Hotel Butrint Saranda

Hotel Butrint Saranda

Hotel Butrint u Sarandi, 5 zvezdica na prekrasnoj albanskoj rivijeri Jonskog mora pruža udoban smeštaj u 78 soba i apartmana u novoj zgradi objekta koji je obnovljen po elementima duge ugostiteljske tradicije, sa prekrasnim pogledom na more. Položaj Hotela Butrint Saranda je miran i pogodan u odnosu na UNESCO znamenitost-Nacionalni Park u Butrintu, koji je obavezno mesto posete u južnoj Albaniji i boravka na prekrasnoj jonskoj obali, iznad koje se uzdižu planine.  Smešten u prekrasnom zalivu Jonskog mora, preko puta grčkog ostrva Krf, turistički centar Sarandu odlikuje mediteranska klima i toplo more. Dnevni polasci feribota koji povezuje Sarandu sa obližnjim grčkim ostrvom Krfom omogućava raznovrsne doživljaje posetilaca. UNESCO znamenitost Butrint su prvobitno osnovala i naselila ilirska plemena. Među najzanimljivijim arheološkim nalazima su stari amfiteatar, hram Boga Asklepija, krstionica sa živopisnim mozaicima i drevnim zidinama. Staro utvrđenje u Butrintu danas čuva mali muzej koji je deo jedne od retkih očuvanih tačaka prirode i kulture Mediterana. Osim toga, posetiocima je na raspolaganju poseta istorijske tvrđave Lekursi, na vrhu koji dominira iznad turističkog centra Sarande, samo 2 km od grada. Lekursi tvrđavu je u 14. i 15. veku sagradio sultan Sulejman, tokom svog osvajačkog pohoda na Krf. Sa zidina tvđave Lekursi se posetiocima pruža pogled na prekrasno mediteransko obalno područje u dužini oko 60 km. Izvori Plavo oko – znameitost južne Albanije ‘Blue Eye’ se nalaze 18 severoistočno od Sarande i predstavljaju lepo uređeno prirodno mesto u senci starih hrastova, koje je, po legendi čuvao dvanaesto-glavi zmaj, omogućavajući vodu jedino stanovnicima obližnjih sela. Zbog toga su primenjivani paganski rituali u kojima su vodenim bogovima žrtvovane mlade devojke. U blizini Sarande su sela Lukova, Piqerasi i Borš, koja uživaju prekrasan pogled na morsku pučinu, prekrasne planne u zaleđu i pejsaže sa maslinjacima, koji doprinose odličnoj atmosferi i nezaboravnom ambijentu duž čitave obale Jonskog mora.

Hotel Butrint Saranda pruža gostima smeštaj visokog kvaliteta i udobnosti u elegantno opremljenim i uređenim sobama, sa klimatizacijom, satelitskim programima, telefonom, bežičnim internetom, frižiderom, kupatilima sa tušem i fenom za kosu. Svojim gostima Hotel Butrint nudi opuštanje u Jacuzzi kadi ili otvorenom bazenima.

Konferencijska sala Hotela Butrint Saranda ima kapacitet od 150 mesta i koristi se višenamenski u odnosu na potrebe organizacije skupova i događaja, jednostavnim uređenjem i postavkom u obliku pozorišta, okruglog oblika ili oblika slova U. Sala ima savremenu opremu koja omogućava uspešno odvijanje – mikrofoni, platno za projekcije, flip-chart etc.

Sadržaji Hotela Butrint Saranda : recepcija tokiom 24 sata, klimatizacija u svim javnim prostorima, bankomat za podizanje gotovine  ATM, Bar, lobby, Lobby bar na terasi, A la carte restoran, pizzeria, bar na bazenu, tople kupke, poslovni centar, TV satelitski programi, aparat za kafu ili čaj, konferencijska sala, menjačnica, pristup licima sa posebnim potrebama, lift, fen za kosu, brzi internet, usluge pranja i peglanja, medicinske usluge, mini bar-frižider, novinarnica, posluženje u sobi – Room Service, sigurnosni sef, sauna, služba bezbednosti, bazen, parking sa nadzorom.

SHARE IT: