Hotel Ramonda Rtanj

Hotel Ramonda Rtanj

Ramonda je luksuzno uređen planinski spa hotel 4 zvezdice kod Boljevca koji odiše odličnom usluge i prirodnom toplinom u savršenom skladu sa okruženjem prekrasne, mirisne i mistične planine Rtanj.

Hotel Ramonda Rtanj se nalazi u Istočnoj Srbiji, 215km od Beograda, 70km od Niša i oko 150km od Kragujevca. Hotel Ramonda na Rtnju predstavlja savršen spoj modernog dizajna i prirodnih materijala – drveta i kamena, pružajući udoban smeštaj i sadražaje ljubiteljima udobnosti i poštovaocima prirode.

Jedna od najlepših priča vezanih za Rtanj je ona o cvetu Ramonde serbica, čiji je veći deo prirodnog staništa na Rtnju. Ovaj cvet poznat i kao izuzetno izdržljiv cvet koji ukoliko uvene, a zalijete ga sa malo vode – može da oživi. Zbog ove jedinstvenosti cvet Ramondu Serbicu vezuju za Veliki rat i ulogu hrabre srpske vojske, koja upravo kao ovaj cvet bukvalno vaskrsla i pokazala svoju slobodarsku hrabrost.

Prirodno  dobro  Specijalni  rezervat  „Rtanj“  je zaštićeno područje izuzetnog međunarodnog i nacionalnog značaja I kategorije, koji je deo Karpatsko – balkanskih planina. Opevana u pesmama kao sedište srpskih bogova, planina Rtanj okružena je aurom jedinstvene mistike, čija precizna piramidalna geometrija, matematika zlatnog preseka, nestvarno lepa priroda, pojačan elektromagnetizam, istančane frekvencije, samoniklo lekovito endemsko bilje i zdrava energetska zračenja podstiču maštu. Planina Rtanj je obavezna destinacija avanturista i ljubitelja prirode.

Rtanj krase guste šume, kameni predeli i sakriveni prolazi ispod vrha Šiljak koji ima oblik piramide. Posebno nezaboravno iskustvo planinara /koji ga često ponavljaju/ je pešačka tura do vrha Šiljak i nadmorske visine od 1565 metara, odakle se pruža panorama gotovo čitave Srbije.

Rtanj je poznat po prirodnim bogatstvima, a posebno po čuvenom Rtanjskom čaju i lekovitom bilju za koje postoji čvrsto verovanje da je najbolje i najdelotvornije ukoliko se bere na Ivanjdan.

Tokom boravka u Hotelu Ramonda Rtanj gosti imaju odličnu priliku da posete obližnji stari ružičnjak – Rozarijum. Ružičnjak je u prvoj polovini 20. veka bio u vlasništvu porodice Minh kada je imao preko 3000 ruža…

Hotel Ramonda Rtanj nudi smeštaj u 10 tipova 21 smeštajnih jedinica, veličina od 16 m2 u ekonomik sobama do 95 m2 u Predsedničkom apartmanu. Svaki od tipova smeštaja Hotela Ramonda Rtanj pruža izuzetnu udobnost i sadržaje po najvišim svetskim standardima.

U udobnim, svetlim i prijatno uređenim sobama i apartmanima Hotela Ramonda Rtanj preovlađuju prirodni materijali i opremljene kuhinje sa elementima potrebnim za  prijatan i porodični odmor.

Sobe i apartmani Hotel Ramonda Rtanj imaju centralni sistem grejanja i hlađenja, prostrane terase sa pogledom na otvoreni bazen i jezerce sa lekovitom vodom, dečije i povezane sobe, toalet i kupatilo sa tušem, fenom za kosu, bade mantilima.

Prijatne i svetle sobe Hotela Ramonda su opremljene po najvišim standardima i pružaju sve što je potrebno za savršen odmor tokom čitave godine – laminat podovi, meki tepisi – podne obloge, udobni posebni ili king size-francuski ležajevi od drveta sa mekom posteljinom i izborom antialergijskih jastuka od perja, garderoberi, LCD TV sa kablovskim programima, WiFi i LAN internet veza, kuvalo za vodu, Nespresso aparat i bezalkoholni mini bar.

Apartmani Hotela Ramonda Rtanj imaju dnevni boravak sa sofa ležajevima za 2 osobe i ležajeve na sprat za decu, odnosno mogućnost smeštaja 3 i više osoba na posebnim ležajevima ili 6 i više osoba ukoliko gosti dele francuski ležaj.

U prijatnom ambijentu restorana sa prostranom, sunčanom terasom, gosti Hotela Ramonda Rtanj uživaju u ukusnoj hrani buffet posluženja tradicionalnih jela – srneći gulaš, sporo kuvana jagnjetina, hrskava prasetina, raznovrsne salate i poslastice…uz izbor kvalitetnih vina i osvežavajući pića ili jela sa posebnim režimom ishrane.

Posebnu ponudu čine organska jela koje priprema maštoviti kuvar Miloš od najkvalitetnijih namirnica i sastojaka iz lokalne proizvodnje. U sklopu restorana je udoban sedeći deo pored kamina, sa pogledom na otvoreni bazen. Galerija restorana Hotela Ramonda Rtanj pruža mogućnost održavanja manjih skupova, kapaciteta do 50 sedećih mesta.

Tokom boravka gosti Hotela Ramonda Rtanj uživaju u omiljenom piću u prijatnoj atmosferi Lobby bara toplog ambijenta sa malom bibliotekom. Barovi na otvorenom i zatvorenom bazenu imaju odličan izbor pica, tako da gosti mogu uživati u omiljenom koktelu ne napuštajući bazen.

Gostima Hotela Ramonda Rtanj je na raspolaganu spa-wellness centar sa unutrašnjim bazenom, jezercetom, hidromasažnom kadom, parnim kupatilom, saunom i privlačnim programom masaža.

Gosti se prepuštaju posebnom iskustvu plivanja u veštačkom jezercetu u kome se voda prečišćava prirodnim putem, isključivo pomoću specijalnih lekovitih biljaka.Tokom hladnih dana je na raspolaganju zatvoreni bazen sa panoramskim pogledom na okolnu prirodu.

Radi bezbrižnih trenutaka najmlađih gostiju Hotela Ramonda Rtanj, na raspolaganju je dečija igraonica. Hotel Ramonda Rtanj tokom čitave godine pruža odlične uslove za prijatan porodični odmor i odvajanje od svakodnevne gužve i stresa gradske vreve.

Dobro obečežene pešačke-planinarske staze, čist vazduh, energetska polja veličanstvene planine Rtanj i udobnosti Hotela Ramonda pružaju odlične mogućnosti za okrepljenje duha i tela.

SHARE IT: