Hotel Javor Kušići

Hotel Javor Kušići

Ljupko malo selo Kušići se nalazi na obroncima planine Javor, na nadmorskoj visini od 990 metara, 25 km od Ivanjice i 225 km od Beograda. Selo Kušići sa 554 stanovnika u okviru 167 domaćinstava je centar ove mesne zajednice i povezano je Javorskim putem sa Ivanjicom, Javorom i Sjenicom. Meštani Kušića i okolnih sela se tradicionalno bave stocarstvom i poljoprivredom – prvenstveno proizvodnjom izuzetno kvalitetnog krompira. U blizini autobuske stanice u centru Kušića se nalazi nedavno potpuno obnovljeni Hotel Javor, kategorije 4 zvezdice, sa 36 smeštajnih jedinica, sa prekrasnim pogledom na okolne planine Mučanj, Čemernicu i Golijup.

Sobe hotela Javor u Kušićima su podeljene u kategorije ekonomik, standard i superior i čine ukupan kapacitet pogodan za smeštaj grupa veličine od 70 do 105 gostiju. Sve sobe Hotela Javor u Kušićima imaju telefon, garderober, noćni stočić i radni sto.

Hotel Javor u Kušićima ima sadržaje za prijatan i zanimljiv boravak tokom cele godine – restoran, aperitiv bar, kamin salu, biblioteku, dečiju igraonicu Kaćun, teretanu, salu za rekreaciju i kongresni centar, parking, besplatni bežični internet u javnim prostorima, suvenirnicu. U neposrednoj blizini Hotela Javor se nalaze dva terena za male sportove (rukomet, fudbal, košarka, odbojka). Nedaleko od hotela Javor se nalazi ski staza sa liftom, dužine 400 metara.

Zahvaljujući izuzetno pogodnom položaju, udobnom smeštajnom kapacitetu i obilju aktivnosti i sadržaja za turističko-planinarski, dečiji ili porodični odmor, boravak u Hotelu Javor u Kušićima u potpunosti omogućava uživanje u blagodetima klime Golije i Ivanjice, prirodnog ekološkog okruženja ili uspešnu organizaciju dečije rekreativne nastavu u prirodi, koja delotvorno deluje na poboljšanje zdravlja i okrepljujući oporavak organizma.

Tokom boravka u hotelu Javor se preporučuju jedinstveni izleti u prekrasnu okolinu – jedinstveni prirodni rezervat Uvac, Vasilijin vrh – najviša tačka planine Javor, spomenik majoru Mihajlu Iliću – junaku „Javorskog rata“ (1876–1878) i selo Milandža, gde se nalazi jedna od najstarijih škola ovog kraja. Mučanj je planina u jugozapadnom delu Srbije, na samo 14 km od hotela Javor. Najviša tačka planine Mučanj je Jerinin grad, sa nadmorskom visinom od 1534 metara. Mučanj je prepoznatljiv i uočljiv sa magistralnog puta ispod planine, po svom kraškom obliku i stenama od kojih se sastoji Jerinin grad. Sa vrhova Mučnja se pruža veličanstven pogled na okolinu i prekrasne planinarsko – pešačke staze i terene za uživanje u očuvanoj prirodi.

 

SHARE IT: