Hotel Cajupi Đirokastra

Hotel Cajupi Đirokastra

Hotel Cajupi je udoban hotel 3 zvezdice u centru istorijskog jezgra Đirokastre, sa dugom tradicijom, jer je sagrađen 1965. godine u komunističko doba Albanije i čuva deo jedinstvenog ručno rezbarenog drvenog nameštaja. Hotel  Cajupi Đirokastra je nedavno /2019/ potpuno obnovljen, ali je očuvao neke od tih drvorezbarija i slika sa motivima iz života lokalnog stanovništva Albanije, koji vraćaju goste u prošlost. Danas Hotel Cajupi Đirokastra pruža udoban smeštaj u 44 nepušačke sobe i apartmana – 13 apartmana i 31 sobe, uz konferencijski centar sa salom za sastanke i mogućnošću posluženja hrane i pića, restoran sa prekrasnim pogledom na čitavo područje grada i okoline, kafeteriju-poslastičarnicu sa otvorenom terasom i parkingom.  Položaj Hotela Cajupi je upravo ispod čuvene tvrđave u Đirokastri /oko 400 metara/, u istorijskom delu grada koji pripada UNESCO kulturnom nasleđu. Hotel Cajupi je takođe smešten u blizini turističkih znamenitosti, rodne kuće Envera Hodže – danas Etnografski muzej, zanimljivih muzeja, opštine, čuvenog bazaara sa posebnim balkanskim šarmom i tradicionalnim prodavnicama, bankama, restoranima, kafeima i turističkim centrom. Ovde tokom šetnje Đirokastrom gosti upoznaju uzane kaldrmisane ulice i prepoznatljive stare belo okrečene kuće sa kamenim krovovima ovog zanimljivog istorijskog grada na jugu Albanije.

Sadržaji i oprema u sobama Hotela Cajupi Đirokastra: udobni posebni ili prostrani king size ležajevi, parket podovi, podne obloge, LCD TV sa satelitskim programom, klima uređaj sa individualnim podešavanjem, direktan telefon, radni sto i stolica, udobna kupatila sa tuš kabinom, fenom za kosu, balkon.

Hotel Cajupi Đirokastra ima sopstveni moderno uređen restoran i bar, koji su omiljena mesta gostiju za odličan početak dana sa bogatim i raznovrsnim buffet doručkom ili uživanje u ukusima najkvalitetnijih italijanskih ili albanskih specijaliteta pripremljenih od svežih lokalnih namirnica, kao i raznovrsnim autentičnim pićima Albanije i internacionalnim pićima.

Sadržaji Hotela Cajupi Đirokastra : recepcija tokom 24 sata, parking, besplatan bežični internet, internet kutak, restoran, poslastičarnica, bar, menjačnica, kolevka za bebe – uz najavu, potpuno opremljena konferencijska sala, obezbeđenje, suvenirnica, lift, usluge slanja faxa, usluge pranja i peglanja, prva pomoć, automat za podizanje gotovine.

SHARE IT: