Hotel Divčibare Divčibare

Hotel Divčibare je udoban planinski hotel 3 zvezdice u centru visoravni i planinskog turističkog centra Divčibara, na 1000 metara nadmorske visine, potpuno okružen blagotvornom borovom šumom planine Maljen, 37 kilometara od Valjeva i oko 100 km od Beograda. Četinarske šume su od najvećeg značaja za očuvano prirodno okruženje turistickog centra Divčibara sa čistim planinskim vazduhom, gde su najčešće zastupljeni beli i crni bor, jele, smrča, u nešto manjem broju kleka i planinski bor. Od listopadnog drveća su na Divčibarama najznačajniji bukva i breza, koje obrazuju šume, najčešće u zajednici sa četinarima. Na Divčibarama su zastupljene sledeće biljne vrste: crni i beli jasen, hrast, cer, obična leska, jasika, javor.

Poznati srpski planinski turistički centar Divčibare je najveći deo godine u cveću širom beskrajnih livada i šuma sa obiljem poljskog cveća, lekovitog bilja i jestivih gljiva. Krajem aprila i početkom maja na Divčibarama cveta narcis – najlepši cvet planine Maljen, po kome je Maljen prepoznatljiv. Od meseca juna, kada su livadske trave u punom rastu, livade Divčibara predstavljaju prekrasan ćilim satkan od cvetova najlepših boja. U tom šarenilu raznog cveća u mesecu julu na Divčibarama sazreva lincura, lekovita biljka sa većim brojem prekrasnih žutih cvetova. Posebna karakteristika visoravni Divčibare je velika zastupljenost šumskih plodova koji se koriste u ljudskoj ishrani: šumskih jagoda, divljih malina i kupina, borovnica i mnogobrojnih vrsta jestivih gljiva.

Hotel Divčibare na Divčibarama pruža čitave godine gostima potpuno gostoprimstvo, udobnost, raznovrsne sadržaje i ukusne tradicionalne specijalitete valjevskog kraja. Hotel Divčibare se nalazi u centru Divčibara, što gostima omogućava raznovrsne sadržaje ove vazdušne banje Srbije.

Hotel Divčibare Divčibare je okružen borovom šumom tako da gosti sa svojih balkona uživaju u čistom vazduhu i prekrasnom pogledu. Hotel Divčibare ima oko 100 smeštajnih jedinica organizovanih u nekoliko tipova i veličina – standard sobe, porodične sobe i apartmani. Sobe Hotela Divčibare su opremljene drvenim nameštajem i udobnim sadržajima koji pružaju prijatan odmor ili kongresni rad – besplatan bežični internet, tepisi od zida do zida, posebni ili king size ležajevi, fotelje, LCD TV sa velikim izborom kanala,  telefon, mini bar, balkoni, kupatila sa tušem-kadom, toaletnim priborom i fenom za kosu.

Restoran Hotela Divčibare raspolaže sa 300 mesta u kome se gostima poslužuje bogat buffet doručak i ukusna jela valjevskog kraja. U sklopu restorana Hotela Divčibare je i prostrana terasa koja je omiljeno mesto gostiju tokom letnje sezone. Gostima Hotela Divčibare se služi hrana pripremljena od svežih namirnica iz lokalne proizvodnje koja zadovoljava sve ukuse – sirevi, dimljeni proizvodi, povrće, gibanica, proja, čvarci – proizvod sa zaštićenim poreklom, kačamak sa sirom i slaninom – najlepši tradicionalni srpski doručak, raznovrsna pečenja, roštilj, pastrmka, kuvana jela i brojne poslastice i kolači, raznovrsna pića.

Hotel Divčibare na Divčibarama omogućava gostima usklađivanje rada sa opuštanjem, zahvaljujući sportskim objekatima i sadržajima, diskoteci i piano baru sa kaminom. Hotel Divčibare je idealno mesto za organizovanje skupova, događaja, kongresa, seminara, radionica, prezentacija, poslovnih susreta… jer je u ponudi nekoliko odlično tehnički opremljenih sala za sastanke. Kamin sala Hotela Divlibare ima do 300 mesta u pozorišnoj postavci i pogodna je za uspešno održavenje seminara, prezentacija, stručnih usavršavanja i koktela, jer poseduje neophodnu opremu – projektor i platno za projekcije, flip čart, ozvučenje. “Vojvodin salon” je prostor pogodan za poslovne skupove do 40 osoba, opremljen projektorom, projekcionim platnom, flip čartom i ozvučenjem.

Hotel Divčibare ima wellness-spa centar koji gostima omogućava potpuno opuštanje i uživanje u kombinaciji prirodnog okruženja i wellness sadržaja. Wellness spa centar Hotela Divčibare obuhvata bazen dužine 14 metara, širine 9 metara, dubine od 0,5 metara – 1,6 metara, sa temperaturom vode 25C. Sauna je takođe deo wellness centra, pogodna za okrepljenje gostiju. Najmlađim gostima Hotela Divčibare je na raspolaganju dečija igraonica.

Tokom boravka u Hotelu Divčibare gosti uživaju u aktivnostima u prekrasnoj očuvanoj prirodi – pešačenju, planinarenju, zimi u skijanju i sportovima na snegu, zanimljivim izletima u okolinu – poseta Narodnog Muzeja u Valjevu, seoskih turističkih domaćinstava koji se bave seoskim turizmom, čuvene Destilerije Zarić u Kosjeriću….

Sadržaji hotela Divčibare : recepcija tokom 24 sata, besplatan bežični internet u svim javnim prostorima, restoran, terasa, bar, kamin sala, sale za sastanke, zatvoreni bazen, dečija igraonica, parking, tereni za košarku i odbojku, prostor za odlaganje prtljaga, posluženje u sobi

 

SHARE IT: