Hotel Pirin Park Sandanski

Hotel Pirin Park Sandanski

Elegantni hotel Pirin Park Sandanski, hotel 5 zvezdica se nalazi na padinama prekrasne planine-Nacionalnog Parka Pirin, na živopisnoj obali reke Sandanske Bistrice reke, pored raskošno uređenog parka banjskog i klimatskog centra Sandanski, koji je najbolji prirodni zdravstveni centar za lečenje bronhijalne astme u Evropi. Okrepljujuće prednosti – sunce, voda i zdrava okolina su garancija potpunog odmora u Hotelu Pirin Park u Sandanskom. Hotel Pirin Park Hotel, član hotelske grupacije Sharlopov predstavlja ostvarenje svakom posetiocu koji želi osveženje u prekrasnim lepotama zelenina, lekovite mineralne vode i pejsaža za pamćenje, ili osećaj udobnosti prijatnog i osunčanog doma daleko od kuće. Početkom 2009. godine je Hotel Pirin Park u Sandanskom bio prvi hotel u Bugarskoj i pilot projekat koji je zvanično primio potvrdu Evropskog udruženja banja koja potvrđuje ispunjenost evropskih standarda i zahteva wellness hotela, bezbednosti, higijene i kvaliteta usluga.

Hotel Park Pirin Sandanski je objekat 5 zvezdica koji nudi udobnost i sadržaje modernog dizajna u 170 redovnih ležaja i dodatnih 50 ležajeva u ukupno 76 luksuznih dvokrevetnih-twin soba. Hotel takođe nudi 6 luksuznih apartmana sa spavaćom sobom i dnevnim boravkom, opremljenih satelitskom TV, telefonom, mini barom, balkonom sa pogledom na planinu Pirin, internetom, kupatilo sa tuš kabinom i kadom, telefonom, fenom za kosu. Sve sobe hotela Park Pirin Sandanski imaju pojedinačno podešavanje klimatizacije, satelitsku TV, brzi WiFi internet, radio, sef, telefon, mini-bar, terasu sa pogledom na planinu, luksuzna kupatila sa kadom i posebnom tuš kabinom, fen za kosu i telefon. Hotel Park Pirin Sandanski ima pušačke i nepušačke sobe, kao i anti-alergijske sobe sa posebnim podovima. Sobe su opremljene ili sa posebnim odvojenim ležajevima ili prostranim ležajevima, sa mogućnošću smeštaja treće osobe na dodatnom ležaju. Gosti mogu besplatno dobiti krevetac za bebu, po potrebi. Hotel Pirin Park Sandanski nudi boravak u standard apartmanima sa spavaćom sobom, smeštenim u kompleksu Pirin apartmana. Standard apartmani su opremljeni modernom kuhinjom, satelitskom TV i dnevnim boravkom, uključujući samostalno podešavanje klimatizacije, bežični internet, luksuzno kupatilo sa kadom, fen za koru. Apartmanski kompleks Pirin nudi boravak u porodičnim apartmanima sa dve spavaće sobe – „Family” – 4 + 1. Porodični apartmani su opremljeni modernom kuhinjom, satelitskom TV u dnevnom boravku i u spavaćoj sobi, indivudualno podešavanje klime, bežični internet, 1 luksuzno kupatilo sa kadom i 1 toalet sa tuš kabinom i fenom za kosu.

Hotel Park Pirin Sandanski sadržaji – Balkan restoran sa zimskom i letnjom baštom, u kojima se uobičajeno organizuju tematske večeri i vinske promocije, restoran Mediteran sa letnjom baštom i prekrasnom panoramom Pirina, lobby bar sa poslastičarnicom /60 mesta/, casino, zelenu baštu i park, dečiju igraonicu sa nadzorom, crkvu, dva otvorena bazena – jedan za odrasle, drugi za decu, parking. Prijatan restoran Balkan hotela Park Pirin Sandanski nudi tradicionalna jela i specijalitete balkanskih kuhinja – bugatske, srpske, grčke, turske, makedonske i rumunske specijalitete, uz vrhunska pića i bogat muzički program. Restoran Balkan ima 150 mesta u centralnom delu i zimskoj bašti. U prefinjenosti restorana Mediteran Hotela Park Pirin Sandanski gosti uživaju u vrhunskim užicima zdrave mediteranske kuhinje, usklađene sa bogatim izborom pića i ukusnih poslastica. Doručak u restoranu Mediteran sa 100 mesta predstavlja istinsku gastro avanturu odmora u elegantnom morsko-plavom ambijentu, ili užitak u prekrasnom pogledu sa letnje terase – 80 mesta prema veličanstvenim vrhovima Pirina.

Pored svojih izuzetnih uslova za spa i klimatske tretmane, spa i wellness boravak jedinstvenog sklada tradicionalne balneologije – korišćenjem zdravstvenih svojstava mineralne vode i specifične klime, originalnog lekovitog bilja i aroma Bugarske /ružino ulje i drugo/ i raznovrsnih SPA & Wellness procedura i programa čuvenih u Evropi i svetu, Hotel Park Pirin Sandanski nudi neograničeno besplatno korišćenje fitnes sale, otvorenog bazena veličine 25 х 10 m, 28 °С (koji radi od maja do septembra), otvoreni termalni bazen, 6 х 4 m, 38 °С (od oktobra do aprila) i otvoreni dečiji bazen, 6 х 4 m, 33 °С, 60 cm dubine (od maja do oktobra). Otvoreni bazeni Hotela Park Pirin u Sandanskom se nalaze u živopisnom parku – bašti koja pripada hotelskom kompleksu. Odmah uz otvorene bazene je smešten bar, u kome se poslužuju voće, sokovi, sladoled, sendviči i drugo. Gostima koji borave u Hotelu Park Pirin Sandanski su na raspolaganju zatvoreni bazen sa hidro masažom i vodenim ogledalom, dimenzija 16 х 8 m, 29 – 31°С, zatvoreni terapeuztski bazen sa 100% mineralnom vodom i hidromasažom, dimenzija 10 х 4 m, 37 °С, jacuzzi, “umorne noge” Kneipp staza i dečiji bazen veličine 3 х 5 m, 33 °С, 70 cm deep. Profesionalna spasilačka ekipa nadzire sve bazene hotela Pirin Park Sandanski. U SPA & wellness zoni Hotela Pirin SPA Centra gosti mogu uživati u raznovrsnom izboru evropskih i svetskih spa i wellness tretmana sa prvoklasnom kozmetikom, uključujući bio proizvode, kao i autentične bugarske mirise i lekovito bilje, klasičnim i egzotičnim masažama, peelingu i SPA ritualima, terapijama gurmanskog zadovoljstva, aromaterapijama, tretmanima dubokog čišćenja, hidratacije, liftinga, protiv bora, nege i podmlađivanja, terapijama za muškarce, tretmanima trudnica, DIBI techno ritualima za lice i telo, hidro i aero masažnim kadama sa mineralnom vodom i biljkama. Pirin SPA centar nudi svojim gostima tretmane koje podržavaju sledeće kozmetičke marke ACADAYSPA, DR. SPILLER BIOCOSMETIC, THALMER THALASSO SPA, SPA MAAT, CONTESSA MATHELDA, ACADÉMIE, OLOS TERRITORIA, OLOS NUTRIMENTI, DIBI, GERARD’S. Hotel Park Pirin Sandanski ima i park-baštu sa bazenom, dečijim bazenom i igralištem, što doprinosi nezaboravnom odmoru sa rekracijom i aktivnostima u prirodi, eko, planinskom i lovnom turizmu, saznajnim putovanjima sa razgledanjem kulturnih i istorijskih znamenitosti, te zahvaljujući visokom profesionalizmu, odličnim kongresnim uslovima i konferencijskim sadržajima, izvanrednim mogućnostima ishrane i zabave, predstavlja izuzetno pogodno mesto za uspešnu organizaciju poslovnih skupova, sastanaka, team building programa i nezaboravnih porodičnih proslava.

Od 1949. godine grad Sandanski nosi naziv po Janetu Sandanskom – Bugarskom revolucionaru koji je bio borac za oslobođenje Makedonije od turskog ropstva. Grad Sandanski predstavlja najbolji prirodni zdravstveni centar za lečenje brohnijalne astme u Evropi. Temperatura voda mineralnih izvora u Sandanskom se kreće od 33 C do 83 C. Perfektna za kupanje, voda u Sandanskom je takođe veoma prijatna za piće, zahvaljujući svojim prirodnim odlikama – bez mirisa i ukusa. Osnovni razlog popularnosti klimatskog centra i lečilišta Sandanski čini jedinstven sklad klime i vrhunskog kvaliteta lekovite vode. Klimau Sandanskom je umereno kontinentalna sa izraženim mediteranskim uticajem, poznatim kao “Bugarski klimatski jug”. Zahvaljujući blizini planine-Nacionalnog Parka Pirin i Egejskog mora, blagotvornom uticaju reke Sandanske Bistrice i nedostatku zagađivača, vazduh je u Sandanskom kristalno čist i bogat kiseonikom i negativnim jonima. Pored astme, klima u Sandanskom je takođe veoma pogodna za lečenje hroničnih nespecifičnih oboljenja pluća i poremećaja disanja hrkanjem tokom noći, uključujući stanja posle bronhopneumonije, hroničnih smetnji funkcije pluća, emfizema pluća, plućne hipertonije, stanja posle resekcije pluća, kao i hroničnih upala, faringitisa, sinuzitisa, vazomotornog rinitisa i alergija. Istraživanja su potvrdila da klimatski tretman u Sandanskom rešava kliničke indikacije kao što su nedovoljan kapacitet pluća, kašalj i iskašljavanje kod 80% pacijenata, smanjenje potrebe uzimanja lekova, kao i bronhospazmolitika i kortizona, unapređenje statike i dinamike plućnog kapaciteta i disanja. Klimatski tretman dva puta godišnje se preporučuje radi potpunog ozdravljenja. Gradski muzej u Sandanskom poseduje u svojim zbirkama spomenike tračke materijalne i intelekturalne kulture, kao i kultura Rimljana i Grka.

Hotel Park Pirin Sandanski ispunjava san svakog posetioca koji želi okrepljenje lepotom prirode, zelenila, lekovitom mineralnom vodom i prekrasnim panoramama, kao i uživanje u prijatnom domu, daleko od sopstvene kuće…….

SHARE IT: