Hotel Majestic Beograd

Hotel Majestic Beograd

Hotel “Majestic” je simbol Beograda i poznati beogradski hotel 4 zvezdice u najužem centru Beograda, na Obilićevom vencu, čime uživa superioran položaj u neposrednoj blizini najznačajnijih beogradskih i republičkih insistucija, znamenitosti i sadržaja. Hotel Majestic Beograd se nalazi u impresivnoj zgradi Art Deco stila u Beogradu, sagrađenoj po projektu arhitektre Milana S. Minića, koji je bio prvi vlasnik hotela. Jedinstvena zgrada Hotela Majestic Beograd ima odlike evropskog stila gradnje toga doba koji uspešno usklađuje arhitekturu, vizuelnu i primenjenu umetnosti, što je uticalo na ukupno uređenje. Iz Hotela Majestic Beograd gosti sa lakoćom šetaju do brojnih obližnjih trgovina, institucija, kafića, restorana i kulturno-istorijskih znamenitosti Beograda. U neposrednoj blizini Hotela Majestic Beograd je Kalemegdanska tvrđava i Knez Mihajlova ulica – poznati pešački i trgovački centar Beograda, kao i sve najvažnije turističke znamenitosti i institucije, kvalitetni restorani i poznati kafići Beograda.

Hotel “Majestic” Beograd obezbeđuje poslovnim gostima i turistima udoban smeštaj sa besplatnim bežičnim Internetom, a na raspolaganju srdačno i predusretljivo osoblje sa znanjem jezika. Hotel “Majestic” Beograd raspolaže smeštajnim kapacitetom od 88 stilski uređenih i udobnih soba, organizovanih u dva bloka, uključujući 7 prostranih apartmana, sa prekrasnim pogledom na centar Beograda. Sve sobe hotela “Majestic” Beograd su opremljene stilskim i modernim nameštajem i udobnim sadržajima za prijatan turistički ili poslovni boravak u Beogradu – parket podovi, tepisi, udobni posebni ili king size ležajevi, sofa ležajevi u porodičnim sobama, klima uređaj, mini bar, telefon, besplatni internet, LCD TV sa satelitskim kanalima, moderna kupatila sa tušem ili kadom, fenom za kosu, papučama i bade manitilima. Neke sobe Hotela Majestic Beograd imaju terase.

Hotel “Majestic” Beograd gostima poslužuje bogat buffet doručak i raznovrsni izbor ukusnih domaćih i međunarodnih specijaliteta u svom poznatom restoranu sa oko 150 mesta. Hotel “Majestic” Beograd ima i kafe i lepo uređenu baštu terasu, koja je omiljeno mesto za susrete uz obrok ili osveženje. Tokom vrelih letnjih meseci goste očekuje prijatno osveženje u restoranskoj bašti hotela Majestic Beograd, koja ima kapacitet 100 mesta, neposredno ispred ulaza u hotel i zaklonjena od gužve i gradske vreve.

Hotel Majestic Beograd ima nedavno obnovljenu i potpuno opremljenu salu za sastanka sa 150 mesta, pogodnu za organizaciju semirana, sastanaka i drugih vrsta skupova i događaja. Kalemegdanska tvrđava je udaljena oko 500 metara od Hotela Majestic Beograd. Do starog boemskog kvarta Beograda – Skadarlije se stiže laganom šetnjom u trajanju od par minuta. Mnoge stanice javnog prevoza su u neposrednoj blizini Hotela Majestic Beograd. Za goste koji dođu u hotel Majestic Beograd sopstvenim vozilom, omogućeno je korišćenje sopstvene garaže hotela “Majestic “- kapacitet 16 vozila – ulaz iz ulice Maršala Birjuzova.

Obližnja zanimljiva mesta: Kalemegdanska tvrđava, Hram Svetog Save, Saborna crkva, Konak Knjeginje Ljubice, boemska četvrt Skadarlija, Park Košutnjak, Muzej Nikole Tesle, Etnografski Muzej, stari deo Zemuna, Dunavsko šetaliste, arheološko nalaziste Vinča, Kraljevski kompleks Oplenac, fruškogorski manastiri, arheološko nalaziste Viminacijum, rekreativni centar Ada Ciganlija, belocrkvanska jezera…

 

SHARE IT: