Hotel Slavija Banja Luka

Hotel Slavija Banja Luka

Hotel Slavija u Banjaluci je udoban moderan hotel 3 zvezdice u centru Banja Luke, Kralja Petra I Karađorđevića 85a. Hotel Slavija Banja Luka ima 48 udobnih soba – smeštajnih jedinica sledeće strukture: 22 dvokrevetne sobe sa odvojenim-posebnim ležajevima, 22 dvokrevetne sobe sa francuskim ležajevima (king size) i  4 apartmana. Maksimalni smeštajni kapacitet Hotela Slavija Banja Luka je 100 ležajeva. Sobe i apartmani Hotela Slavija Banja Luka su opremljene modernim nameštajem i sadržajima za udoban boravak poslovnih gostiju i turista u Banja Luci – podovi od zida do zida, klima uređaj, LCD TV sa kablovskim programima, telefon, minibar, posebni ili king size ležajevi, garderober, radni sto i stolica, kupatila sa tušem, fenom za kosu i toaletnim priborom. Apartmani Hotela Slavija imaju dve odvojene smeštajne jedinice – dnevni boravak i spavaću sobu, što je posebno pogodno boravku porodica sa decom.

U sklopu Hotela Slavija Banja Luka je restoran kapaciteta 100 sedećih mesta, u kome se gostima poslužuje  bogat buffet doručak, kao i odvojeni deo lounge bara sa širokim izborom pića i osvežavajućih napitaka. Gostima je tokom boravka u Hotelu Slavija Banja Luka na raspolaganju recepcija tokom 24 sata sa ljubaznim i predusretljivim osobljem, posluženje u sobi, sala za sastanke sa 100 mesta sa raznovrsnim mogućnostima posluženja hrane i pića. Blizina javnog prevoza i obezbeđen sopstveni parking čine Hotel Slavija posebno pristupačnim i pogodnim za boravak u Banja Luci.

Tokom boravka u Banja Luci je gostima na raspolaganju mnoštvo zanimljivih turističkih sadržaja i aktivnosti  u prirodi – uzbudljiv rafting na Vrbasu, vožnja kanua i kajaka, vožnja brdskog bicikla, pešačenje, slobodno penjanje  abseil – alpinistička tehnika spuštanja konopcem niz stene u Kanjonu Tijesno, koji je za penjanje najzanimljiviji deo Zvečajske klisure, na dužini celog penjališta od 7 km. Postoji mogućnost za penjanje dugačkih smerova (više od 250 metara), uz uživanje u predivnom pogledu na dolinu reke Vrbasa sa litica kanjona, što gostima omogućava nezaboravna avanturistička penjačka iskustva. U kanjonu Tijesno su opremljeni sportski smerovi u tri sektora, sa rasponom visine od 10 metara, do onih koji prelaze 100 metara. Područje pogodno za pešačenje i brdski bicklizam obuhvata jugozapadni deo teritorije grada Banja Luke, tj. severni deo Dinarskog planinskog sistema, koji se od urbane gradske zone prema severu spušta u ravnicu Lijevče polja, odnosno Panonsku niziju, kao i planinu – Nacionalni Park Kozaru na severozapadu. Blagi tereni, očuvana priroda, kulturne i prirodne turističke znamenitosti pružaju odlične uslove za lagano i srednje teško pešačenje, kao i upoznavanje prirodnih i kulturnih odlika i običaja ovog lepog područja Republike Srpske, odnosno severozapadne Bosne i Hercegovine.

SHARE IT: