Hotel Kriva ćuprija Mostar

Hotel Kriva ćuprija Mostar

Kriva Ćuprija je minijaturna verzija Starog mosta u Mostaru, izgrađena 1558. godine od kamena sa jednim lukom, osam godina pre Starog mosta. Od davnina se priča da je Kriva ćuprija napravljena kao maketa za kasniji, puno veći građevinski poduhvat Starog mosta na Neretvi, koji bi svojim jednim lukom odolevao opterećenjima. Dugo vremena je Kriva ćuprija bila jedini prelaz preko Radobolje u donjem toku. Preko Krive ćuprije bio je najbliži put do trgovačkog centra u Starom gradu, u kome se u to vreme odvijao sav život grada Mostara. Kasnijom izgradnjom više mostova preko Radobolje, Kriva ćuprija je prestala da služi svojoj prvobitnoj nameni, jer se nalazi duboko u koritu reke, sa nepodesnim pristupom sa obe strane. U poplavama 2000. godine je Kriva ćuprija uništena, ali je 2002. godine potpuno obnovljena uz podršku UNESCOa u originalnom izgledu, te danas pripada zaštićenim spomenicima kulture Bosne i Hercegovine.

Hotel-Restoran „Kriva Ćuprija I“, je objekat kategorije 3 zvezdice, smešten u samom središtu istorijske UNESCO zone grada Mostara, uz korito reke Radobolje, stotinak metara od čuvenog Starog Mosta, do koga se u nekoliko koraka stiže kaldrmisanim uličicama. U sklopu hotela Kriva ćuprija 1 u Mostaru je restoran kapaciteta 60 mesta u unutrašnjosti i 130 mesta na spoljnim terasama, sa prekrasnim pogledom na Stari Most i Stari grad. Posetioci Mostara iz čitavog sveta uživaju u jelima bosanske i međunarodne kuhinje, pripremljenim od namirnica organske proizvodnje i izvrsnoj usluzi i autentičnom ambijentu. Hotel Kriva ćuprija Mostar, čiji sadržaji i okolina omogućavaju posetiocima doživljaj tri različite kulture – tursku, austrougarsku i istočnoevropsku, predstavlja savršen spoj modernog i  drevnog.

Posetiocima Mostara se nudi izbor između hotela Kriva ćuprija 1 i poslovnog – business hotela 4  zvezdice “Kriva Ćuprija II“ , koji je sagrađen u austrougarskom stilu i nalazi se u Starom Gradu, uživajući direktan pogled na Stari Most i istorijsko jezgro Mostara. Kapacitet oba hotela “Kriva Ćuprija” čini 3 apartmana /dva ekonomske i jedan poslovne klase/,14 dvokrevetnih, 4 jednokrevetne sobe. Sobe su prostrane, svetle i opremljene po savremenim standardima, sadržajima i opremom koji pružaju prijatan boravak – klimatizacija, LCD TV sa kablovskim programima, telefon, besplatan pristup internetu, privatni sef, toalet, fen za kosu, mini bar, aqua masazeri u kupatilima. Na raspolaganju je sala opremljena bežičnim internetom, pogodna za održavanje sastanaka, seminara, prezentacija. U Hotelu Kriva Ćuprija 2 Mostar su posetiocima na raspolaganju dva otvorena jacuzzija i predivne terase sa pogledom na Stari Most. Posetiocima Hotela Kriva ćuprija 2 Mostar toplo preporučujemo tradicionalne bosanske specijalitete – jagnjeće pečenje, Alipašin odrezak, tradicionalne uštipke sa sirom, maslinovo ulje, pršutu i kajmak. Restoran hotela Kriva Ćuprija 2 Mostar poseduje vinski podrum sa 60 sorti hercegovačkih i internacionalnih vina.

SHARE IT: