Hotel Junior Kopaonik

Hotel Junior Kopaonik

Hotel “Junior” se nalazi u mestu Brzeće, u podnožju Kopaonika, najvećeg zimskog centra Srbije, oko 270 km od Beograda.

Raspolaže sa 70 potpuno renoviranih prostranih soba i 6 apartmana u “A” i “B” krilu, sa oko 200 ležaja.

Sobe su veoma komforne, jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne, sa pogledom na očuvano prirodno okruženje. Svaka soba ima TV sa satelitskim programima, priključak za internet, telefon, frižider, sef, T/WC i fen.

Apartmani raspolažu sa 3 i 4 ležaja i pružaju prijatan boravak i najzahtevnijim gostima. Manji apartmani /za 3 osobe/ imaju dnevni boravak, spavaću sobu i kupatilo.

Veći apartmani /za 4-5 osoba/ imaju dnevni boravak, 2 spavaće sobe, kupatilo i WC. U krilu “D” svaka od 34 sobe ima TV, telefon i TWC i veoma je pogodna za sportske pripreme i zimske i letnje školske programe rekreativne nastave.

Gostima hotela “Junior” je na raspolaganju parking sa video nadzorom i obezbeđenjem, kao i parking za autobuse. U prostranom hotelskom holu je smeštena recepcija, a gostima su još na raspolaganju lobby bar, video bim, TV sa satelitskim programima, bilijar, prodavnica, bankomat, menjačnica i poslovni kutak. Korisnicima interneta je u hotelskom holu omogućen besplatan bežicni Internet priključak. Otvoreni kamin upotpunjava toplinu čitavog prostora i posebno je omiljen gostima nakon celodnevnih sportskih, rekreativnih i skijaških aktivnosti. Zabavne sadržaje čine diskoteka, teretana, igraonica /sa kompjuterima, video igricama, bilijarom/, stoni tenis. Ljubiteljima opuštanja je na raspolaganju mini wellness i spa centar sa hamam tuševima i jacuzzi kupatilima, prostorom za masažu.

Restoran je kapaciteta 400 mesta. Hotel ima i “A la Carte” restoran, kapaciteta 70 mesta, gde gosti sa oduševljenjem uživaju u nezaboravnim specijalitetima kopaoničkog kraja. Hotel je okružen sa 3 bašte – kafića, koje rade preko cele godine. Jedna od njih se nalazi na izlazu iz diskoteke i izuzetno je zanimljiva roditeljima koji uživaju u tradicionalnim pićima, posmatrajući svoj podmaladak koji se skija na ski – stazi.

U hotelu postoji i ambulanta sa dežurnim lekarom. Hotel “Junior” je okružen sa 2 travnata fudbalska terena /veliki i pomoćni/ i 7 terena za male sportove /košarka, rukomet, mali fudbal, odbojka, tenis/. Svi tereni su osvetljeni.

U okviru hotelskog kompleksa koji se prostire na 8 hektara su staze za rekreaciju. Gostima je na raspolaganju moderno opremljena teretana sa velikim brojem različitih sprava za vežbanje a treninge nadgleda stručno osoblje hotela.

Tokom zimske sezone hotel nudi razne mogućnosti za uživanje u zimskim sportovima: sopstvena staza dužine 400m za skijanje i sankanje iza hotela sa žičarom za početnike i decu. Ski škola u okviru hotela, nudi časove skijanja, snow-borda i iznajmljivanje kompletne opreme. Hotel poseduje vodeni “top” za pravljenje veštačkog snega i “tabač”, koji ljubiteljima zimskih sportova omogućavaju produžetak sezone uživanja na snegu.

Na udaljenosti oko 400m od hotela počinje žičara – dvosed “Bela reka”, koja je deo sistema žičara Skijališta Srbije – Kopaonik. Do žičara se može doći hotelskim mini-busom ili redovnim autobuskim prevozom. U okviru hotela postoji ski garderoba i servis.

U blizini hotela “Junior” ima više pešačkih staza koje su izuzetno pogodne za rekreativce i ljubitelje prirode – do izvora reke Toplice, Kneževske čuke, staza planine Jastrebac…

Na 3km od hotela nalazi se Malo Metođe, a na udaljenosti od 11km Veliko Metođe – svetilište iz 3. veka i gejzir. Planinarenjem obroncima Nacionalnog Parka Kopaonik gosti upoznaju bogatstvo biljnog i životinjskog sveta, čiste izvore i bistre potoke.

Specifičan doživljaj je branje lekovitog bilja i ručak u prirodi, kao i nezaboravni jednodnevni programi do planine Golije, sa posebno osmišljenim avanturističkim sadržajima /orijentiring, jahanje divljih konja, adrenalin vožnja “quad-vozila”kroz neprohodnu šumu, preskakanje planinskih brzaka i potoka, trka traktorima, sakupljanje drva i paljenje logorske vatre…/ Ove mogućnosti su izvanredno pogodne za organizaciju team-building programa i okupljanja kompanija zbog značajnih motivacionih faktora i sadržaja.

Kopaoničko područje pruža bezbroj mogućnosti za posete manastirima i crkvama Rasinskog i Raškog okruga. Najbliži su manastiri Naupara i Lepenac /okolina Brusa/. U Kruševcu se nalazi crkva Lazarica i Lazarev grad. Ljupki Manastir Ljubostinja nalazi se u blizini Trstenika. U okolini Kraljeva nalaze se srpski srednjovekovni manastiri Žiča i Studenica izuzetne kulturne vrednosti.

Nedaleko od Novog Pazara su srednjovekovni manastir Sopoćani i Petrova crkva, koji pripadaju UNESCO kulturnom nasledju, manastiri Stara i Nova Pavlica, Đurđevi Stupovi, Gradac…

Tokom boravka u hotelu “Junior”, preporučuje se izlet do jezera Ćelije, prelepog veštačkog jezera koje se nalazi na svega 30km od Brzeća i veoma je pogodno je za kupanje i ribolov. Osim toga, posebno preporučujemo izlete do Kosova i Metohije, sa obilaskom srpskih srednjovekovnih svetinja, koji oplemenjuju i obogaćuju svakog posetioca svojom izuzetnom duhovnom inspiracijom.

Hotel “Junior” je izuzetno pogodna lokacija za organizaciju seminara, poslovnih sastanaka i manjih kongresa, zahvaljujući kongresnim salama sa 60 mesta i većoj sali kapaciteta do 70 mesta opremljenim najsavremenijom elektronskom opremom. U holu hotela je priključak wireless interneta a svaka soba ima internet priključak.

SHARE IT: