Hotel Logos Katići

Hotel Logos Katići

Idealna nadmorska visina od 1000 metara sela Katića i magične planine Mučanj i Golija, 25 km od Ivanjice, pružaju odlične uslove za istinski odmor u Srbiji tokom čitave godine. Hotel “Logos” na jedinstvenom mestu , smešten duboko u gustoj i mirisnoj borovoj šumi omogućava prekrasan pogled na okolne vrhove planine Mučaj, sa izvorom Savine vode, za koju tvrde da ima lekovita svojstva.

U Katićima goste dočekuje pozdrav “udahnite Mučanj”, što predstavlja izuzetnu prednost svim posetiocima koji tokom boravka zahtevaju očuvanu prirodu i apsolutni mir. Zahvaljujući okrepljujućim prirodnim i klimatskim odlikama očuvanog prirodnog okruženja, Ivanjica i okolina predstavljaju jedan od najlepših delova Srbije i sa pravom važe za vazdušnu banju.

Hotel “Logos” u selu Katici, 25 km od Ivanjice, je udoban planinski hotel kategorije 3 zvezdice, okružen blagotvornom četinarskom vegetacijom i šumom, u oazi mira, na nadmorskoj visini od oko 1000 metara. Objekat Hotela Logos je nedavno potpuno renoviran, tako da omogućava vrhunski odmor sa okrepljujućim sadržajima i podmlađujućim efektima tokom čitave godine.

Hotel Logos Katici raspolaže sa udobnim dvokrevetnim i trokrevetnim sobama i apartmanima. Sobe i apartmani Hotela Logos su opremljeni udobnim drvenim nameštajem, telefonima, a kupatila hidromasažnim tuš kabinama.

Gostima je tokom boravka u Hotelu Logos na raspolaganju raznovrstan sadržaj : restoran sa salom od 60 mesta, velikom salom od 180 mesta, mini spa centar sa dve saune, đakuzi za četiri osobe, sobe za masažu, sala za stoni tenis, diskoteka sa karaoka programom, otvoreni bazen sa ležaljkama i suncobranima i igraonica za decu.

U sklopu hotela Logos je pošta sa javnom govornicom, a posetiocima su na raspolaganju brojne avanturističke aktivnosti i zanimljivi sadržaji, pod vođstvom iskusnih instruktora i članova gorske služne spašavanja – abseil, zip line, orijentiring, preživljavanje u prirodi.

U gustoj šumi koja okružuje Hotel Logos je kompleks udobnih drvenih kućica – luksuzno opremljenih brvnara koje se mogu iznajmiti, što čini ukupan smeštajni kapacitet od oko 62 ležaja i pruža odlične uslove za nezaboravan odmor tokom čitave godine. Jedinstven turistički kompleks u Katićima obuhvata nekoliko lepo uređenih drvenih brvnara sa 4 ležaja (+1 ležaj) i 4 prostrane brvnare pogodne za boravak porodica /sa 6 – 8 ležajeva/, koje su prijatno uređene prirodnim materijalima, svaka sa kupatilom, kuhinjom, terasama sa pogledom na borovu šumu, trpezarijom, neke sa kaminom, što doprinosi potpuno okrepljenje i opušten odmor u besprekorno čistom, mirnom i očuvanom prirodnom ambijentu.

Posebna pogodnost je mogućnost samostalne pripreme hrane, na otvorenom prostoru za roštilj ili kuvanje u keramičkim posudama, što predstavlja pravo zadovoljstvo gostima koji žele da probaju pripremu i ukuse tradicionalne srpske kuhinje. Izvanredno ukusna hrana, pripremljena od namirnica iz lokalne proizvodnje se poslužuje u Hotelu Logos i brvnarama, koja ispunjava svaki ukus i potrebu. Ovde se gostima poslužuju domaći sir, kajmak, dimljena pršuta, proja, pečenja sa krompirom, svadbarski kupus, sveže salate ili turšija, originalne poslastice… Ovaj turistički kompleks u okolini Ivanjice je nagrađen Turističkim cvetom, što potvrđuje kvalitet usluge i jedinstvenu gostoprimljivost domaćina.

U neposrednoj blizini hotela Logos se nalaze sportski tereni i staze zdravlja koje vode do obližnjeg planinskog vrha Mučanj, 1543 metara. Domaćini Hotela Logos i brvnara svojim gostima koji žele celodnevne aktivnosti u prirodi pripremaju pakovan obrok. ili uz najavu – druženje pored logorske vatre!

Tokom boravka toplo preporučuje lokalne izlete do Specijalnog rezervata prirode Uvca, Mećavnika i Šarganske osmice, Tare, očuvane etnografske celine sela Štitkova… ili kulinarske radionice od namirnica iz prirode i lokalne proizvodnje i upoznavanje dobro očuvanih običaja.

Selo Katiće karakterišu brižljivo uređena dvorišta kuća sa krovnim pokrivačima od kamena velike čvrstine i izdržljivosti – čuvenom maćanskom pločom koja se vadi u kamenolomu u obližnjem selu Maće. Područje Ivanjice i Katića je 2000-te godine proglašeno vazdušnom banjom, zahvaljujući izvanrednim prirodnim i klimatskim karakteristikama, kao i blagotvornim efektima u lečenju anemije, što je poseban razlog da svoj odmor provedete baš na ovom očaravajućem mestu.

SHARE IT: