Hotel Srbija Vršac

Hotel Srbija Vršac

Hotel Srbija u Vršcu, smešten u centru grada Vrsca, 15 km od granice sa Rumunijom, otvoren je 1983. godine, a od 2008. godine posluje u sastavu španske hotelske kompanije EIX Hotels sa Majorke. Iako Hotel Srbija Vršac ima kategoriju 3 zvezdice, gosti tvrde da kvalitet usluga, sadržaji i udobnost koji su im na raspolaganju, u nekim segmentima prevazilaze utvrđene standarde.

Hotel Srbija u Vršcu raspolaže sa 78 soba prostranih i svetlih soba, od kojih je 8 apartmana. Sve sobe hotela Srbija Vršac su opremljene drvenim nameštajem, u klasičnom stilu, po savremenim svetskim standardima, koji gostima nude bežični internet u svim javnim prostorima, LCD TV sa satelitskim programima, direktnu telefonsku liniju, klimatizaciju sa individualnim podešavanjem, mini bar, room service od 7.00h do 23.00h, usluge pranja i peglanja. Hotel Srbija Vršac takođe poseduje i sobe koje su u potpunosti prilagođene osobama sa posebnim potrebama. Dodatni sadržaji koji upotpunjuju boravak i pružaju kompletnu uslugu u hotelu Srbija Vršac – recepcija sa menjačnicom 24 časa, business corner u lobiju hotela, sa dva desktop računara sa brzim internetom, skenerom, faxom i štampačem, “Verde bar”, Caffe&Gelateria “Buon Giorno”, hotelski parking (uz najavu), auto perionica, dečja igraonica i fitness klub “8”. U restoranu “Alcudia” sa prijatnom terasom se poslužuju jela nacionalne i internacionalne kuhinje, dok vinska karta obuhvata preko 100 vrsta pažljivo odabranih vina, kako bi gastronomski doživljaj posetilaca bio potpun. Restoran pored pansionskih obroka gostima hotela nudi i mogućnost naručivanja obroka po A la Carte principu.
Konferencijski kapacitet Hotela Srbija Vršac čine tri sale kapaciteta od 10 do 200 osoba, opremljene savremenom audio i video opremom. Sve sale Hotela Srbija u Vršcu su klimatizovane i pokrivene bežičnim Internetom. Svaka konferencijska sala je prilagodljiva potrebama i zahtevima organizatora raznovrsnih skupova. Poseban deo ponude Hotela Srbija u Vršcu je organizacija poseta čuvenim vinarijama i vinskim podrumima Vršca i okoline. U hotelu Srbija u Vršcu posetioci sa zadovoljstvom pamte raznovrsne svečanosti, proslave rođendana, krštenja, svadbe, mature, godišnjice braka i slične događaje, jer su to trenuci kojih se rado sećaju.

Kako bi boravak posetilaca u hotelu Srbija i Vršcu bio jedinstveno zanimljiv i sadržajan, omogućena je jedinstvena ponuda team building aktivnosti, koje doprinose jačanju timskog duha i unapređuju međusobne odnose. U saradnji sa agencijom „Avantura Servis” hotel Srbija nudi sledeće programe: LARP IGRE – učesnici imaju akcione uloge poput onih u filmovima ili video-igrama, sa pretežno pucačkom tematikom, odvijaju se u prirodi sa realnim kaubojskim, ratnim i špijunskim scenariom; IGRE BEZ GRANICA – igre koje imaju zabavni karakter, gde se ekipe nadmeću u raznim i neobičnim zadacima, kao na poznatim šou programima (Survivor, American Gladiator); SPORTSKE IGRE – programi poput zabavne Olimpijade, multisportskih disciplina i višeboja, AKTIVNOSTI U PRIRODI – ovi programi imaju karakter opuštajućih antistres izleta, u kojima učesnici kroz druženje i timski rad učestvuju u ekspedicijama u prirodi; Sa timom saradnika je moguća organizacija aktivnosti slobodnog penjanja na prirodnim stenama (u kontrolisanim uslovima), kao i skokovi paraglajdingom uz profesionalnog instruktora.

Današnji Vršac je bio naseljen u praistoriji, te su kasnije živeli Tračani, Kelti, Skiti, Dačani, Romuni, Gepidi, Avari i Sloveni. Uz privredni uspon je ovde počela da se razvija trgovina i zanatstvo, sa preko 1000 zanatskih radnji organizovanih u zanatska udruženja – esnafe, te je grad prerastao u kulturni i obrazovni centar. Vršačka kula je simbol grada i okoline, koja je sagrađena po nalogu Đurđa Brankovića 1439. godine, na uzvišenju visine 399 metara, koji dominira čitavim regionom. Tokom druge polovine 18. veka je u Vršcu otvorena prva apoteka, pod imenom “Kod Spasitelja”, pošta, prva osnovna škola, kao i najstariji deo Vršačkog Magistrata tj. “Municipije”. 1759. godine su sagrađeni Dvor pravoslavne eparhije Banatske, Uspenska Crkva /1766./ Saborna Crkva /1785/. Vršac je 1790. godine dobio osnovnu školu, zahvaljujući velikom zalaganju vladike Josifa Jovanovića Šakabente. Prve pozorišne predstave na srpskom jeziku su igrali učenici osnovne škole 1793. godine, pre koji su nastupala gostijuća nemačka pozorišta iz Temišvara. Veličanstvena rimakatolička crkva posvećena Sv. Gerhardu je sagrađena 1863. godine u neo-gotskom stilu. Deo opštine Vršac se nalazi u okviru Specijalnog rezervata Prirode Deliblatska peščara, koju obično nazivaju “Evropska Sahara”. Prekrasan vršački gradski park zauzima površinu od gotovo 6 hektara, a delo je koja spaja različite stilove koje odlikuju uticaji francuskog principa uređivanja okruglih cvetnih polja, usklađeni sa otvorenim engleskim stilom oblikovanja drveća, drvoreda i puzavičastog žbunja. Viševekovno mesto okupljanja stanovnika je mnogo puta menjalo svoj izgled i namenu, kao tržni centar, trg, mesto izvršenja kazni, glavni put kroz centar naselja. Danas je to opet trg, savremena pešačka zona, sa tri fontane, starim hrastovima, brojnim kafićima, gradskim satom i predivnim belim krstom u središtu. Srednjovekovni manastir Mesić je udaljen samo oko 10 km od Vršca, a posebno uživanje je vožnja bicikla nežno zatalasim obroncima Vršačkih planina, asfaltnim, makadamskim ili šumskim putevima, na području Opštine Vršac, u dužini oko 100 km.

Pogodan položaj i izloženost suncu, kao i klimatski uslovi su doprineli da Vršac od davnina postane izuzetno vinogradarsko područje. Blagajnik ugarskog kralja Lasla II je 1494. godine platio 10,5 zlatnih dukata za bačvu vina. Turski putopisac Evlija Celebija, putujući kroz ovaj kraj navodi “…u istočnom delu ovog grada, idući naviše od starog grada, nalaze se brda pod vinovom lozom. Grožđe je boje rubina i veoma ukusno…”. Do današnjih dana je tako u Vršcu i njegovoj prekrasnoj okolini, te su bogati vinogradi, izuzetno plodni sortama grožđa, kao što su Smederevka, Dinka, Slankamenka, Portugieser i Kreatza, što je doprinelo brojnim primamljivim vinarijama i vinskim podrumima i odličnim vinima vršačkog vinogorja. U blizini Vršca je maleno selo Gudurica, jedno od najvećih proizvođača grožđa i vina u regionu. Grožđe se ovde uzgaja u šparilu, u posebnom položaju, koji omogućava da izdrži niske temperature. Poseta vršačkih vinarija je jedinstveno iskustvo koje toplo preporučujemo !

 

 

SHARE IT: