Hotel Park i Jezero Palić

Hotel Park i Jezero Palić

Sakriven u stoletnoj šumi kanadskih platana raskošnog parka, 50 metara od obale čuvenog vojvođanskog turističkog centra Palićko jezero, nalazi se oaza mira i tisine – hotel “Park”.

Hotel Park na Paliću je izgrađen 1860. godine na osnovu projekta Janoša Škultetija. Projektovan je u stilu klasicizma i zaštićen je od strane Zavoda za zaštitu spomenika kao spomenik kulture. Uprkos modernom enterijeru, Hotel Park na Paliću odiše duhom i energijom starih vremena.

U svojoj ponudi Hotel Park raspolaze sa smeštajnim kapacitetom od 2 jednokrevetne sobe, 17 dvokrevetnih soba, 7 soba sa bračnim ležajem i 9 apartmana.

Pored standardne ponude, Hotel “Park” ima u svom sastavu i “Spa centar” koji nudi masaže, saune, hidro masaže, dok se fitness centar nalazi u Hotelu “Jezero”, na samo 50 m udaljenosti. Hotel Park Palić poseduje 24h čuvani parking, prenos prtljaga do recepcije, menjačnicu i sigurnosni sef na recepciji.

Ishrana gostiju Hotela “Park”, bogata vrhunskim specijalitetima tradicionalne i internacionalne kuhinje, odvija se u restoranu “Mala gostiona” koji se nalazi na udaljenosti od 50m od hotela. Zahvaljujuci opremljenim salama i drugim prostorima “Vermes”, “Paligo Palus” i “Kosta Medakovic”, ovi kapaciteti predstavljaju izvanredno mesto za odvijanje raznovrsnih domacih i medjunarodnih strucnih skupova i seminara sa bogatim sadržajima.

Zahvaljujući svojoj lokaciji u neposrednoj blizini stoletne šume, hotel “Jezero” na Paliću predstavlja izvrsno mesto za one koji žele odmor u mirnom i opuštajućem ambijentu. Hotel Jezero Palić se nalazi na samo 50m od “Ženskog štranda” i same obale Palićkog jezera. Izgrađen je 1903. godine i tada je dobio ime “Veliki hotel”.

Hotel “Jezero” na Paliću raspolaže sa 19 standardnih dvokrevetnih soba i 9 soba sa francuskim ležajem. Recepcija hotela “Jezero” je zajednička i nalazi se u hotelu “Park”, sa kojim je povezan starom “Velikom terasom”. Hotel Jezero na Paliću poseduje 24h čuvani parking, prenos prtljaga do recepcije, menjačnicu i sef na recepciji.

Ishrana gostiju Hotela “Jezero” na Paliću, bogata vrhunski ukusnim i maštovitim specijalitetima traditionalne i internacionalne kuhinje, odvija se u restoranu “Mala gostiona”, koji se nalazi na udaljenosti od 50m od hotela.

Zahvaljujuci tehnički potpuno opremljenim salama za sastanke – “Vermeš”, “Paligo Palus” i “Kosta Medaković”, ovi konferencijski kapaciteti na Paliću predstavljaju izvanredno mesto za uspešno odvijanje raznovrsnih domaćih i međunarodnih skupova, kongresa i seminara sa bogatim sadržajima. Stoga ne čudi da je Palic dobio laskavi naziv “srpska Lozana”.

Zanimljiva mesta : Subotica, ZOO vrt, “Majkin” i “Cvetni” salas, Specijalni rezervat prirode Ludaško jezero.

Aktivnosti : šetnje, kupanje, vožnja bicikla, posmatranje ptica, vožnje čamcem, jahanje konja, kulinarski kursevi, vinske ture u Vinariji Zvonko Bogdan, poseta obližnjih živopisnih autentičnih salaša na severu Vojvodine….

SHARE IT: