Hotel Black Stork Ruse Nisovo

Hotel Black Stork /Crna roda/ Nisovo Ruse

Hotelski kompleks Black Stork /Crna Roda/ se nalazi u središtu živopisnog Parka Prirode Rusenski Lom, na reci Rusenski Lom, u maloj i prekrasnom selu Nisovu, 30 km od grada Ruse. Hotelski kompleks Black Stork – Crna Roda u selu Nisoru obuhvata odvojene kućice koje nude udobnost, privatnost i prijatan boravak porodicama sa decom, odmor za grupe i team-building programe i seminare. Svaka kuća hotelskog kompleksa Black Stork – Crna roda ima pet pojedinačnih ležaja, dnevni boravak sa kaminom i trpezariju sa kuhinjicom.

Hotelski kompleks Black Stork – Crna roda Nisovo ima zanimljive sadržaje za udoban i uzbudljiv boravak ili odmor u Bugarskoj – tradicionalnu tavernu-pivnicu, sportski centar, otvoreni bazen za odrasle i bazen za decu i prekrasnu baštu sa cvećem i magično mirisnim borovima. Sve sobe hotelskog kompleksa Black Stork – Crna roda u Nisovu su nezavisne, sa po 2 udobna ležaja i dodatnim ležajem, koji obično koriste deca. Svaka soba Hotela Black Stork je opremljena posebnim kupatilom, klima uređajem, TV-om sa digitalnim programima, telefonom i besplatnim internetom. Taverna hotelskog kompleksa Black Stork – Crna roda u Nisovu ima prijatan kamin i prima 50 gostiju, koji uživaju u izvanredno ukusnim tradicionalnim jelima i pićima, kao i sezonskim specijalitetima, često u pratnji nezaboravnih folklornih nastupa.

Sportski centar hotelskog kompleksa Black Stork – Crna roda u Nisovu ima savremenu salu za vežbanje, saunu, jacuzzi, otvoreni bazen za odrasle i decu, koji su omiljeno mesto uživanja tokom letnjih dana. Gosti koji borave u hotelskom kompleksu Black Stork – Crna roda u Nisovu imaju besplatno na raspolaganju korišćenje svih sadržaja, ili mogu iznajmiti bicikle u cilju upoznavanja prekrasne okoline. Ljubitelji prirode sa radošću šetaju i pešače kroz jedinsteni Park prirode Rusenski Lom, bogat raznovrsnom florom i faunom, koja obuhvata i nekoliko zaštićenih i retkih vrsta. Ovde posetioci mogu da posmatraju crnu rodu koja živi u stenama, Egipatskog orla, zmijookog guštera i druge životinje, dok se od bogatog biljnog sveta ističu ugrožene i endemske vrste divljih orhideja i druge biljke koje rastu oko uzbudljivih obala i meandara reke Beli Lom, nastale viševekovnim proticanjem vode kroz krte krečnjačke stene. Obližnja pećina Orlovo gnezdo je najduža i najzanimljivija pećina u Bugarskoj, oko 28 km od sela Nisova. Pećina Orlovo gnezdo je prirodni fenomen, bogat različitim oblicima pećinskog nakita, brojnim halama i prolazima, kao nekolicinom vrsta slepih miševa, što je čini spomenikom arheologije i kulture od nacionalnog značaja. Ljubitelji dobrog vina uživaju u obližnjem vinskom podrumu – vinariji Rajnov i sinovi, koja proizvodi male količine izvanredno kvalitetnih vina.

Selo Nisovo se nalazi na podru;ju Parka Prirode Rusenski Lom, na reci Beli Lom, kod njenog ušća u Mali Lom. Selo Nisovo su tokom turske uprave osnovale izbeglice iz sela Draganova u trnovskoj oblasti. Pored veličanstvenih prirodnih odlika, selo Nisovo obiluje brojnim viševekovnim znamenitostima : jedinstvena srednjovekovna tvrđava i grad Červen, 28 km od Nisova, /jedan od najvažnijih vojnih, administrativnih, privrednih, kulturnih i duhovnih centara Drugog Bugarskog Kraljevstva, 12.-14. vek, čiji uzbudljivi i dobro očuvani ostaci i sadržaji tračkog, klasično-antičkog i vizantijskog nasleđa, sa crkvama, bazilikama, stanovima, vojnim prostorima i zanatskim radionicama su proglašeni nacionalnim Arheološkim rezervatom i čine vrhunsku turističku znamenitost ; crkve i manastiri u stenama u selu Ivanovu, prekrasnih fresaka koje su vrhunac umetnosti Paleologa na Balkanu, koje je osnovao oko 1220. godine monah Joakim – kasniji patrijarh – UNESCO znamenitost; Manastir Svetog Dimitrija u selu Basarbovu, koji su aktivna monaška zajednica od 15. veka, manastir Svete Marine sa aktivnim sestrinstvom u selu Karan Varbovka, u kome su žive legende i mitovi o lekovitom svojstvu voda; Sveštari tračka grobnica iz 3. veka pre nove ere, u blizini grada Isperiha, koja je UNESCO znamenitost, crkva posvećena Svetom Konstantinu i Jeleni, u liticama iznad reke Mali Lom, u okviru netaknute prirode prekrasnog Parka prirode Rusenski Lom … Obližnja ranohrišćanska nekropola se nalazi u neposrednoj blizini sela Nisova, na mestu gde je nekada prolazio drevni put. Pretpostavlja se da nekropola potiče iz 16 do 18. veka. Svaki nadgrobni spomenik ima tipičan hrišćanski krst i zanimljive simbole povezane sa starinom, društvenim statusom i čak zanimanjem pokojnika koji ovde počivaju. 2008. godine, tokom istraživanja i iskopavanja nekropole je ekipa arheologa i istraživača pod vođstvom profesora Nikolaja Ovčarova i profesora saradnika Boni Petrunove, pronašla grob majke sa detetom, sa skeletom koji izuzetno podseća i predstavlja lik Bogorodice sa Hristom mladencem na hrišćanskim ikonama. Po rečima profesora Ovčarova, nalazi sa ove nekropole su jedinstveno kulturno nasleđe u Bugarskoj.

Hotelski kompleks Crna roda – “Black Stork” u selu Nisovu je proglašen najboljim porodičnim hotelom na Međunarodnoj turističkoj berzi “Holiday 2009” u Sofiji. Vlasnik hotelskog kompleksa Crna roda – Black Stork, arhitekta Dragomir Stojanov je nagrađen prestižnom Zlatnom medaljom koju dodeljuje časopis “Tourism and recreation” za udobnost, gostoprimljivost i visoki kvalitet usluga. Vrhunska iznenađenja očekuju goste hotelskog kompleksa Crna roda – “Black Stork” tokom jednog od najvećih praznika u Bugarskoj. Tokom proleća devojke iz sela Nisova ukrašavaju hotel Black Stork svojim pesmama i igrama, proslavljajući i predstavljajući zdravlje, uspeh, bujnost i plodnost. Šireći ljupkost i lepotu, devojke uspevaju da ganutim gostima i osoblju izmame suze. Time potvrđuju da je svako doba godine odlično za odmor i boravak u hotelskom kompleksu Crna roda u selu Nisovu.

SHARE IT: