Hotel Petrus Paraćin

Hotel Petrus Paraćin

Hotel Petrus je udoban hotel 3 zvezdice u centru Paraćina, koji se nalazi upravo iznad okuke reke Crnice, neposredno pored živopisne crkve  Svete Trojice iz druge polovine 19. veka.

Hotel Petrus u Paraćinu je krajem 20. veka bio jedan od vodećih uspešnih turističko-ugostiteljskih objekata Jugoslavije, prepoznatljiv po odličnoj usluzi i visokom kvalitetu smeštaja i ishrane.

Reka Crnica, koja protiče kroz centar Paraćina, izvire na južnom delu Kučajskih planina u prostranoj udolini kod rudarskog naselja Sisevac. Svojim tokom reka Crnica obuhvata lep i teško prohodan kanjon, dužine oko 10 km, okružen bujnim šumama, kod Popovca izlazi u prostranu ravnicu, gde joj se pridružuje reka Grza, da bi se kod Paraćina spojila sa Velikom Moravom.

Posle privatizacije je Hotel Petrus Paraćin uspešno obnovljen i ispunjava međunarodne i nacionalne standarde, sa puno pažnje posvećene detaljima u cilju prijatnog boravka poslovnih gostiju i turista.

Svih 52 soba Hotela Petrus Paraćin su uređene u modernom stilu i opremljene sadržajima koji obezbeđuju udobnost i funkcionalnost boravka u Paraćinu.

Sobe Hotela Petrus Paraćin poseduju udobne posebne ili velike – king size ležajeve, laminatne podove, kupatila sa tuš kabinom, SAT  LCD TV, DVD uređaje, direktnu telefonsku liniju, mini bar, klima uređaj, besplatan bežični i kablovski internet.

Apartmani Hotela Petrus Paraćin zauzimaju površinu od 30m2 i obuhvataju sadržaje za udoban boravak – laminatni podovi sa tepisima, sofa na razvlačenje u dnevnom boravku, LCD TV, francuski ili odvojeni ležajevi, radni sto, mini bar, direktna telefonska linija, klima uređaj, besplatan internet, tuš kabina u kupatilu sa Jacuzzi kadom, fenom za kosu, papučama.

Bogat i raznovrstan buffet doručak se poslužuje u Sali na prvom spratu, sa pogledom na reku. Besplatan bežični internet u svim javnim prostorima hotela Petrus Paraćin, posluženje u sobi – room service, usluge buđenja i parking su na rapolaganju gostima.

Prostrani restoran Hotela Petrus Paraćin sa 600 mesta, uključujući lepo uređenu terasu i banket salu su moderno i prijatno opremljeni jedinstveno zanimljivim osvetljenjem i opremom pogodnom za raznovrsne skupove i događaje, kao i nezaboravna venčanja –  moderna oprema za multimedijalne prezentacije  – projektor, platno, ozvučenje, bežični i delegatski mikrofoni, brzi internet 30/30 mbs.

U restoranu Hotela Petrus Paracin se gostima poslužuje veliki izbor ukusnih tradicionalih i internacionalnih specijaliteta i domaćih i inostranih pića koji upotpunjuju kvalitet i utisak događaja i uživanje gostiju. Prijatan i izuzetno osvežavajući ambijent terase Hotela Petrus Paraćin je omiljeno mesto skupova i susreta tokom letnjih meseci.

Meka trava prostranog okruženja hotela Petrus je takođe mesto uspešne organizacije venčanja na otvorenom, uz izuzetno maštovitu i romantičnu dekoraciju i kvalitetno posluženje hrane i pića.

Tokom boravka u Hotelu Petrus Paraćin su gostima na raspolaganju raznovrsne aktivnosti  i sadržaji koji upotpunjuju doživljaj – poseta manastira Ravanice, manastira Namasije, manastira Sisojevca, pešačenje “Stazom Petruških monaha” do ostataka starog grada Petrusa – najvećeg utvrđenog grada srednjeg Pomoravlja na vrhu jednog od brda iznad sela Zabrega i istorijske Petruške oblasti koja obuhvata ostatke desetak srednjovekovnih spomenika, pećina i isposnica iz 14 i 15. veka u prekrasnom kanjonu reke Crnice sa ostacima manastira Svetog Jovana Glavoseka, manastira Svetih arhanđela, konzerviran manastir Svetog Nikole, crkve Svete Petke, crkve Svetog Đorđa i crkve Svete Nedelje, vidikovac kamen Đuline, manastirska crkva posvećena Pokrovu Presvete Bogorodice u selu Lešju na obroncima planine Baba, građena po ugledu na ruske svetinje, padobranski tandem skokovi sa aerodroma Davidovac, vožnja brdskog bicikla dobro obeleženim stazama u okolini Paraćina, izvor i kanjon reke Grze sa brojnim pešačkim stazama, ribnjacima autohtone pastrmke, vodenicama, kupanje u termalnim izvorima Banje Sisevac, poseta vinarije i vinograda Rajić sa degustacijom vina ….

SHARE IT: