Hotel Kablar Wellness Centar Ovčar Banja

Hotel Kablar Wellness Centar Ovčar Banja

Hotel “Kablar” Wellness Centar je moderan objekat 3 zvezdice koji se nalazi u centru Ovčar banje i Ovčarsko-kablarske klisure, izuzetno bogatoj prirodnoj i kulturnoj celini Zapadne Srbije na Velikoj Moravi. Ovaj jedinstveni prirodni i banjski biser centrale Srbije se nalazi 17 km od Čačka na putu prema Zlatiboru i regiji Zapadne Srbije.

Moderan auto put od Beograda do Čačka je povezan sa regionalnim putem E-763 koji prolazi pored samog Hotela i Wellness Centra Kablar u Ovčar Banji. Ovčar Banja je od Beograda udaljena 160 km, a od Čačka – najvećeg grada Zapadne Srbije, svega 20 km. Beskrajno zelenilo okolnih šuma, uzbudljivi i zagonetni vrhovi planine Kablar sa kojih se pruža veličanstvena panorama na meandre Zapadne Morave, jedanaest  srednjovekovnih pravoslavnih manastira u blizini, blagotvorna lekovita termomineralna voda, očuvana flora i fauna, veštačka jezera sa mogućnošću bavljenja rekreativnim, sportskim i lečilišnim turizmom, predstavljaju turističku ponudu ovog jedinstvenog prirodnog dobra Zapadne Srbije.

Lekovitu vodu Ovčar Banje odlikuje temperatura od 38˚C i spada u kategoriju homeotermi (normalna temperatura ljudskog tela) po čemu je utvrđeno da na ovim temperaturama dolazi do najvećih razmena materija iz mineralnih voda i organizma čoveka. Lekovita voda Ovčar Banje sadrži makroelemente kalcijum i natrijum i mikroelemente kalijum, litijum, ribidijum, cezijum, stroncijum, barijum, jod, brom, fosfor, fluor i mangan. U Ovčar Banji se leče reumatska oboljenja, spondiloza i artoza, stanja i posledice preloma kostiju, povrede mišićnog tkiva i neka kožna oboljenja.

Wellnes Centar Kablar Ovčar Banja pruža gostima odlične uslove za odmor, rekreaciju i relaksaciju, u službi prevencije oboljenja i očuvanja zdravlja. Upotrebom tople banjske vode u profesionalnim hidromasažnim kadama sprovode se tretmani koji pomažu kod reumatskih oboljenja, post-traumatskih i postoperativnih stanja, sportskih povreda i lezije nerava.

Smeštaj gostiju u Wellness Centru Hotelu “Kablar” u Ovčarsko-kablarskoj klisuri je u udobnim i lepo uređenim sobama koje su opremljene sadržajima za prijatan odmor ili kraći boravak. Sobe Hotela Wellness Centra Kablar imaju podno grejanje, laminatne podove, udobne posebne ili king size ležajeve, nameštaj od drveta – garderober, sto, stolice ili fotelje, LCD TV, telefon, internet, mini bar, kupatila sa tušem, fen za kosu, papuče, bade mantil, zavese za zatamnjivanje….

Wellness Centar Hotel Kablar u Ovčar Banji ima restoran sa 90 mesta u kome se poslužuju ukusni specijaliteti tradicionalne i nacionalne kuhinje, kao i piceriju koja gostima poslužuje mini zalogaje i raznovrsne pizze.

Radi obezbeđenja potpunog uživanja u aktivnom zdravstvenom boravku i zadovoljstvima gostiju Wellness Centra Kablar na raspolaganju su udobni sadržaji – otvoreni bazen sa termalnom vodom, ležaljkama i suncobranima, zatvoreni bazen sa lekovitom banjskom vodom, Wellness centar sa hidromasažnim kadama, saunom, prostorom za fizioterapeutske tretmane i opuštanje, masažu, kao i prostor za rekreaciju. U Wellness Centru Hotelu Kablar Ovčar Banja protiče topla banjska voda, a podno grejanje održava konstantnu temperaturu, kako bi boravak gostiju bio što prijatniji.

SHARE IT: