Hotel Merkur Vrnjačka Banja

Hotel Merkur Vrnjačka Banja

Hotel “Merkur” Novi Vrnjačka Banja je poznata srpska zdravstvena institucija za prevenciju, dijagnostiku i lečenje bolesti digestivnih organa i dijabetesa u Vrnjačkoj Banji, kao i Nacionalni centar za dijabetes Srbije. Merkur Novi Hotel se nalazi u samom centru Vrnjačke Banje, pored poznatog vrnjačkog šetališta i prekrasnog parka. Iako se nalazi u samom centru Vrnjačke Banje i u blizini svih važnih kulturnih, zabavnih i sportskih sadrzaja i objekata, Merkur Novi je prevashodno oaza mira. U okviru objekta Merkur Novi su i Rimski izvor – Fons Romanus, Akva wellness centar i Fitnes centar, namenjeni potpunom opuštanju, poboljšanju zdravlja i postizanju dobre kondicije gostiju.

Medicinske usluge ove ugledne zdravstvene ustanove obavlja stručni tim koga čini preko 50 lekara (većinom specijalisti i sub-specijalisti), oko stotinu iskusnog medicinskog pomoćnog osoblja i preko 180 stručnih saradnika. Merkur je savremeno opremljeno, međunarodno priznato lečilište, u kojem borbu za zdravlje uspešno vode udruženo i lekari i prirodni lekoviti faktori, zbog čega su rezultati u dijagnostici i lečenju bolesti organa za varenje, koštano-zglobnog sistema, kao i u prevenciji i lečenju dijabetesa tako značajni. Merkur je sjajno mesto za sve one koji tragaju za relaksacijom, potpunim opuštanjem i revitalizacijom ili za fizičkim aktivnostima u preventivne svrhe i celina u kojoj se na mnogo čudesnih načina – budi zdravlje! Boravak u Vrnjačkoj Banji je nezamisliv bez korišćenja njenih blagotvornih mineralnih voda sa brojnih izvora. Obzirom na njihovo jedinstveno dejstvo na svaki organizam, svakako je potrebno vode Vrnjačke Banje koristiti pod nadzorom i po savetu lekara.

Medicinski tretmani u Hotelu Merkur Novi Vrnjačka Banja : aromoterapija, laser terapija, hidroterapija, elektroterapija, magnetna terapija, fizikalna terapija, kavitacija, Peloid Centar, dijetalni tretmani sa posebnim režimom ishrane.

Zdravstvene usluge u Hotelu Merkur Novi su gostima i pacijentima na raspolaganju tokom 24 sata u svim medicinskim delovima, a smeštaj je obezbeđen tokom cele godine u kapacitetu od preko 850 kreveta. Merkur-Milenium Hotel Vrnjačka Banja je najsavremeniji i najluksuzniji deo ove zdravstvene celine koji omogućava prijatan boravak gostiju i pacijenata u Vrnjačkoj Banji, uz postojeće zdravstveno-rekreativne sadržaje, tretmane i druge zdravstvene pogodnosti: masaža, sauna, termalne kupke, termalne terapije, whirlpool bazen, zdravstveni centar, Akva centar, parking, uređen vrt.

Tim Merkurovih stručnjaka kreirao je dva jedinstvena programa u Srbiji, koji imaju za cilj kompletan oporavak osoba koje su preležale COVID19 i povratak njihovim redovnim životnim i radnim aktivnostima. Mnogi koji su preležali COVID-19, nakon oporavka se suočavaju sa fizičkim, kognitivnim ili mentalnim zdravstvenim problemima, zbog čega im je smanjeno funkcionisanje u aktivnostima svakodnevnog života.  Da bi im pomogli da se što pre vrate u normalni život, Merkur je kreirao program pružanja specijalizovane, multidisciplinarne nege za rehabilitaciju pacijenata posle COVID-19. Post-COVID rehabilitacija i Post–COVID HIPERBARIK rehabilitacija u Merkuru ima za cilj da u banjskom ambijentu, uz multidsciplinaran medicinski nadzor i personalizovani plan lečenja, otkloni sve fizičke simptome nakon bolničkog i kućnog lečenja.

Program napravljen da bi se pacijenti oporavili najbrže i najbezbedije. Pacijenti nakon programa ostvaruju sledeća poboljšanja:  poboljšanje plućne ventilacije, jačanje imuniteta, poboljšanje periferne cirkulacije, regulacija sekundarnih bolesti (dijabetes, reumatske bolesti, gojaznost…), povratak uobičajenim fizičkim i sportskim aktivnostima

BENEFITI HIPERBARIČNIH TRETMANA

U hiperbaričnoj komori ljudi se leče udisanjem čistog kiseonika pod pritiskom većim od atmosferskog, koji ide i do 2,8 bara, čime se do 20 puta povećava količina fizički rastvorenog kiseonika u krvnoj plazmi i omogućava njegovo brže dopremanje do oštećenih tkiva i ćelija: detoksikacija krvi (u celosti), jačanje imuniteta i opšte blagostanje tela, povećanje memorije za 20% i fizičke sposobnosti za 35%, povećanje snage, energije i izdržljivosti, uklanjanje umora i poboljšanje sna, poboljšanje opšteg zdravlja, oslobađanje stresa i napetosti.

Usporavanje starenja, zatezanje kože i vraćanje mladalačkog izgleda – tokom programa pacijenti se edukuju kako da organizuju svoje životne rutine nakon povratka kući (ishrana, vežbe disanja i kinezi vežbe, i samo-kontrola zdravstvenog stanja…)          

Usluge Wellness i Spa Centra Rimski izvor – “Fons Romanus” Vrnjačka banja: kupanje u bazenu sa termomineralnom vodom, hidromasaža, Jacuzzzi kade i sauna drži organizam i duh u dobroj formi. Inovativna metoda radio talasima može nežno i efikasno da zategne kožu na licu, vratu, rukama, stomaku i butinama, kao i da reši problem celulita i masnih naslaga. Postupak je jednostavan, bezbolan i potpuno bezbedan. RT svojim toplotnim efektom izazivaju sintezu novog kolagena i elastina, što dovodi do momentalnog zatezanja kože, a efekat liftinga vidi se odmah posle prvog tretmana. Solarijum, parne kupke, saune – finska i infracrvena, Knajpov potok, slana pećina, tepidarijum, više od 20 vrsta ručnih masaža i veliki izbor tretmana lica i očiju…

SHARE IT: