Hotel Mona Plaza Beograd

Hotel Mona Plaza Beograd

Da li ste znali da je na mestu današnjeg Hotela Mona Plaza Beograd nekada bila prva srpska fabrika čokolade?

Hotel Mona Plaza Beograd je nov, udoban poslovni i kongresni hotel 4 zvezdice u Beogradu, odlično smešten u centru Beograda i odgovarajuće opremljen da poslovnim gostima i turistima omogući najbolji osećaj udobnosti i opuštanog boravka u centru Beograda. Hotel Mona Plaza Beograd se nalazi na Dorćolu, na uglu ulica Cara Uroša i Solunske, gde se nekada nalazila prva fabrika čokolade u Srbiji. Priča od prvoj beogradskoj i jugoslovenskoj fabrici čokolade počinje na Dorćolu u drugoj polovini 19. veka, kada su preduzimljiva cincarska braća Nikola i Konstantin Šonda odlučili da se iz Makedonije presele u Beograd, u to vreme moderan grad koji je obećavao proširenje njihovog već dobro razvijenog poslovanja u trgovini. Ovde, u beogradskoj ulici Cara Dušana na Dorćolu su braća Šonda osnovali Fabriku čokolade Šonda koja je proizvodila kakao, čokoladu i bombone, a vremenom doživela poslovni rast, bogatstvo i značajne uspehe proizvodnjom keksa, veštačkog leda i kvasca, pored, do tada, odlične proizvodnje čokoladnih poslastica. Poslovna priča Fabrike čokolade Šonda je završena uništenjem fabrike 1941. godine tokom bombardovanja Beograda, kada je poginuo Konstantinov sin Mihajlo, posle čega su posedi porodice Šonda nacionalizovani i oduzeti.

Potpuno novi Hotel Mona Plaza Beograd predstavlja idealan spoj modernog uređenja sa elementima industrijskog i istorijskog nasleđa, koji su dobro sačuvani od nekadašnje Fabrike čokolade, a danas čine robnu marku hotela. Hotel Mona Plaza Beograd se nalazi u blizini Knez Mihajlove trgovačko-pešačke zone Beograda, par minuta šetnje od centra Beograda u kome se nalaze najznačajnije institucije i turističke znamenitosti Beograda, Kalemegdanska tvrđava, poznati beogradski boemski kvart Skadarlija, Trg Republike i čuvena urbana mesta Beograda, Cetinjska ulica. Međunarodni aerodrom Beograd je udaljen 17,5 km, poslovni Novi Beograd 3 km, Beogradski sajam 5 km, glavna železnička i autobuska stanica Beograd 2,5 km od Hotela Mona Plaza Beograd.

Gosti mogu da izaberu boravak u jednoj od 170 soba i apartmana Hotela Mona Plaza Beograd i korisne prednosti i sadržaje koji su na raspolaganju – zatvoreni parking, teretana i Spa centar Inspirium, restoran, bar, kongresni prostori. Hotel Mona Plaza Beograd je sagrađen po najmodernijim pravilima savremene hotelske delatnosti i profesije. Položaj i visoki standardi i kvalitet usluga i sadržaja Hotela Mona Plaza doprinose unapređenju ugleda poznatog beogradskog dela grada Dorćola. Gostima je u Hotelu Mona Plaza na raspolaganju 170 svetlih i moderno opremljenih soba i apartmana, različitih kategorija i tipova /Standard, Superior, Premium sobe, Belgrade View apartman i Chocolate Factory apartman/, sa prekrasnim pogledom na reku, grad i tvrđavu Kalemegdan. Sobe i apartmani Hotela Mona Plaza Beograd su moderno uređene u neznim tonovima i opremljene sadržajima za udoban boravak u Beogradu – tepisi od zida do zida, posebni /veliki king-size ležajevi, prostrani radni deo, besplatni bežični internet, LCD TV, telefon, mini bar, sigurnosni sef, kupatila sa tušem, toaletnim priborom, fenom za kosu. Prijatni tonovi i udoban stil opreme i sadrzaja soba/apartmana Hotela Mona Plaza Beograd su usklađeni radi potpunog odmora i kvalitetnog sna gostiju.

Gosti koji borave u Hotelu Mona Plaza Beograd tokom čitavog dana uživaju u raznovrsnom posluženju hrane i pića u moderno uređenom restoranu sa prirodnim osvetljenjem, uz jedinstvena gastronomska iskustva domaćih i internacionalnih jela, koja pripremaju iskusni i mastoviti kuvari od svezih namirnica.

Hotel Mona Plaza Beograd ima preko 2000 m2 kongresnog i izložbenog prostora, pogodnog za raznovrsne kongrese, događaje i skupove, poslovnog tipa ili privatne proslave. Kongresni prostor Hotela Mona Plaza Beograd može da se deli u 11 prostora, uključujući deo za banket.  Najveća kongresna sala ima 450 mesta, u pozorišnoj postavci. Drugih 11 sala za sastanke su veličine od 35 do 150 m2. Kongresni centar Hotela Mona Plaza obuhvata veliku salu kapaciteta do 420 mesta u teatar postavci, sa prozorima od poda do plafona koji pružaju dnevnu svetlost i garantuju prijatan i efikasan rad. Raspoređen je na 3 nivoa koje čine prizemlje sa velikim, visenamenskim banket prostorom i prvi i drugi sprat sa kongresnim salama i konferencijskim kapacitetima. Prostrani kongresni prostori Hotela Mona Plaza Beograd obuhvata višenamenski izložbeni prostor, kao i deo za posluženje kafe i-ili hrane. Restoran i banket prostor Hotela Mona Plaza Beograd može biti povezan u prilagodljivu celinu, koja može da primi 300 učesnika. Osim navedenih kongresnih prostora, najveća sala može da se koristi za organizaciju svecanih večera i događaja veličine do 270 učesnika. Prostor je opremljen najsavremenijom opremom, audio sistemom, klimatizacijom, odgovarajućim osvetljenjem i bežičnim internetom.

Gosti Hotela Mona Plaza Beograd mogu da se opuštaju u prijatnom hotelskom baru, bilo da ujutro popiju svežu kafu nešto prezalogaje ili uživaju u opuštenom piću na kraju dana – ovo je mesto koje svakom pruža odgovarajuće iskustvo.

U wellness  centru i teretani Hotela Mona Plaza Beograd gosti mogu uživati u delu za opuštanje koji obuhvata saune, parna kupatila i sobe za masažu, ali i iskoristiti prostor pposebno opremljen za mnoge fizičke aktivnosti i samostalne treninge i vezbanje. Gostima hotela i članovima Health club-a na raspolaganju je najmodernija wellness i fitness oprema, kao i oprema za elektrosimulaciju mišića.

Hotel Mona Plaza Beograd je nekadašnja prva fabrila čokolade u Srbiji, a danas ponosno predstavlja “fabriku vrhunskih ukusa i iskustava” koja spaja tradicionalne i moderne sadržaje, pružajući odlične uslove za koristan i prijatan boravak u Beogradu.

SHARE IT: