Hotel Park Ivanjica

Hotel Park Ivanjica

Hotel Park nalazi se u Ivanjici – centru prekrasnog moravičkog kraja u centralnoj-jugozapadnoj Srbiji, 185 km južno od Beograda. Ivanjica je ljupki planinski gradić-varošica u podnožju prekrasne planine Golije, osnovana 1833. godine, na 468 metara nadmorske visine u živopisnoj dolini reke Moravice.

Veliki broj spomenika kulture u Ivanjici svedoči o dugoj istorijskoj i kulturnoj tradiciji ovog ljupkog mesta u centralnoj Srbiji – Kušića han, rimski kameni most, Jeremića kuća, Teslina hidrocentrala Moravica, Ivanjička biblioteka i drugi. Danas Ivanjica predstavlja savremen privredni i administrativni centar Moravickog okruga sa izuzetnim potencijalom za razvoj ekonomije, ali prevashodno turizma, zahvaljujući blagotvornom prirodnom okruženju, odlicnim resursima, očuvanim prirodnim lepotamai kulturnom nasleđu.

Hotel Park u Ivanjici se nalazi u centru Ivanjice, na obali reke Moravice, pored poznatog parka i Tesline hidroelektrane Moravice – građene 1900. godine po Teslinim principima u radu elektrana i prenosa električne energije, u srcu vazdušne Banje, pod Golijom, koja je proglasena za Rezervat biosfere. Smešten u raskošnom prirodnom okruženju prelepog parka, u kome se uz šetalište nalaze košarkaški tereni i fudbalski tereni sa trim stazom i dečiji park-igralište, Hotel Park u Ivanjici pruža tokom čitave godine poslovnim gostima i turistima udobne sadržaje i odlične mogućnosti za odmor, poslovni događaj, rekreaciju i raznovrsne aktivnosti. Idealni prirodni uslovi, kategorija 4 zvezdice, prefinjeno i moderno uređenje i ljubazno i profesionalno osoblje čine hotel Park jednim od najzanimljvijih turističko-ugostiteljskih subjekata najviše kategorije u centralnoj Srbiji.

Smeštajni kapacitet hotela Park u Ivanjici čini 66 udobnih smeštajnih jedinica sa terasama sa pogledom na park, raspoređenih na 4 sprata, sledeće strukture – 27 soba sa 2 spojena bračna ležaja za 2 osobe ili porodice sa malom decom, 16 kreveta sa 1 francuskim ležajem za 2 osobe, 19 soba sa odvojenim ležajevima, 3 Standard apartmana i 1 Lux apartman.

Sve sobe i apartmani Hotela Park Ivanjica su opremljene udobnim drvenim nameštajem, modernim sadržajima i opremom pastelnih tonova, što omogućava prijatan boravak razlitičih profila i zahteva gostiju – tepisi od zida do zida, posebni ili francuski ležajevi, radni stolić i stolica, udobna kupatila sa tuš kabinama i fenom za kosu /i hidromasažerima u apartmanima/, LCD TV sa satelitskim programima, besplatan kablovski internet, mini bar, terase i Smart Card sistem zaključavanja.

Ekskluzivni Lux apartman Hotela Park Ivanjica je smešten na poslednjem spratu hotela. Osim luksuzne spavaće i dnevne sobe i kupatila, ovaj apartman ima i sopstvenu terasu sa pogledom na park. Apartman Hotela Park Ivanjica je potpuno izdvojen od ostalog hotelskog smeštaja, čime pruža potpunu privatnost gostima koji u njemu borave. Gostima Hotela Park u Ivanjici su tokom 24 sata dostupne dodatne usluge: posluženje u sobi – room servis, osiguran parking sa video nadzorom, hotelsko obezbeđenje i usluge pranja i peglanja.

Hotel Park Ivanjica ima dva restorana, sa 150 i 350 mesta. Restoran Chef poslužuje ukusnu hranu po principu buffet posluženja – švedskog stola sa bogatim izborom jela tradicionalne i internacionalne kuhinje koja zadovoljavaju sve potrebe i ukuse. Lounge bar na prostranoj terasi pruža poseban doživljaj i osveženje svakom gostu hotela ili posetiocu Ivanjice, zahvaljujući jedinstvenom položaju i okruženju lepo uređenog parka i šetališta sa mirisnim zelenilom i svežinom netaknute prirode.

Letnja terasa povezana sa restoranima Hotela Park u Ivanjici omogućava gostima jedinstvene doživljaje i prijatna iskustva raznovrsnih proslava i događaja, pružajući im panoramu prirode, uz prijatan muzički program. Green Tea Lobi Bar i Star Inn aperitiv bar predstavljaju savršeno mesta za prvu kafu, ukusne i sveže kolače i torte, predah, popodnevni odmor, druženje, čitanje i odmor.

Pored savremenog i udobnog smeštaja i kvalitetne hrane, hotel Park Ivanjica obuhvata i modernu salu za konferencije opremljenu telefonom, računarom, video platnom-bimom, LCD televizorom i pristupom internetu, što ga čini odličnim izborom za uspešnu realizaciju raznovrsnih skupova, poslovnih događaja i prezentacija. Osim sale za konferencije, hotel Park u Ivanjici ima i multifunkcionalnu salu „Lux hall“, pogodnu za sastanke, prezentacije, promocije, revije, predstave, koncerte, venčanja i druge vrste okupljanja.

U okviru hotela Park Ivanjica se nalazi i jedinstveni mali raj za opuštanje – Vita Spa wellness Centar. Ovaj deo sadržaja i ponude hotela Park u Ivanjici obuhvata prostrani zatvoreni bazen, hidromasažne kade, finsku saunu, parno kupatilo, teretanu, sunčanu terasu sa pogledom na park, kao i dodatne usluge i pogodnosti koji doprinose poboljšanju zdravlja i podmlađivanju organizma – tretmani za lice i telo, masaža, alternativne terapije relaksacije, aromaterapija itd.

U sastavu Wellness & SPA centra Hotela Park Ivanjica je i tepidarijum, odnosno tople ležaljke prekrivene pločicama koje se greju na 36-37 stepeni i omogućavaju brzo opuštanje i relaksaciju tela. Sadržaji wellness Centra Hotela Park, usklađeni sa blagotvornim prirodnim okruženjem i svežim vazduhom veličanstvenih planina oko Ivanjice – Golije, Javora, Čemerna i Mučnja, čine boravak u Ivanjici potpuno okrepljujućim.

Zahvaljujući izuzetnom kvalitetu smeštajnih kapaciteta, hrane i vrhunskoj usluzi, Hotel Park je u mogućnosti da uspešno odgovori na najrazličitije zahteve poslovnih gostiju ili turista koji upoznaju ovaj prekrasni deo Srbije. Tokom boravka u Hotelu Park u Ivanjici, gostima su na raspolaganju brojne aktivnosti i sadržaji u prirodi i nezaboravni doživljaji : lagane šetnje, planinarenje do Jankovog kamena – vrha Golije i do ostalih vrhova i jezera, vožnja brdskog bicikla, organizovan odlazak i dolazak na najpopularnija skijališta na planini Goliji, kanjoning, sakupljanje lekovitog bilja, poseta seoskih turističkih domaćinstava i proizvođača autohtonih proizvoda, živopisne manifestacije i festivali, kao što su Nušićijada ili Festival izvorne srpske pesme u selu Prilike, sabor lovaca Golije, …

Zanimljiva mesta : Manastir Pridvorica, Crkva Svetog Ahilija u Arilju, kameni most iz doba Nemanjiča, Daićko Jezero Tičar, Jankov Kamen – vrh Golije, Jezero „Nebeska suza“ Okruglica, crkva u Kušićima, Manastir Kovilje i crkva Svetog Arhangela u pećini, spomenici krajputaši, crkva cara Lazara na grobu Boška Jugovića, crkva Kosovica, selo Katići, Mučanj i Jerinin grad, Jezero na Jelaku – Košaninovo jezero, Manastir Studenica, Hadži-Prodanova crvka i pećina, Zlatarsko i Sjeničko jezero, Specijalni rezervat prirode Uvac

SHARE IT: