Hotel Aqua Star Danube Kladovo

Hotel Aqua Star Danube Kladovo

Hotel “Aqua Star Danube” u Kladovu je smešten na samoj obali Dunava, 10 kilometara nizvodno od HE Đerdap, okružen vinogradima nadaleko čuvenog negotinskog vinogorja istocne Srbije. Hotel “Aqua Star” Danube Kladovo je udoban i moderan hotel 4 zvezdice, sa 60 udobnih jednokrevetnih i dvokrevetnih soba, uključujuci i 9 apartmana. Sve sobe i apartmani Hotela Aqua Star Danube Kladovo su luksuzno uređene i opremljene stilskim udobnim drvenim nameštajem, tepisima od zida do zida, klima uređajima, modernim kupatilom sa tušem, mini barom, direktnom telefonskom linijom, internet priključkom, a gostima je 24 sata na raspolaganju posluženje u sobi – room service.

U okviru Hotela Aqua Star Danube nalaze se dva restorana, Imperator” i “Symphony“, u kojima gosti uživaju u ukusnim i raznovrsnim gastronomskim specijalitetima nacionalne i internacionalne kuhinje, sa posebnim akcentom na riblje specijalitete od sveže izlovljene rečne ribe. Uz degustaciju nekog od brojnih koktela ili čuvenih vina negotinske Krajine na terasi “Paradise”, gosti Hotela Danube Aqua Star uživaju u fantastičnom pogledu koji se pruža na Dunav i prelepu uređenu plažu.

Hotel “Aquastar Danube” Kladovo ima veličanstven spa-wellness centar na površini od 800 m2, sa odličnim i udobnim sadržajima i mogućnostima za opuštanje, okrepljenje, obnavljanje energije i podmlađivanje. Wellness centar Hotela Danube Aqua Star pruža gostima raznovrsne usluge – zatvoreni bazen sa slanom vodom, otvoreni bazen, saune, jacuzzi za 8 osoba, masažeri, aroma terapija, moderno opremljena teretana….. Takođe, Hotel Aquastar Danube u Kladovu je opremljen opremom za fizikalnu terapiju, a gosti mogu uživati u uslugama masaže i frizerskog salona. Ljubazno osoblje hotela Aquastar Danube čini sve da boravak u Kladovu bude prijatan i nezaboravan.

Osim ugostiteljskih objekata, gostima Hotela Danube Aqua Star Kladovo su na raspolaganju brojni sadržaji i usluge – tržni centar, frizerski salon, sauna, teretana, brojni sportski tereni, igralište za decu, plaža, a za ljubitelje aktivnijeg odmora postoji širok izbor dodatnih aktivnosti i sadržaja, kao što su škola ribolova, škola ronjenja, veslanje, golf, skuteri, skijanje na vodi, surfing, pešačke i biciklističke staze, kao i ”igre bez granica’‘. Hotel “Aquastar Danube” Kladovo raspolaže tehnički savremeno opremljenom konferencijskom salom kapaciteta 130 mesta, koja je pogodna za organizovanje manjih konferencija, simpozijuma, kao i privatnih proslava.

Posetioci – gosti Hotela Aquastar Kladovo takođe odabiraju uživanje u jedinstvenom krstarenju Dunavom novim luksuznim turističkim brodom Maxim sa 70 registrovanih mesta na 2 platforme-palube. Brod Maxim plovi kroz najlepši deo toka Dunava kroz klisuru Gvozdene kapije Đerdapa – Mali i Veliki Kazan, Trajanova tabla, pored monumentalnog spomenika kralju Decebelu, uklesanom visoko na steni iznad Dunava, pored malene crkve koja obeležava nekadašnji manastir Mrakoniju na rumunskoj strani Dunava, potopljenog izgradnjom hidroelektrane na Đerdapu…. Osim toga, na raspolaganju su brojni izleti – vinska tura u Rajačkim pimnicama, poseta HE Đerdap, poseta obližnjeg Muzeja arheologije Dunava, manastir Vratna i Vratnjanske kapije…

Dunavski limes je bio jedna od najznačajnijih graničnih područja Rimskog carstva, što dokazuje snažno grupisanje vojnih snaga duž njene linije. Postoje stotine rimskih vojnih logora duž toka Dunava, različitih oblika i izgleda. Međutim, na nekadašnjem Dunavskom Limesu se nalaze spomenici u utvrđenja koji su nepoznati ili čak sasvim neispitani. Ada Kale je bilo rečno ostrvo na Dunavu, poznato pod ovim imenom kojim je ušlo u istoriju, 4 km nizvodno od Tekija, na mestu gde reka Dunav naglo, skoro pod pravim uglom skreće ka Kladovu. U antičko doba je ovo ostrvo nosilo naziv Saan, a tokom rimske uprave Ducepratum. Bilo je dugačko 1750 metara, široko samo 500 metara i vekovima predstavljalo strateško mesto za koje su se borivi brojni osvajači, u cilju kontrolisanja plovidbe donjim tokom Dunava. Tokom srednjeg veka na Dunavu stalno traju borbe za prevlast, pa se na ostrvu Ada Kale smenjuju Ugari, Turci, Mongoli, Bugari…. U jednom trenutku je despot Stefan Lazarević, kao mađarski vazal, upravljao ostrvom Ada Kale. Princ Eugen Savojski je 1717. godine osvojio ostrvo i tada počinje izgradnja tvrđave Karoline, koja je na srpskoj obali nosila naziv “Fort Elizabet“, po austrijskoj carici, supruzi kralja Mađarske, Karla VI. Turci sve vreme opsedaju tvrđaju i konačno je osvajaju 1738. godine. Zahvaljujući odličnom položaju, stanovništvo ostrva Ada Kale je održavalo bliske trgovačke, švercerske, obaveštajne i druge veze sa obe obale Dunava i zato je svaka vlast na ostrvu davala izvesne carinske i poreske povlastice. Izvozi se ratluk i posetioci dolaze da uživaju u čuvenim slatkišima, kao što su alva, džem od ruša i smokava, nargile… 1963. godine je ostrvo Ada Kale potopljeno, izgradnjom HE Đerdap. Tvrđava na ostrvu AdaKale se rastura, kamen po kamen i prenosi na obližnje ostrvo Šimijan, 18 km nizvodno, gde se delimično obnavlja utvrđenje, kao i groblje. Druge građevine su pre potapanja minirane i srušene, da ne bi ometale plovidbu Dunavom. Stanovnici su se iselilu u Tursku, Jugoslaviju i Rumuniju….

Brod Maxim Aquastar krstari Dunavom od Beograda do Kladova i nazad, uz vrhunski kvalitetno posluženje hrane, po najavi organizovanih turističkih grupa i u terminima garantovanih polazaka ! Ovo je zaista jedinstven način upoznavanja lepota Dunava, te uz poslužene hrane i vina na brodu, omogućava posetiocima nezaboravne doživljaje i romantične uspomene !

SHARE IT: