Hotel and Residences Hirscher Brašov

Hotel and Residences Hirscher Brašov

Kompleks apartmana Hotela Residence Hirscher je udoban apart-boutique hotel, 3 zvezdice, koji se nalazi u divno obnovljenoj istorijskoj zgradi iz 1844. godine u centru Brašova, samo 200 metara od istorijskog jezgra grada i glavnog Trga sa ulicom Republike. Od srednjeg veka je ova ulica služila kao veza između glavnog trga grada – koji je danas pijaca i poznate Crne crkve, danas na ulici Castle. Hotel i Residencije Hirscher u Brašovu je nedavno potpuno obnovila kompanija Tribeach Holdingekipa DART stručnih arhitekata koji su sasvim očuvali fasadu i nekadašnji duh i stil istorijske građevine u ulici Apollonia Hirscher broj 14, preuredivši je u autentični i prijatan boutique hotel, koji svojim gostima pruža udobnost i uživanje u upoznavanju kulturno-istorijskih znamenitosti Brašova, uz izuzetno udoban boravak i sadržaje.

Hotel i Residencije Hirscher Brašov nudi udoban smeštaj u svojij 16 stilski i luksuzno opremljenih apartmana i poslovnih prostora, koji su pogodni za kraći ili duži boravak turista ili poslovnih gostiju u Brašovu. Zvučno-izolovani apartmani Hotela i Residencija Hirscher Brašov imaju internet i minibar. Kuhinje sa frižiderima su standardno opremljene, a gostima je na raspolaganju posluženje u sobi i LCD TV. Struktura apartmana Hotela Residence Hirscher Brašov : 2 Vip apartmana, 4 dvokrevetne sobe, 4 deluxe superior apartmana, 2 superior apartmana, 2 junior apartmana. Divno uređen prostor recepcije i hodnika, nekadašnjeg dvorišta ove istorijske zgrade, danas ima prirodno osvetljenje koje dolazi kroz skupo izvedene prozore na krovu i gostima pruža prijatno opuštanje.

Gosti Hotela Residence Hirscher Brašov imaju bogat doručak u obližnjem restoranu Era Ora, udaljenom 100 metara.
Sadržaji i dodatne usluge : besplatan internet, hodnik-prostor oko recepcije, nošenje prtljaga, LCD TV,  poziv za buđenje, prijem i slanje faxa, novinarnica, prva pomoć, usluge kurira, pranja i peglanja, prevoza, parking, najam vozila. 

Zanimljiva mesta i znamenitosti Brašova: Brašov je izuzetno zanimljiv posetiocima Rumunije, jer se nalazi u centralno-istočnom delu Rumunije, u podnožju planine Tampa (967m). Brašov je deo živopisnog rumunskog regiona Transilvanije, okružen sa tri strane prekrasnim planinskim vrhovima južnih Karpata. Postoje dva dela Brašova – lepo uređeni stari grad, koga su izgradili Sasi, sa trgom smeštenim ispod Planine Tampe i drugi-industrijski – koga čine betonske džungle dimnjaka i fabrika. Posetioci Brašova mogu uživati u istraživanju i upoznavanju sledećih znamenitosti : Gradska kuća, prva škola Rumunije, Bela kula, Bastion, Crna crkva, ulica užadi, Biblioteka, Katarinina kapija i mnoge druge značajne crkve, planina Tampa, Solomonovi kameni, Ulica Republike. Na periferiji Brašova su veliki i poznati ski centri Rumunije, dok je poznati zloglasni Drakulin dvorac udaljen samo 20 minuta vožnje od Brašova…..

SHARE IT: