Hotel Divčibarski zamak Divčibare

Hotel Divčibarski zamak Divčibare

Divčibarski zamak je udoban hotel 4 zvezdice u gustoj borovoj šumi Divčibara, neposredno preko puta ski staze Divcibare, u centralnom delu poznatog turističkog centra severnog dela zapadne Srbije, udaljenog oko 110 km od Beograda i oko 180 km od Novog Sada.

Divčibare su planinska zaravan izuzetne lepote, na nadmorskoj visini od 1000 metara, koja obuhvata vrhove Crni Vrh, Paljbu, Velika pleća, Golubac, Kraljev sto i Veliko brdo. Divčibare su smeštene u centralnom delu planine Maljen, 38 km jugo-istočno od Valjeva i 110 km od Beograda. Predstavljajući zaštitu od vetrova, planinski vrhovi Divčibara takođe omogućavaju veličanstvene panorame, ne samo na obližnje planinske vrhove Maljena, već i na prekrasne udaljene planine u Srbiji.

Valjevske planine Maljen, Medvednik, Jablanik i Povlen pripadaju planinama bogatim rudama i čine dinarski planinski sistem severozapadnih planinskih venaca Srbije. Divčibare svojim geografskim položajem, prirodnim karakteristikama i blagotvornošću za disajne organe i krvni pritisak, spojem morske, karpatske i panonske klime, prosečnom nadmorskom visinom od 1000 metara, predstavljaju odlično odredište za uživanje tokom čitave godine, okrepljujući odmor ili uspešan poslovni skup.

Divčibarski zamak je prijatan hotel sa udobnim smeštajnim kapacitetom od 25 ležaja u 6 prijatno uređenih soba i 2 studio apartmana. Sobe ovog zanimljivog hotela u Divčibarama su dvokrevetne i trokrevetne, sa francuskim i odvojenim ležajevima, sa sledećom strukturom : francuski ležaj i jedan poseban ležaj, francuski ležaj, dva odvojena ležaja i velika fotelja na razvlačenje, dva odvojena ležaja, francuski ležaj i dvosed na razvlačenje i fotelja na razvlačenje u apartmanu, francuski ležaj i velika fotelja na razvlačenje, francuski ležaj.

Studio apartmani hotela Divčibarski zamak u Divčibarama su veoma prostrani i udobni, sa 5 ili 6 ležaja. Svaka soba hotela Divcibarski zamak ima satelitski TV, dvd, telefon, internet, frižider, klima uređaj, hidromasažnu tuš kabinu, čajnu kuhinju. Restoran Divčibarskog zamka je izuzetno prijatno uređen i ima neobičnu staklenu baštu, sa koje se pruža nezaboravan pogled na raskošne šume i blagotvorne prirodne lepote Divčibara.

Odnedavno je organizovana ponuda vožnje kvadovima po Divčibarama, u pratnji iskusnih i veštih instruktora. Vožnja četvorotočkašima – kvadovima obuhvata razgledanje Divčibara u trajanju od oko 1,5 sat ili ekstremno uzbudljivu vožnju do veoma udaljenih i nepristupačnih delova Divčibara. Vožnja kvadovima po Divčibarama omogućava veličanstven doživljaj slobode i poseban način upoznavanja ovog zanimljivog i lepog planinskog turističkog centra.

 

SHARE IT: