Hotel Comsar Rudo NIJE TRENUTNO RASPOLOŽIV

Novootvoreni moderan poslovni hotel 4 zvezdice Comsar u mestu Rudo se nalazi u centru malog istorijskog gradića Rudo koji potiče iz 1555. godine. Rudo se nalazi na raskrsnici značajnih puteva koji povezuju Višegrad i Sarajevo i Višegrad sa Pribojem u Srbiji. Hotel Comsar pruža odlične uslove za odmor, poslovne sastanke i druge aktivnosti u Rudu. Hotel Comsar Rudo je okružen jedinstveno lepom prirodom koja posetiocima omogućaa mir, tišinu i osećaj kao kod kuće. Savremeno uređenje, usluge i sadržaji Hotela Comsar Rudo doprinosi osećaju ekstravagancije, udobnosti i prijatnosti gostiju.
Smeštaj u Hotelu Comsar Rudo je organizovan u 26 udobnih i moderno uređenih soba i 3 apartmana. Udobne standard jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa king size ležajevima Hotela Comsar Rudo su uređene u modernom stilu i klimatizoane, što je prilagođeno očekivanjima i potrebama poslovnih gostiju i turista. Sobe Hotela Comsar Rudo su opremljene nameštajem u nežnim toplim bojama i posteljinom najfinijeg kvaliteta, kao i lepo uređenom  opremom toaleta. Gostima koji borave u Hotelu Comsar Rudo imaju na raspolaganju 24 sata internet, direktan telefon, radni sto, mini bar, sigurnosni sef, usluge pranja i peglanja i parking.
Moderan i savremen Wellness Centar Hotela Comsar Rudo ima intimne odlike i sadržaje koji omogućavaju sklad sa prirodom, baziran na prirodnim materijalima. Svim gostima hotela i posetiocima Wellness centra koji vode radčuna o svom zdravom načinu života su na raspolaganju spa sadržaji i usluge: parno kupatilo, finska sauna, hidromasažna kupka, tepidariju, raznovrsne masaže, teretana sa kardio opremom.
Restoran Hotela Comsar Rudo ima kapacitet za 150 gostiju i poslužuje veliki izbor pažljivo odabranih nacionalnih i internacionalnij jela, uz veliki izbor vina i drugih pića, što sigurno ispunjava ukuse raznih profila gostiju i čini njihov boravak u hotelu u Rudu nezaboravnim. Hotel Comsar Rudo predstavlja izuzetno mesto organizacije raznovrsnih skupova, događaja, seminara, radionica, poslovnih sastanaka, koktel zabava i drugih događaja koji zahtevaju visok kvalitet usluga. Kongresna sala Hotela Comsar Rudo ima kapacitet 150 mesta i potpuno je tehnički opremljena za raznovrsne skupove.
Opština Rudo se nalazi u istočnom delu Bosne i Herzegovine i Republike Srpske, u blizini srpskih turističkih centara Zlatibora, Mokre Gore i Šaganske osmice i tradicionalnog naselja Emira Kusturice. Oko 20 km od mesta Rudo je Višegrad, poznat po obnovljenoj železničkoj pruzi uskog koloseka, Starom mostu Mehmed paše Sokolovića preko reke Drine, kao i turističkom naselju Andrić grad – Kamengrad. U blizini, u Crnoj Gori, je reka Tara koja pruža izvanredne uslove za splavarenje, Foča i Nacionalni Park Sutjeska, Rogatica sa prirodnim blagom Borikama, Goražde gde se organizuje splavarenje rekom Drinom. Gradić Rudo se nalazi u brdovito-planinskom području donjeg toka reke Lim, 20 km od njegovog ušća u reku Drinu, na nadmorskoj visini od oko 400 metara. Reka Limna svom toku omorućava vrhunske uslove za splavarenje i vožnju kajaka. Međunarodno biatlon takmičenje Priboj – Rudo – Setihovo obuhvata Limsku regatu dužine 33 km i biciklističku trku duž iste rute. Održava se svako godine u avgustu i privači veliki broj biciklista i avanturista na vodi. Jezero Strgačina je zahvaljujući svojim prirodnim odlikama jedinstveni raj za oči i mesto u kome ljubitelji prirode uživaju u blagoslovima očuvane prirode. Voz Vodeni Ćira je takođe jedinstvena turistička atrakcija i znamenitosti koji plovi duž reka Drine i Lima, prateći tok nekadašnje železničke pruge i čuvajući uspomenu na voz na parni pogon Ćiru. Poluparni voz je prugom uskog koloseka povezivao jugoistočnu Bosnu sa ostatkom nekadašnje Jugoslavije od svog osnivanja do kraja sedamdesetih godina 20. veka. Voz Ćiro u Rudu je predstavljao značajnu vezu neophodnu za privredni razvoj ovog područja i najvažnije sredstvo prevoza toga doba. Posebni fenomen je reka Krupica koju smatraju najkraćom rekom Evrope, jer je duga samo 400 metara, od svoj izvora do ušća u reku Lim. Voda reke Krupica je izvanredno bistra i ima stalnu temperaturu tokom čitave godine od 14 C.

Varošica Rudo se nalazii u blizini sela Sokolova, rodnog mesta poznatog Mehmed paše Sokolovića. On je rođen u porodici pravoslavnih roditelja. U to vreme je sprovođen običaj Divshirme što je bio ‘danak u krvi’ kada su muška deca nasilno odvođena iz porodica u tursko carstvo, gde su primala islam i obučavana za elitnu vojsku janičare Osmanskog carstva. Tako je kao dete odvedenu Tursku i Bajica Sokolović, gde je dobio ime Mehmed. On je darivao grad Višegrad jednim od najlepših spomenika kulture – Stari most preko Drine. U blizini čuvenog Starog mosta u Višegradu se nalazi Andrić grad, rekonstrukcija kamenog srednjovekovnog naselja koje je nadahnulo Ivu Andrića na njegove romane, od kojih je jedan nagrađen Nobelovom nagradom. Andrić grad je centar brojnih događaja kulture i umetnosti koji iz godine u godinu privlače sve više posetilaca iz čitavog sveta. Rudo je takođe poznato istorijsko mesto u kome je tokom Drugog svetskog rata, 22. decembra 1941. godine osnovana Prva Proleterska brigada Narodno oslobodilačkog pokreta. U opštini Rudo se na centralnom trgu nalazi spomenik Prvoj Proleterskoj brigadi, kao i Partizansko groblje koje obeležava pogibiju vojnika koji su pali za slobodu tokom Drugog svetskog rata.
U blizini varošice Rudo je manastir Dobrun koji čuva freske Cara Dušana i njegove žene Jelene i sina Uroša. Manastirska celina Dobruna predstavlja najlepšu stanicu obnovljleng pruge uskog kolosela između Višegrada i Vardišta, koja dalje nastavlja do čuvene Šarganske osmice u Srbiji. U Rudu je pronađeno oko 300 stećaka, od kojih su 2 stećka u blizini sela Strgačina sa uklesanim natpisima i slikama. Ovi srednjovekovni nadgrobni spomenici u obliku velikih kamenih ploča nose uklesane ukrase i natpise kao svedoci istorije koji potvrđuju značaj ovog područja i privlače posetioce koji žele nove doživljaje, otkrivanje legenda i avanturistička iskustva.

SHARE IT: