Hotel Olimp Zlatibor

Hotel Olimp Zlatibor

Zlatibor, na nadmorskoj visini od 1000 metara, zahvaljujući povoljnoj klimi i bujnoj vegetaciji, pruža izvanredne uslove za odmor i rekreaciju kroz brojne vidove rekreativnog, sportskog, lovnog, zdravstvenog i kongresnog turizma. Zlatibor je poslednjih godina svoju turističku ponudu upotpunio velikim brojem sportskih terena, otvorenim i zatvorenim bazenima, ski liftovima i ski stazama, kao brojnim novim hotelima, odmaralištima, apartmanima i restoranima. U neposrednoj blizini Zlatibora su brojni zanimljivi kulturno-istorijski spomenici i znamenitosti : Staro selo Sirogojno, Tornik, Vodopad Gostilje, crkve brvnare u Dobroselici i Jablanici, koliba brvnara na Murtenici, seoska turistička domaćinstva Zapadne Srbije, Nacionalni Park Tara, Šarganska osmica…. U blagotvorne činioce planine Zlatibor ubraja se čist i suv vazduh, nizak vazdušni pritisak i čuvena „ruža vetrova”, koja uspeva da pomiri suprotstavljene vazdušne struje – planinsku i morsku i učini ih lekovitim. Medicinska istraživanja pokazuju da je područje Zlatibora pogodno za lečenje različitih plućnih bolesti, anemije, neurastenije, poremećaja rada srca, malokrvnosti i štitaste žlezde, koje od sredine 17. veka čuva svoju tradiciju mondenske turističke destinacije i svojim gostima pruža lečenje bolesti duše i tela.

Hotel Olimp 4* Zlatibor je prvi hotel ovog poznatog planinskog turističkog centra koji ima “ekološki pasoš”, što podrazumeva značajnu racionalizaciju potrošnje energije korišćenjem tople vode. Hotel Olimp Zlatibor raspolaže sa 160 ležajeva raspoređenih u 33 luksuzno opremljenih i udobnih soba, 7 apartmana i Rezidenciji. Sve sobe i apartmani Hotela Olimp Zlatibor su prijatno uređene u pastelnim bojama i zauzimaju površinu od 23 – 50 m2, raspoređene u raznovrsnim tipovima i sadržajima – dvokrevetna deluxe, standard, standard plus i family deluxe. Apartmani Hotela Olimp Zlatibor su veličine od 50 do 80 m2 i obuhvataju jednu ili dve spavaće sobe, dnevni boravak, kuhinju i kupatilo, dok Rezidencija ima tri spavaće sobe, dnevni boravak i kuhinju. Sobe i apartmani Hotela Olimp na Zlatiboru imaju terase sa pogledom na upečatljive pejsaže Zlatibora i opremljeni su udobnim modernim nameštajem, podnim oblogama od zida do zida, LCD TV-om, centralnim grejanjem, sigurnosnim sefom, telefonom, minibarom, besplatnim bežičnim internetom i modernim kupatilima sa tuš kabinama i fenom za kosu.

U sklopu hotela Olimp Zlatibor je restoran kapaciteta 150 mesta, kamin sala, aperitiv bar, terase sa pogledom na otvorene bazene, kao i sala za poslovne sastanke sa 100 mesta, fitnes klub, bilijar sala. Moderan i prostran SPA-wellness Center Hedona Hotela Olimp na Zlatiboru je jedan od najvećih, najluksuznijih i najbolje organizovanih u Srbiji i zauzima 1400 m2. Wellness-spa Centar Hedona Hotela Olimp Zlatibor ima otvoreni bazen, finsku i bio saunu, parna kupatila, Tepidarium, Jacuzzi, sobu za masažu, salon lepote i tretmane lica i tela, pedikir i manikir, frizerski salon, što omogućava odlilne uslove za opušten i okrepljujući boravak na Zlatiboru tokom čitave godine. Gostima Hotela Olimp su takođe na raspolaganju otvoreni bazeni. U blizini su sportska hala i fudbalski tereni za pripreme sportskih ekipa, jer je Hotel Olimp Zlatibor jedan od vodećih objekata sportskog turizma Zlatibora-Srbije, u kome na pripremama tokom čitave godine borave najpoznatije i najtrofejnije sportske ekipe Srbije.

Čuveni kajmak, kiselo mleko, svinjska i goveđa pršuta, dimljena slanina, komplet lepinja i jagnjetina su samo neki od izazovnih gastronomskih specijaliteta Zlatibora u kojima uživaju njegovi gosti. Doživljaj Zlatibora se upotpunjuje šetnjom jednom od živopisnih pešačkih staza prema Čigoti, kanjonu reke Rzav, Gradini, Crnom vrhu ili Ribničkom jezeru, koja omogućava upoznavanje njegovih najlepših predela i celokupno okrepljenje duha i tela.

Tokom boravka u hotelu Olimp na Zlatiboru, posetiocima toplo preporučujemo izlete u okolini – razgledanje lapidarijuma Narodnog Muzeja Užice sa rimskim nadgrobnim spomenicima, vožnju planinskim terenima brdskim biciklom, posetu Hidroelektrane na Đetinji sagrađenoj 1900. godine po Teslinim principima polifazne struje, avanturističke izlete ekstremnog sadržaja – kanjoning Đetinjom, alpinizam liticama Starog grada u Užicu, programe preživljavanja u prirodi – koji čine Wild West ponudu, planinarske izlete i šetnje, izlete do Zlatara, Specijalnog rezervata prirode Uvac koji je najveće prirodno stanište beloglavog supa na Balkanu, Mokre Gore i Šarganske osmice, Nacionalnog Parka Tara, posetu Mećavnika Drvengrada, Starog mosta i Andrić grada u Višegradu, Etno Parka Terzića avlija u Zlakusi, Potpećke pećine, Stopića pećine, Muzeja na otvorenom Staro Selo Sirogojno sa posetom Muzeja pletilja i predstavljanjem ručnih radova i starih zanata, vodopada Gostilje, seoskog turističkog domaćinstva Lazarevi konaci u selu Kačer, seoskog turistickog domacinstva u selu Kremna, seoskog turistickog domaćinstva u selu Vilovi kod Nove Varosi, zlatiborske sušare pršute i drugih dimljenih proizvoda vrhunskog kvaliteta, zlatarske mlekare koja je proizvođač čuvenog zlatarskog sira – proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom, učešće u nesvakidašnjim team building programima koje gostima omogućavaju doživljaj bitaka “partizana i Nemaca”, kulinarske radionice, ekološke radionice, likovne radionice, muzičke radionice, radionice pripreme ekoloških sokova, melema i lekova iz prirode na Tari i Goliji, priprema zimnice, poseta Međunarodne kolonije umetničke keramike Zlakusa, Čobanski dani u Kosjeriću, Kulturno leto i drugi doživljaji za pamćenje….

 

SHARE IT: