Hotel Moskva Beograd

Hotel Moskva Beograd

Hotel Moskva je ugledni, istorijski, nedavno potpuno obnovljen hotel 4 zvezdice u srcu Beograda, na Terazijskom platou, upečatljivom i sa druge strane reke, pored čuvene Terazijske česme, podignute za vreme vladavine Miloša Obrenovića. Hotel Moskva Beograd je izuzetno pogodan za boravak poslovnih gostiju i turista, jer se nalazi u neposrednoj blizini svih značajnih institucija i turističkih znamenitosti Beograda – Knez Mihajlove ulice, Narodnog pozorišta, Srpske Akademije nauka i umetnosti, Trga Republike, tvrdave Kalemegdan, brojnih muzeja, butika, umetničkih galerija i tržnih centara, restorana i kafana Beograda….

Hotel Moskva Beograd je pravi arhitektonski dragulj sagrađen u stilu ruske secesije sa elementima grčke antike, koji od sredine 20. veka pripada spomenicima kulture pod zaštitom države. To je bila nekadašnja raskošna Palata Rusija, svečano otvorena 16. januara 1908. posle pozamašne izgradnje započete u proleće 1905. godine, na mestu ranije kafane “Velika Srbija“. 1908. godine je hotel otvorio lično srpski kralj Petar I Karađorđević. Fasadu hotela Moskva u Beogradu su projektovale arhitekte iz Sankt Peterburga, a kalupi se i danas čuvaju u mađarskoj fabrici u Pečuju koja ih je izradila. Više od jednog veka Hotel Moskva Beograd je jedan od najboljih hotela u regiji, simbol beogradskog i srpskog ugostiteljstva. Zahvaljujući svojoj raskošnoj arhitekturi, atmosferi, stilu i istoriji, Hotel Moskva Beograd je mesto okupljanja poslovnog sveta, političara, umetnika, turista i svih poštovalaca dobre usluge, kvaliteta i tradicije. Položaj Hotela Moskva je naročito povoljan zbog blizine Vlade i Parlamenta Republike Srbije, Gradske kuće, Privrednih komora Srbije i Beograda i brojnih ministarstava i drugih institucija značajnih poslovnom svetu. Knez Mihajlova ulica, Trg Republike, brojna pozorišta, muzeji i bioskopi su u neposrednoj blizini Hotela Moskva, kao i tržni centri Čumićevo sokače, Milenijum i City Passage.
Hotel Moskva Beograd nudi smeštaj u 130 udobnih soba, od kojih su 43 jednokrevetne sobe, 41 dvokrevetnih soba, 36 dupleks soba i 10 luksuznih apartmana. U ponudi hotela Moskva Beograd je 90 soba standardne ponude, 10 soba premium ponude i 30 soba ekonomične ponude. Hotel Moskva raspolaže sa 6 luksuzno opremljenih apartmana koji nose nazive poznatih gostiju koji su u njima boravili – Robert de Niro, Albert Ajnštajn, Indira Gandi, Lučano Pavaroti, Maksim Gorki i Alfred Hičkok. Sobe Hotela Moskva Beograd su veoma udobno opremljene u idealnom skladu modernog i istorijskog stila, antialergijskom posteljinom, elektronskim sigurnosnim sistemom, samostalnom kontrolom centralne klimatizacije, LCD TV, besplatnim žičnim i bežičnim internetom, ličim sefom, minibarom, prijatnim kupatilom sa bade mantilom, fenom za kosu i toaletnim kozmetičkim priborom na bazi prirodnih sastojaka. Za posebno prijatan boravak, Hotel Moskva Beograd nudi smeštaj u 36 dupleks deluxe soba sa dnevnim boravkom, radnim stolom i toaletom u prizemlju i spavaćim delom i kupatilom na galeriji-spratu, do kojih vode stepenice. Dupleks sobe imaju pogled na Terazijski plato, dvorište hotela ili Balkansku ulicu. Junior apartman Hotela Moskva Beograd je opremljen elegantnim stilskim nameštajem, “de luxe king size” ležajem i kupatilom sa kadom. Premium apartmani Hotela Moskva Beograd zauzimaju prosečno 60m2 i pružaju potpuno uživanje u boravku, zahvaljujući luksuznoj opremi i sadržajima dnevne i spavaće sobe stilskim nameštajem u toplim tonovima. Premium Dupleks apartman Hotela Moskva je veličine oko 75m2 i uživa prekrasan pogled na Terazijski plato. Premium Dupleks apartman Hotela Moskva Beograd obuhvata prostranu dnevnu sobu sa radnim prostorom, king size krevet u spavaćoj sobi, francuski ležaj na galeriji, 2 kupatila, 3 LCD TV, sobu za odeću i ostale luksuzne sadržaje i opremu. Predsednički apartman Hotela Moskva Beograd je opremljen stilskim nameštajem Dinastije Obrenović iz 19. veka, te zahvaljujući potpuno raskošnim sadržajima i opremi omogućava posetiocima izuzetno prijatan – kraljevski boravak.
Hotel Moskva Beograd poslužuje izuzetno bogat buffet doručak, čiji ukusi i sadržaji zadovoljavaju potrebe i želje najzahtevnijih gostiju. Istovremeno elegantan i moderan, Restoran Čajkovski, svojim imenom, atmosferom, vrhunskim izborom hrane i pića, koju pripremaju najpoznatiji majstori kulinarstva, nagrađeni mnogobrojnim priznanjima za kvalitet i majstorstvo, odlično predstavlja dugu tradiciju i ugled hotela Moskva. Vrhunska usluga u lepo uredenom prostoru Restorana Čajkovski čine odličan izbor za poslovni ili porodični obrok. Letnja bašta Hotela Moskva Beograd je decenijama najčuvenije mesto susreta i osveženja sladoledom, kafom, čajem, svežim pićima i poslasticama, na raskršću najprometnijih ulica Beograda i pešačke zone.
Hotel Moskva Beograd takođe poseduje odlične uslove i kapacitete za uspešnu organizaciju sastanaka, kongresa i skupova, zahvaljujući potpuno opremljenim konferencijskim prostorima u četiri sale : Balkan sala sa 200 mesta, Terazije sala sa 70 mesta, Sala Kralja Milana sa 50 mesta i Protokol sala sa 90 mesta. Sve sale su opremljene najsavremenijim audio i digitalnim video projekcionim sistemima, kao i bežičnim internetom, brzine 10 mbps. Ovi prostori su zbog dobre organizacije i vrhunske usluge i kvaliteta hrane i pića takođe izuzetno pogodni za organizaciju romantičnih venčanja, proslava, zabava, modnih revija, promocija i drugih nezaboravnih događaja…
Gostima Hotela Moskva Beograd je na raspolaganju izuzetna mogućnost opuštanja, okrepljenja i uživanja u wellness i spa centru, koji obuhvata teratanu, prostrani jacuzzi, parno kupatilo, bio saunu, tepidarijum i slani zid, sobu za masažu i duo masažu, sobu za šiacu masažu, tretmane lica i tela. Dodatne usluge i sadržaji Hotela Moskva Beograd : 24 sata recepcija, posluženje u sobi – room service, usluge prevoza, parking, menjačnica, lift, bar, usluge pranja, peglanja, ženski i muški frizer.

SHARE IT: