Hotel Heba Divčibare

Hotel Heba je novi udoban hotel 4 zvezdice na Divčibarama, ušuškan u prekrasnom prirodnom planinskom okruženju i potpuno prilagođen prijatnom planinskom odmoru gostiju različitog profila – porodicama sa decom, sportskim i rekreativnim ekipama, učesnicima team building programa, ali svakako ljubiteljima prirode….. Hotel Heba je okružen gustom šumom borovai breza i nadomak brojnih vidikovaca i drugih znamenitosti planine Maljen, u neposrednoj blizini centra planinskog turističkog centra Divčibara, ali na odgovarajućoj udaljenosti od glavne saobraćajnice, što obezbeđuje besprekorno miran odmor ili kraći boravak u planinskoj tišini….

Smeštajnog kapaciteta od 31 soba, sa strukturom dvokrevetne, trokrevetne, četvorokrevetne i porodične sobe, opremljene sadržajima za prijatan odmor – laminatni podovi, udobni posebni ili king size ležajevi, garderober, besplatan bežični internet, LCD TV sa kablovskim programima, male terase sa pogledom na prekrasnu šumovitu okolinu, kupatila sa tušem, fenom za kosu i toaletnim priborom. Lepog, modernog i prijatnog ambijenta i atmosfera gostoprimstva ljubaznog osoblja, kao i uz ukusnu tradicionalnu kuhinju i kvalitetnu uslugu – Hotel Heba Divčibare pruža svojim gostima odlične uslove za prijatan odmor sa osećajem kao kod kuće. Sadržaji i usluge Hotela Heba Divčibare – recepcija, lobby bar, caffe club, višenamenska sala, igraonica, restoran sa letnjom baštom, dečiji fun park i okolni padine pogodne za sankanje, skijanje i sportove na snegu, kao i pešačke staze i drugi udobni sadržaji daju osećaj odličnog spoja modernog stila toplog ambijenta sa prirodom. Osim toga, gostima Hotela Heba Divčibare su na raspolaganju besplatan parking, otvorena internet konekcija, sigurnosni  sef, usluge pranja i peglanja, posluženje u sobi – room service, prostor za rekreaciju i stoni tenis.

Divčibare su turističko planinsko mesto Srbije na nadmorskoj visini od 980 metara u zapadnoj Srbiji, na planini Maljen. To je visoravan smeštena u centralnom delu planine, između visova Kraljevog stola (1104 m), Crni vrh (1098 m), Paljbe (1051 m), Golupca (1044 m) i Velikog brda (1061 m). Još od davnina su Divčibare poznate po svom pozitivnom uticaju na oporavak organizma. Ovo je među prvima zapazio knez Miloš Obrenović i početkom 19.veka od turskog bega otkupljuje cele Divčibare i podiže svoje „gospodarske kolebe“. Prema narodnom predanju, Divčibare ili “devojačke bare” su dobile naziv po mladoj čobanici koja se utopila u nabujaloj reci, Crnoj Kamenici, koja protiče kroz centar današnjeg naselja i poznatog plraninskog turističkog centra Srbije. Klima Divčibara je prijatna, umereno-kontinentalna, leti suva, a zimi sa dosta padavina. Zbog činjenice da su Divčibare sa svih strana okružene vrhovima koji ih štite od vetrova, one su mesto gde se susreću vazdušne mase sa Mediterana, Karpata i Panonske nizije i proglašene su za „klimatsko lečilište” i vazdušnu banju.

Ove odlike Divčibara omogućavaju idealne uslove za pripreme sportista, rekreativni turizam, dečje i omladinske sportske kampove, nastavu u prirodi, aktivni odmor, budući da je prilično blizu prekrasan Kanjon reke Gradac koji omogućava vrhunske uslove za nezaboravne uzbudljive sadržaje team building programa. Okolina Divčibara je bogata mnoštvom turističkih destinacija koje su zanimljive posetiocima – manastiri, gradovi, mesta od istorijskog značaja, spomenici, kulturno istorijski i memorijalni kompleksi. Ovaj lepi deo Srbije je nadaleko poznat po seoskom turizmu i brojnim seoskim turističkim domaćinstvima koja pružaju turističke usluge i u potpunosti odražavaju istinski način života i običaje na selu u planini.

SHARE IT: