Hotel Rudnik Kučevo

Hotel Rudnik je udoban hotel 3 zvezdice u centru Kučeva, mirne i ljupke varošice u srcu tajanstvenih Homoljskih planina u Istočnoj Srbiji, samo 130 km od Beograda i 50 km od Majdanpeka, tj oko 80 km do Donjeg Milanovca i Dunava.

Hotel Rudnik Kučevo pruža udoban smeštaj u 130 ležaja, raspoređenih u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama i apartmanima, opremljenim udobnim sadržajima – drvenim nameštajem, LCD TV-om i kupatilima sa tušem i fenom za kosu.

Gostima koji borave u Hotelu Rudnik u Kučevu su na raspolaganju raznovrsni sadržaji za aktivan, rekeativni i turističko-kulturni zanimljiv boravak – znamenitosti Homolja, brojni sportski tereni za male i velike sportove, sportska hala, poluolimpijski zatvoreni bazen, teretana, sauna, hidromasažna kada…

Hotel Rudnik Kučevo svojim gostima u maloj sali za poslovne ručkove i prostranom restoranu sa oko 600 mesta poslužuje bogat buffet doručak i širok izbor tradicionalnih i internacionalnih specijaliteta ili posebno odabrane hrane za sportiste.

Restoran Hotela Rudnik je izuzetno pogodan za raznovrsne skupove, događaje, proslave i venčanja. U sklopu restorana je i natkrivena terasa sa 90 mesta, koja je omiljeno mesto predaha i opuštanja gostiju tokom čitave godine.

Blizina sportskih terena (košarkaških, fudbalskih, odbojkaških, rukometnih), sportske sale, poluolimpijskog bazena i trim staze, omogućava sportistima izuzetne uslove za stvaranje i održavanje  fizičke forme i postizanje vrhunskih sportskih rezultata.

Hotel Rudnik u Kučevu predstavlja odličan mesto priprema ženskih i muških sportskih ekipa u fudbalu, košarci, odbojci, borilačkim sportovima, plivanju i rukometu u svim fazama trenažnog procesa, uz mogućnost organizacije trening mečeva sa lokalnim sportskim ekipama.

Hotel Rudnik u Kučevu je tradicionalni domaćin brojnim poznatim i uspešnim klubovima Srbije: FK “Crvena Zvezda”, Džudo klub “Crvena Zvezda”, FK “Partizan”, KK “Partizan”, FK “Banat” Zrenjanin, FK “Bask”, FK “Žarkovo”, KK “Zemun”, Džudo reprezentacija Srbije, Omladinski Džudo Klub, Rukometni savez Srbije, RK “Obilić”, RK “Dinamo Pančevo”, škola fudbala “Feniks Kragujevac”, PK “Beograd”, PK “Niš”, PK “Jagodina”, PK “Pančevo” i drugi…

Na pola sata prijatne vožnje asfaltnim putem od Kučeva kroz netaknutu prirodu Homoljskih planina, nalaze se pogodna mesta za celodnevne izlete, ručak u prirodi i pećine Ceremošnja i Ravništarka.

Okolina Kučeva i Homolje obiluje potpuno nezagađenim zelenilom, šumama, bistim potocima, vodopadima i proplancima, kao i odličnim i bogatim terenima za lov i sportski ribolov u reci Pek.

Posetiocima se toplo preporučuje posebno zanimljiva tradicija ispiranja zlata u zlatonosnoj reci Pek, koju poznaju još samo retki lokalni stanovnici ili stručnjaci u oblasti kulturnog nasleđa i običaja.

Sportska hala u Kučevu omogućava uspešnu organizaciju sportskih susreta šireg značaja. U blizini Kučeva se nalaze i arheološko nalazište Viminacijum, Golubački Grad, manastir Tuman, kao i Kraku Lu Jordan – arheološko turistički kompleks iz 3. veka i brojna seoska turistička domaćinstva koja su istinska riznica očuvanih običaja….

SHARE IT: