Hotel Kalemi Đirokastra

Hotel Kalemi Đirokastra

Hotel Kalemi Đirokastra je udoban turistički objekat 3 zvezdice koji se nalazi u lepo obnovljenoj autentičnoj kući Đirokastre, sa prekrasnim pogledom na tvrđavu i stari deo grada, koga krase jedinstveni krovovi, uzane kaldrmisane ulice  i očuvana arhitektura južne Albanije. Ovaj zanimljivi i gostoprimljivi hotel-konak u Đirokastri odlikuje unutrašnjost ukrašena prekrasnim tavanicama i nameštaj od duboreza, originalni etnografski detalji i terase sa kojih se pruža prekrasan pogled na modro-sive krovove kuća, tvrđavu Đirokastre i vrhove planine Lunxhëria, oukvirene rečnom dolinom.

Hotel Kalemi Đirokastra nudi udoban smeštaj u 14 soba sa kupatilima, od kojih su 8 soba sa francuskim ležajevima i 5 dvokrevetnih soba sa balkonom i klima uređajem, satelitskim TV-om, internetom, mini-barom, telefonom, prijatno uređenih kupatila sa tušem, toaletnim priborom i sušačem za kosu. Hotel Kalemi Đirokastra ima pouzdano snabdevanje električnom energijom, čiji izvor predstavlja solarna energija koja daje potrebnu temperaturu za centralno grejanje i toplu vodu. Neke sobe hotela Kalemi Đirokastra su tradicionalno uređene sa kaminom i drvenim detaljima koji su vekovima korišćeni u životu lokalnog stanovništa, dok su neke modernog enterijera.

Hotel Kalemi Đirokastra gostima služi ukusan tradicionalni doručak – beli feta sir, tvrdo kuvana jaja, sveže povrće i voće, džem i sveža peciva i hleb. Gosti hotela Kalemi tokom boravka posebno uživaju u omiljenom piću u prijatnoj bašti punoj zelenila i u pogledu na tvrđavu Đirokastre iz 15. veka i autentične kamene kuće istorijskog centra.

SHARE IT: