Hotel Petrus Paraćin

Hotel Petrus Paraćin

Hotel Petrus je udoban hotel 3 zvezdice u centru Paraćina, koji se nalazi upravo iznad okuke reke Crnice, neposredno pored živopisne crkve  Svete Trojice iz druge polovine 19. veka. Reka Crnica, koja protiče kroz centar Paraćina, izvire na južnom delu Kučajskih planina u prostranoj udolini kod rudarskog naselja Sisevac. Svojim tokom reka Crnica obuhvata lep i teško prohodan kanjon, dužine oko 10 km, okružen bujnim šumama, kod Popovca izlazi u prostranu ravnicu, gde joj se pridružuje reka Grza, da bi se kod Paraćina spojila sa Velikom Moravom.

Hotel Petrus u Paraćinu je krajem 20. veka bio jedan od vodećih uspešnih turističko-ugostiteljskih objekata Jugoslavije, prepoznatljiv po odličnoj usluzi i visokom kvalitetu smeštaja i ishrane. Posle privatizacije je Hotel Petrus Paraćin uspešno obnovljen i ispunjava međunarodne i nacionalne standarde, sa puno pažnje posvećene detaljima u cilju prijatnog boravka poslovnih gostiju i turista. Svih 52 soba Hotela Petrus Paraćin su uređene u modernom stilu i opremljene sadržajima koji obezbeđuju udobnost i funkcionalnost boravka u Paraćinu. Sobe Hotela Petrus Paraćin poseduju udobne posebne ili velike – king size ležajeve, laminatne podove, kupatila sa tuš kabinom, SAT  LCD TV, DVD uređaje, direktnu telefonsku liniju, mini bar, klima uređaj, besplatan bežični i kablovski internet.

Apartmani Hotela Petrus Paraćin zauzimaju površinu od 30m2 i obuhvataju sadržaje za udoban boravak – laminatni podovi sa tepisima, sofa na razvlačenje u dnevnom boravku, LCD TV, francuski ili odvojeni ležajevi, radni sto, mini bar, direktna telefonska linija, klima uređaj, besplatan internet, tuš kabina u kupatilu sa Jacuzzi kadom, fenom za kosu, papučama.

Bogat i raznovrstan buffet doručak se poslužuje u Sali na prvom spratu, sa pogledom na reku. Besplatan bežični internet u svim javnim prostorima hotela Petrus Paraćin, posluženje u sobi – room service, usluge buđenja i parking su na rapolaganju gostima.

Prostrani restoran Hotela Petrus Paraćin sa 600 mesta, uključujući lepo uređenu terasu i banket salu su moderno i prijatno opremljeni jedinstveno zanimljivim osvetljenjem i opremom pogodnom za raznovrsne skupove i događaje, kao i nezaboravna venčanja –  moderna oprema za multimedijalne prezentacije  – projektor, platno, ozvučenje, bežični i delegatski mikrofoni, brzi internet 30/30 mbs.

U restoranu Hotela Petrus Paracin se gostima poslužuje veliki izbor ukusnih tradicionalih i internacionalnih specijaliteta i domaćih i inostranih pića koji upotpunjuju kvalitet i utisak događaja i uživanje gostiju. Prijatan i izuzetno osvežavajući ambijent terase Hotela Petrus Paraćin je omiljeno mesto skupova i susreta tokom letnjih meseci.

Meka trava prostranog okruženja hotela Petrus je takođe mesto uspešne organizacije venčanja na otvorenom, uz izuzetno maštovitu i romantičnu dekoraciju i kvalitetno posluženje hrane i pića.

Tokom boravka u Hotelu Petrus Paraćin su gostima na raspolaganju raznovrsne aktivnosti  i sadržaji koji upotpunjuju doživljaj – poseta manastira Ravanice, manastira Namasije, manastira Sisojevca, pešačenje “Stazom Petruških monaha” do ostataka starog grada Petrusa – najvećeg utvrđenog grada srednjeg Pomoravlja na vrhu jednog od brda iznad sela Zabrega i istorijske Petruške oblasti koja obuhvata ostatke desetak srednjovekovnih spomenika, pećina i isposnica iz 14 i 15. veka u prekrasnom kanjonu reke Crnice sa ostacima manastira Svetog Jovana Glavoseka, manastira Svetih arhanđela, konzerviran manastir Svetog Nikole, crkve Svete Petke, crkve Svetog Đorđa i crkve Svete Nedelje, vidikovac kamen Đuline, manastirska crkva posvećena Pokrovu Presvete Bogorodice u selu Lešju na obroncima planine Baba, građena po ugledu na ruske svetinje, padobranski tandem skokovi sa aerodroma Davidovac, vožnja brdskog bicikla dobro obeleženim stazama u okolini Paraćina, izvor i kanjon reke Grze sa brojnim pešačkim stazama, ribnjacima autohtone pastrmke, vodenicama, kupanje u termalnim izvorima Banje Sisevac, poseta vinarije i vinograda Rajić sa degustacijom vina ….

SHARE IT: