Hotel Conte Perast Kotor

Hotel Conte Perast Kotor

Hotel Conte je postao znamenitost znamenitog grada Perasta u prekrasnom Bokokotorskom zalivu u Crnoj Gori, 14 km od starog grada Kotora. Ukoliko maštate o boravku u drevnom gradu na obali Mediterana, u kome su maleni ribarski brodići i restorani sa svežim morskim plodovima na dohvat ruke – ovo je pravo mesto koje pretvara želje u stvarnost. Perast je jedinstvena UNESCO kulturna celina i posebna istorijska znamenitost u Bokokotorskom zalivu, nekadašnje malo ribarsko selo koje je danas značajan turistički centar Balkana, Mediterana i svakako jedno od najčarobnijih mesta Crne Gore. Perast se nalazi u središtu Bokokotorskog zaliva na koga gleda, te zahvaljujući svom položaju ima najviše sunca i zimi i leti. Iz daljine, pod crnogorskim suncem grad Perast bukvalno blista, kao da je od zlata. Ovaj drevni grad su izgradili srednjovekovni vladari i bogati mletački moreplovci, stvorivši prekrasne crkve i palate, od kojih su mnoge odlično očuvane do danas. Perast je organizovan kao naselje bez vozila, tako da je zabranjen saobraćaj duž jadranske obale, što znači da je izuzetno prijatno sedeti na zidinama pored mora i posmatrati okolinu, posebno brodove cruisere koji uplovljavaju u luku obližnjeg grada Kotora.

Hotel Conte u Perastu sa ponosom nosi svoj položaj u centru istorijskog jezgra grada Perasta, takođe izvanredno smešten na samoj obali, sa neometanim pogledom na dva čarobna ostrva po kojima je Perast poznat – Gospu od Škrpjela i Sveti Đorđe. Građevina u kojoj se nalazi hotel Conte je nekada bila kulturni centar Perasta, koja je lepo obnovljena u hotel 4 zvezdice, sa pripadajućim restoranom. Hotel Conte Perast se odlikuje kvalitetom usluga, koji usklađen sa tako izvrsnim položajem, osigurava posetiocima nezaboravak turiticki boravak i odmor u Crnoj Gori.
Hotel Conte u Perastu ima raznovrstan izbor soba, veličina od 28 do 280 m2, koje zadovoljavaju svaki ukus i zahtev. U Hotelu Conte Perast su gostima na raspolaganju junior apartmani, sa pogledom na more ili planinu. Takođe su ovde jednokrevetni, dvokrevetni i trokrevetni apartmani koji posetiocima hotela Conte Perast omogućavaju malo veći prostor. Trokrevetni apartman Hotela Conte u Perastu ima svoju baštu i jacuzzi, što ga čini idealnim izborom za boravak porodice ili gostiju koji žele privatnost. Sve sobe Hotela Conte u Perastu su elegantno opremljene i pružaju osećaj prozračenosti i svetlosti, što omogućava udobnost turisticke posete. Istaknute kamene obloge i debeli zidovi soba Hotela Conte Prast doprinose svežini, ali i podsećanju na nekadašnju slavu crnogorskih moreplovaca. Svaka soba Hotela Conte Perast ispunjava sadržaje i standarde : doručak, besplatan internet, LCD TV sa kablovskim programima, klima uređaj i besplatan parking.
Hotel Conte u Perastu ima pripadajući restoran, sa sedećim prostorima spolja i unutra. Kada je vreme toplo, posetioci bukvalno uživaju na otvorenoj terasi Hotela Conte, na samoj obali, prepuštajući se raznovrsnim morskim i ribljim specijalitetima, uz panoramu dva bokotorska ostrva sa živopisnim crkvama. Kada sunce zađe za ogromne planine, posetiocima ostaje prijatan romantični doživljaj odbleska sa obala preko puta zaliva, sa odsjajem mesečine na vodi.

Nijedna tura crnogorskom obalom nije potpuna bez probe lokalne hrane, kao što su hobotnicanažaru, crni rižoto od sipe, pržene lignje ili buzara sa škampima, račićima ili školjkama…. Ukoliko morski specijaliteti nisu Vaš izbor, na raspolaganju je neki dobar odrezak, Njeguški stek (pomfrit, povrće na puteru), piletina ili vegetarijansko jele, ili sir iz maslina – sto su crnogorski specijaliteti i ponos ! Ili segostimaposlužuje ceo zubatac pripremljen u mediteranskim ukusima limuna, paradajza i maslinovog ulja, koji čini klasično primorsko jelo u Crnoj Gori. Hotel Conte Perast je takođe domaćin nekih od najpoznatijih gurmanskih događaja, koji povezuju vrhunski kvalitetna vina Vinarije Zvonko Bogdan sa jedinstvenim specijalitetima koje priprema Zlatko Marinović i dopunjuje orkestar tamburica Ravnica, što svakom gurmanu pruža nezaboravno veče u Boki Kotorskoj.

Hotel Conte u Perastu je takođe izvanredan izbor za organizaciju nezaboravnih venčanja i posebnih događaja, koji maštu pretvara u stvarnost, kao i bilo koju vrstu posebnog događaja – večeru, porodično druženje ili sastanak.

SHARE IT: