobe su pažljivo i funkcionalno uređene, tako da pružaju potpuno okrepljenje čula i vraćanje energije. Izbor 43 sobe Hotela Teatar pruža jedinstveni dizajna i prefinjen utisak boravka u Beogradu poslovnih gostiju i turista, koji sa zadovoljstvom vode svoje poslove ili upoznaju brojne znamenitosti i iznenađenja Beograda i Srbije.

Sve prostrane i svetle smeštajne jedinice Hotel Theater u Beogradu su klimatizovane i obuhvataju opremu koja ispunjava potrebe i očekivanja savremenog posetioca – udobni ležajevi, fotelja, radni sto, flat-screen TV sa kablovskim kanalima, sigurnosti sef, mini-bar, moderno kupatilo sa toaletnim priborom i fenom za kosu, električno kuvalo za pripremu kafe i čaja, internet.

Unutrašnjost Hotela Teatar Beograd je sasvim inspirisana pozorištem, jer se potpuno novi hotel nalazi u istorijskoj zgradi pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture, koja i dalje čuva pozornicu bivšeg pozorišta, nekadašnjeg prvog i jedinog pozorište lutaka u Beogradu. Repertoar ovog zemunskog pozorišta je obuhvatao teme klasičnih bajki, mitova, legendi i epske poezije.

Pored udobnog smeštaja u hotelu Teatar u Zemunu, gostima i posetiocima je na raspolaganju posebna pogodnost, koja ga razlikuje od drugih hotela u Beogradu i omogućava prijatan i upečatljiv boravak – jedinstvene redovne pozorišne predstave i nastupi umetnika i muzičara, koji omogućavaju nezaboravne utiske i doživljaje.

Sadrzaji hotela Theater Beograd : nepušačke sobe, recepcija tokom 24 sata, stručno i ljubazno osoblje, lift, usluge transfera – uz doplatu, konsijerž, prostor za odlaganje prtljaga, lobby, muzički nastupi i pozorišne predstave, fitness centar, restoran, launch paketi, pet friendly hotel, dvorište, bašta, doručak u sobi, pranje veša, hemijsko čišćenje, usluga peglanja, sala za sastanke i bankete, poslovni centar, faks/fotokopiranje.

SHARE IT: