Hotel Palisad Zlatibor

Hotel Palisad Zlatibor

Zlatibor je najpoznatiji planinski turistički centar Srbije, koji se nalazi u Zapadnoj Srbiji, oko 230 km jugozapadno od Beograda i na pola puta od Beograda do Crne Gore. Centralni plato Zlatibora odlikuje prosečna nadmorska visina od 1000 metara, okružena brojnim planinskim vrhovima: Tornik (1496m), Čigota (1422m), Gradina (1177m)….Poput najlepše scenografije prirode, planina Zlatibor, sa veličanstvenim vrhovima, nepreglednim pašnjacima, gordim borovima, bistrim potocima, opojnim mirisima, diskretnim šumovima i bojama poput akvarela promoviše radost života i harmonije. U blagotvorne činioce planine Zlatibor se ubraja čist i suv vazduh, nizak vazdušni pritisak i čuvena “ruža vetrova“, koja uspeva da pomiri suprotstavljene vazdušne struje – planinsku i morsku i učini ih lekovitim.

Medicinska istraživanja pokazuju da je područje Zlatibora izuzetno pogodno za lečenje različitih plućnih bolesti, anemije, neurastenije, poremećaja rada srca, malokrvnosti i štitaste žlezde. Sa preko 2000 sunčanih sati godišnje, Zlatibor je tokom čitave godine idealno odredište sportista i rekreativaca i ljubitelja prirode, kojima su na raspolaganju blagotvorne šetnje, jahanje konja, paraglajding, uključujući i zimske sportove.

Zlatibor je mesto gde se “udiše život”, a hotel “Palisad” svojom ponudom pruža idealne uslove za zadovoljenje sportskog duha i aktivnosti u prirodi. Hotel Palisad je smešten na najlepšem delu zlatiborske visoravni, nadomak jezera i svojom bogatom i jedinstvenom ponudom gostima pruža idealne uslove za porodični odmor i uživanje i za kongrese, simpozijume, rekreaciju i sportske pripreme. U centru prirodnog spektakla, u mirisnoj šumi borova, na raskršću vetrova, i carstvu dobrih ukusa, „stari gospodin“ – Hotel Palisad Zlatibor, sada u novom ruhu, posle sveobuhvatne obnove 2014. godine, već pola decenije predstavalja doajena u turističkoj ponudi regiona. Pravilno uvažavanje lepote koja okružuje Hotel Palisad, izvanredna interakcija sa prirodom i eko-dizajn doprinose da gosti uživaju u snažnom i bliskom odnosu sa prirodnim ambijentom. Vođeni time, tokom rekonstrukcije hotela Palisad su u opremanju korišćeni isključivo prirodni materijali, poput drveta, kamena, čoje, vune i lana, koji su integrisani u savremeni dizajn. Gostima je omogućeno uživanje u privatnoj kolekciji i stalnoj postavci najpoznatijih dela velikana srpskog slikarstva 19. i 20. veka.

Boravak u hotelu “Palisad“ predstavlja uživanje u vrhunskom stilu uz prefinjenu uslugu. Hotel Palisad Zlatibor ima 194 modernih i udobnih soba, tipova Standard, Superior, Lux i Classic apartmani i Predsednički apartman. Sve smeštajne jedinice Hotela Palisad na Zlatiboru su uređene u nežnim tonovima i opremljene sadržajima za prijatan i udoban boravak na Zlatiboru poslovnih gostiju i turista : mini bar, plazma TV, kablovski program, telefon, aparat za kafu, moderna kupatila sa kadom ili tuš kabinom, fen za kosu, besplatan bežični internet – Free Wi-Fi, ljubimci su dobrodošli. Hotel Palisad na Zlatiboru ima 77 Standard soba koje zauzimaju povrišinu od 23 m2. Standard sobe poseduju opremu koja obuhvata prostrane king-size/twin ležajeve i mogućnost dodavanja pomoćnog kreveta i kreveca za decu i kupatilo sa tuš kabinom. Hotel Palisad Zlatibor ima 56 Superior soba, sa ili bez terase, veličine 33 m2, koje sadrže king-size /twin ležajeve, uz mogućnost trećeg kreveta i kreveca za decu, kupatilo sa tuš kabinom i kadom. Hotel Palisad Zlatibor ima 48 lux soba, površine 40 m2, koje su takođe opremljene king-size ležajevima i mogućnošću dodavanja kreveca za decu, kupatilom sa izlazom na terasu sa pogledom na jezero /tuš kabina+ kada, poseban toalet/, odvojen degažman sa garderobom. Hotel Palisad Zlatibor ima 12 Clasic apartmana, veličine 47 m2, koji su opremljeni king-size /twin ležajevima u  dve spavaće sobe, sa mogućnošću dodavanja kreveca za decu, dnevni boravak sa terasom i kupatila sa kadom. Predsednički apartman Hotela Palisad ima 116 m2 i obuhvata dnevni boravak sa kaminom, trpezariju, kuhinju, dve spavaće sobe, dva kupatila, toalet, dve terase sa pogledom na jezero. Hotel Palisad na Zlatiboru je mesto održavanja brojnih skupova, kongresa i događaja, jer raspolaže sa Kongresnim Centrom Palisad sa 350 mesta i Kongresnim Centrom Srbija sa 700 mesta, u borovoj šumi iznad jezera, 600 metara od hotela Palisad. Oba kongresna centra Hotela Palisad na Zlatiboru raspolažu profesionalnom video i audio opremom i banket salama za posluženje hrane i pića.

Pansionski restoran hotela “Palisad“ pruža visoko kvalitetnu uslugu pansionskih, grupnih, svečanih i à la carte obroka. Za sva tri obroka gostima je na raspolaganju bogat buffet  sadržaj hrane sa više od 30 nacionalnih i internacionalnih specijaliteta. Sportistima, kao i gostima sa posebnim, redukovanim ili vegetarijanskim načinom ishrane nudi se mogućnost pripremanja posebnih obroka.

Za sport i rekreaciju u okviru svog novog sportskog centra hotel “Palisad” poseduje fudbalski teren sa prirodnom travom, dimenzija 105 x 68 m, kao i dva terena sa veštačkom travom najnovije generacije,  dimenzija 105 x 68 i 90 x 50 m, koji su izgrađeni su po FIFA standardima. Hotel Palisad Zlatibor raspolaže se još jednim fudbalskim terenom sa prirodnom travom, kao i pomoćnim terenom. U ponudi je i mogućnost organizovanja utakmica i turnira. Pored fudbalskih terena, Hotel Palisad ima četiri teniska terena i jedan dečiji teniski teren. Podloga teniskih terena je šljaka. U samoj blizini hotela nalazi se zatvorena sala za košarku, odbojku i rukomet.

U skladu sa potrebama i zahtevima profesionalnih sportista, kako bi pripreme bile što sadržajnije i kvalitetnije, ponuda hotela Palisad obogaćena je dodatnim uslugama u okviru novog Relax centra koji raspolaže “LifeFitness“ spravama, globalnog lidera fitness opreme. Relax centar Hotela Palisad je opremljen najkvalitetnijim spravama za kardio program, funkcionalni trening i trenažerima. Od dodatnih usluga Relax centra se izdvaja finska sauna i hidromasažna kada, kao i salon za masažu koji u svojoj ponudi ima poseban paket za oporavak od sportskih povreda, a uključuje: sportsku manuelnu masažu, fizikalnu terapiju i kineziterapiju.

Sadržaji Hotela Palisad Zlatibor : recepcija tokom 24 sata, barovi i restorani – Coffe & Wine bar, aperitiv bar, restoran Palisad, restoran Zlatni Bor, prostor za odlaganje prtljaga, kongresni prostori, poslovni centar, usluge pranja i peglanja, igraonica za decu, Relax & Beauty center – finska sauna, teretana, hidromasažna kada, raznovrsne masaže i tretmani lica i tela, manikir, pedikir.

 

SHARE IT: