Hotel Te Stefi Ćeparo Himara

Hotel Te Stefi Ćeparo Himara

Hotel Te Stefi je udoban turistički objekat 4 zvezdice na Jonskom moru, u malenom selu Ćeparo, na prekrasnoj albanskoj obali, 14 km od Himare, oko 40 km od Sarande, koja je feribotom odlično povezana sa grčkim ostrvom Krf. Položaj Hotela Te Stefi u malenom selu Ćeparo je na južnom delu albanske rivijere smaragdnog Jonskog mora, na samoj obali i sa prekrasnim pogledom na more, bez ikakve barijere između smeštaja i plaže, koja je udaljena samo 20 metara.

Selo Ćeparo – donji deo se nalazi u blizini zaliva Porto Palermo i ima sopstvenu prekrasnu plažu. Tvrđavu Porto Palermo je ojačao obnovom Ali Paša radi odbrane od grčkih ustanika Himariota, iako danas pripada području sela Ćeparo. Međutim, gornji deo Sela Ćeparo, sagrađen na padini uzvišenja, odlikuje živopisna arhitektura, lokalno stanovništvo izuzetnog gostoprimstva, prefinjenosti, kosmopolitskog duha i očuvanog identiteta i nekoliko jedinstvenih istorijskih znamenitosti, uključujući visoku kulu Ali paše, Manastir Svetog Dimitrija i Kuću Milena Đika. Gornji deo sela Ćeparo povezuje uzana vijugava staza duž uspona padinom, prekrivernom maslinama. Posetilac za 15-tak minuta šetnje stiže do sela Gornje Ćeparo, za šta je nekadašnjim komunistima trebalo dva sata ili više zbog utiska odvojenosti od civilizacije. Najstariji deo sela Gornje Ćeparo odlikuje jedinstvena arhitektura belo okrečenih kuća i kaldrmisane uzane ulice, nad ambisom sa severne strane uzvišenja, koji izgleda kao prilepljeno sa liticom, odakle se pruža prekrasan pogled na modro Jonsko more, potvrđujući osećaj krševitog sela, sa predstražom koju čini posebno oblikovan teren i okolina.

Hotel Te Stefi u selu Ćeparo ima 21 nepušačkh soba, koje su dvokrevetne, trokrevetne, četvorokrevetne i apartmani, sve sa balkonima i pogledom na more, kupatilima sa tušem i toaletnim priborom, LCD TV-om sa kablovskim programima i klima uređajima. Sobe Hotela Te Stefi Ćeparo su jednostavno i prijatno opremljene i čiste, ali pružaju svu udobnost gostima koji žele da osluškuju šum mora dok tonu u san….

Do plaže sa ležaljkama gostima treba samo 20 sekundi, kao i do restorana Hotela Te Stefi, što ga čini odličnim odredištem-destinacijom gostiju koji traže miran odmor na prekrasnoj plaži. Hotel Te Stefi Ćeparo je izuzetno pogodan za omiljeno piće i hranu pored ležaljke na plaži Jonskog mora ….

Hrana u restoranu Hotela Te Stefi Ćeparo je veoma raznovrsna i zadovoljava sve ukuse, uključujući veliki izbor sveže morske ribe i morskih specijaliteta, pica i testenina.

Tokom boravka se toplo preporučuje poseta gornjem delu sela Ćeparo, tzv. Starom Ćeparu, koje je skoro potpuno očuvalo tradicionalni način života, originalnu arhitekturu, kao i običaje tipične za stanovništvo južnog dela Albanije (Metohu 2015, pp. 15-16). Stanovici gaje svoje proizvode, voće i povrće, bave se stočarstvom – gajenjem koza i ovaca, te proizvode mlečne proizvode. Domaćinstva Gornjeg Ćepara peku svoju domaću rakiju, žene izrađuju tradicionalne proizvode i živopisne ručne radove, a magarci se i danas koriste za prenos robe između sela, uzanim putevima ovog prekrasnog područja južne Albanije…..

Sadržaji Hotela Te Stefi Ćeparo : recepcija 24 sata, sigurnosni sef na recepciji, besplatan bežični internet, sunčana terasa sa opremom za plažu, bar, parking, klimatizacija, porodične sobe, sopstvena plaža, menjačnica, pranje i hemijsko čišćenje, usluge sportova na vodi, ribolov, prostor za roštilj ili mogućnosti obroka na otvorenom ….

SHARE IT: