Hotel i Marina Lazure Meljine Herceg Novi

Lazure Marina & Hotel je luksuzni objekat 5 zvezdica na prekrasnoj jadranskoj rivijeri Crne Gore, u malom primorskom gradu  i turističkom centru Meljine, na ulazu u živopisni Bokokotorski zaliv, u blizini poznatog turističkog centra i grada Herceg Novog. Uključujući boutique hotel smešten u istorijskoj, izvanredno lepo obnovljenoj zgradi iz 18. veka, kao i prostrane rezidencije, mediteranske restorane i wellness center, objekat Lazure marina i hotel u Meljinama predstavlja vrhunsku destinaciju posetilaca, pomoraca i ljubitelja jedrenja.

Sagrađena u 18. veku kada je Bokokotorski zaliv bio pod upravom Mletačke Republike, istorijska celina pod nazivom Lazaret je u srednjem veku korišćena kao glavna bolnica za područje Kotora i okoline, odnosno u svrhu preventivne zdravstvene mere zaštite  stanovnika primorskih gradova. Svi značajni primorski gradovi toga vremena su bili važna lučka pristaništa za prihvat putnika iz celog sveta. Radi zaštite lokalnog stanovništva građeni su karantini u vidu objekata sa namenom zaštite i sprečavanja širenja zaraznih bolesti. Posle dvovekovne turske vladavine u području Kotora su Mlečani 1688. godine ponovo zauzeli Herceg Novi i značajno promenili uslove života u društvu, prilagodivši ih modernim principima. Tako su nastali istorijski karantini – lazareti, među kojima je lazaret u Meljinama, izgrađen na samoj morskoj obali od 1728. do 1732. godine koji je u cilju zaštite od širenja epidemije služio za analizu stanja pomoraca i robe koji su stizali sa dalekih destinacija. Lazaret je obuhvatao celinu objekata sa atrijumom i sopstvenom kapelom. Danas je na ovom području ostalo samo par svedočanstava o nekadašnjim karantinima. U 19-20. veku je u Lazaretu kod Herceg Novog bila smeštena vojna austrougarska postava. Tokom Kraljevine Jugoslavije je korišćen kao skladište, dok je u periodu Jugoslavije ovaj objekat korišćen za dečije i omladinske letnje kampove, zahvaljujući svojim vrhunskim klimatskim i zdravstvenim uslovima, da bi kasnije bio napušten.

Danas je ovaj istorijski objekat prekrasno obnovljen i vraćen je u život kao ljupki lux boutique hotel sa 24 sobe, svaka jedinstvenog izgleda i šarma. Odatle potiče naziv ovog turističkog kompleksa Lazure, koji vodi poreklo od originalnog imena Lazareta, ali takođe ima veze i sa reči  “azure” – nebesko plave boje koja je korišćena u brojnim arhitektornskim elementima izgradnje i obnove hotela.

Turistička celina Lazure Hotel i Marina u Meljinama u Bokokotorskom zalivu ima 24 udobnih soba i apartmana, organizovanih u nekoliko tipova i veličinaDeluxe sobe sa pogledom na dvorište ili vrt, Studio sobe veličine od 25 do 40 m2, Apartman sa pogledom na more koji obuhvata spavaću sobu i dnevni boravak i površinu od 48 do 65 m2, Apartman sa pogledom na dvorište sa spavaćom sobom i dnevnim boravkom, površine od 48 do 65 m2, Porodični apartman sa krovnim prozorima koji obuhvata dnevni boravak i 2 spavaće sobe, ukupne površine 90 m2, King –Kraljevski Apartman sa pogledom na more koji ima prostrani dnevni boravak i 2 spavaće sobe, ukupne površine 90 m2.

Avgusta 2021. godine je turistički kompleks Lazure Meljine u Bokokotorskom zalivu otvorio svoj moderan rezidencijalni deo sa 104 novih hotelskih soba i 58 apartmana koji se prodaju. Ukupan smeštajni kapacitet je 208 gostiju, sa korišćenjem dvokrevetnih soba. Tipovi soba su Standard sobe sa king ili posebnim ležajevima, površine 27-30m2, Studio sobe sa kuhinjom, pogledom na planinu i king ležajem ili posebnim ležajevima, površine od 40 – 60 m2, Apartmani sa kuhinjom, pogledom na more i dnevnim boravkom sa kuhinjom, 1 spavaćom sobom sa king ležajem ili posebnim ležajevima, površine 65 m2. Pružajući udobnost hotela 5 zvezdica, ekipa objekta – rezidencijalnog dela Resorta Lazure je na usluzi vlasnicima nekretnina radi svih sadržaja i pogodnosti, udobnosti i funkcionalnosti ovog prekrasnog turističkog objekta.

Restorani i barovi Lazure resorta Meljine podržavaju crnogorsko gostoprimstvo i svežinu lokalnih proizvoda Rosemarine Mediterranean Cuisine i Augusto Brasserie i Wine O Clock Wine bar sa terasom koja gleda na more, lepim dvorištem i unutrašnjim salama sa kaminima. Gosti resorta-hotela Lazure imaju mogućnost da probaju vrhunski kvalitetna mediteranska jela i domaća vina, kao i moderne koktele. Dvorište Resorta Lazure, kapaciteta do 50 gostiju predstavlja takođe izvanredan prostor za kvalitetan obrok na otvorenom, pružajući mogućnost uživanja u jedinstvenim ukusima i skladu istorijskog ambijenta i lepog uređenja ukrašenih okruglih ili pravougaonih stolova. Spoljašnji vrt sa pergolama, klupama i koktel stolovima je takođe jedinstveno mesto za venčanja ili korporativne događaje, veličine do 300 gostiju.

Objekat Lazure Resort Meljine ima dve velike i potpuno opremljene kongresne sale, 2 terase sa staklenim krovom, dva dvorišta, otvoreni park – koji predstavljaju izvanredno pogodno mesto za uspešnu organizaciju sastanaka, prezentacija, skupova i događaja. Nazvana po Orjenu – prekrasnoj okolnoj crnogorskoj planini, kongresna sala Orjen je odlično mesto za skup do 150 učesnika, zavisno od vrste i tipa postavke. Sala Lovćen obuhvata površinu od 320 m2 i prima 210 učesnika, u pozorišnoj postavci. Ovi kongresni prostori turističkog resorta Lazure pogoduju organizaciju raznovrsnih skupova, sastanaka ili koktela ili druge vrste događaja u prekrasnom Bokokotorskom zalivu, uz prigodno maštovito i nezaboravno ukrašavanje.

Atmosfera Spa-Wellness centra objekta Lazure Resort Meljine pruža luksuzno opuštanje gostima hotela i posetiocima marine, uključujući bazen sa pogledom na marinu i vrt, raznovrsne saune, slanu sobu, parnu i Jacuzzi kupku, tretmane tela, teretanu, prostore za grupno vežbanje u zatvorenim i otvorenim prostorima, terasu na krovu sa pogledom na more, kao i dečiji bazen. Spa break – opuštanje i uživanje počinje pićem dobrodošlice, nastavlja do Spa oaze gde gosti imaju neograničeno korišćenje zatvorenog bazena, sauna, Jacuzzi kupke, relax prostora… kao i 2 besplatne masaže tela. Ovaj luksuzni resort na obali ima direktan izlaz na sopstvenu prostranu peščanu plažu. Gosti imaju mogućnost da uživaju u kristalnoj vodi Jadranskog mora i udobnosti sunčanja u udobnim ležaljkama.

Objekat Hotela i Marine Lazure Meljine ima 156  vezova za jahte veličine do 24 metara, do 35 metara za tranzitne strane, toalete, tuševe, usluge pranja i peglanja tokom 24 sata, obezbeđenje, CCTV i bežični internet, nautičku prodavnicu, na udaljenosti od 0,5 nautičke milje od ulazne luke u Zelenici, na desnom ulazu u Bokokotorski zaliv, 0,5 nautičke milje do najbližeg servisnog područja sa putničkim liftom do 150t, 2 prodavnice namirnica na pešačkoj udaljenosti.

Tokom odmora ili kraćeg boravka u Hotelu Resorta Lazure Meljine je gostima na raspolaganju mnoštvo aktivnosti i sadržaja – razgledanja znamenitosti Bokokotorskog zaliva, pešačenje i planinarenje prekrasnim okolnim planinama, jedrenje, jedrenje na dasci, vinska tura Savina….

Dodatani sadržaji i usluge Hotela Resorta Lazure Meljine – internet brzog protoka u svim javnim prostorima, snimanje i video konferencija, više od 50 parking mesta sa obezbeđenjem i CCTV nadzorom tokom 24 sata, pristup turističkom autobusu i parking za autobuse – na zahtev, transferi tokom 24 sata – shuttle i privatni limo service, visokokvalitetni autobusi i lokalni vodiči – na zahtev, najam jahti i motorskih čamaca, na zahtev let privatnim avionom ili helikopterom….

SHARE IT: